БСП няма да връща надвзетите субсидии сега – похарчили парите

Всички средства са изразходени за евроизборите и БСТВ
360
БСП няма да връща надвзетите субсидии сега – похарчили парите
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП няма пари и няма как сега да върне надвзетите субсидии, защото е похарчила много пари за кампанията за евроизборите, за старта на партийната си телевизия и за издръжка на местните структури.

Още по темата

Бойко нареди и ГЕРБ върна надвзетите партийни субсидии

За разлика от социалистите НФСБ пък разполага със средствата и няма проблем да ги върне в държавната хазна.

"Към момента не разполагаме с тези пари и те ще бъдат удържани от следващата субсидия", коментира червената шефка Корнелия Нинова.

Финансовото министерство вчера съобщи, че партиите трябва да върнат 14,4 млн. лева надвзети партийни субсидии за периода от 26 май 2016 до 31 март 2019 г. От таблицата, публикувана на сайта на финансовото ведомство става ясно, че ГЕРБ трябва да върнат 5,6 млн. лв., БСП – 4,3 млн. лв., а ДПС – 1,6 млн. лв. „Воля“ ще трябва да възстанови 656 хил. лв., „Национален фронт за спасение на България“ пък ще връща 541 хил. лв., а „Атака“ - 539 хил. лв. ВМРО ще трябва да върнат към държавния бюджет 508 хил. лв.

БСП са взели последно 6 милиона лева субсидия от държавата.

"Ние, за разлика от ГЕРБ, не си държим парите по банките", обясни обаче Нинова. Тя пресметна, че левицата от декември до днес е похарчила за кампанията за евроизборите 2 милиона лева, за старта на БСТВ - 1,5 милиона, толкова са били пратени и към структурите в страната за издръжката им.

"Така че ние в момента не разполагаме с тези пари, имали сме ги преди половин година, но сме ги изхарчили, така че от следващите преводи започват да ни удържат това, което сме взели в повече", каза тя.

А от финансовото министерство вчера обясниха, че при недостиг на средства или липса на следващи части от субсидията, разликата, която не е върната от съответната партия или коалиция, следва да бъде възстановена доброволно по централния бюджет в срок до 31 декември 2020 г.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов пък обясни, че партията му има пари и ще върне надвзетото. "Ние не сме изхарчили всичко за евроизборите", каза той.

А иначе той смята, че решението с колко да бъде намалена субсидията за партиите, може да бъде взето много бързо.

По негово настояване във вторник премиерът Бойко Борисов свика коалиционен съвет, на който беше решено да се проведат консултации в НС по темата.

"Решението може да бъде взето и за една седмица, за да не бъдем упреквани, че тупаме топката, мотаем, бавим", увеи Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


360
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ние, за разлика от ГЕРБ, не си държим парите по банките", обясни обаче Нинова." Да по стар коми обичай ги зашивате в дюшеците и криете в буркани знаем.
28
2
 
21
 
! Отговори
БСП телевизия преди 4 години
Ето за това, за да си имат телевизия искат да получават пари от бюджета, както БСП, така и Валери Симеонов. Откъде накъде държавата ще им спонсорира телевизионните канали на тези прогнили партии?!
27
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да обявят фалит и да се свършва.
26
1
 
25
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
Комунист---пари не дава , бе.....!Комуниста, само взима и все.... "в името на народа"... хахахаааааааа...ЗАБРАВЕТЕ И ЗА ТЕЗИ ПАРИ!!!!ТЕ ОТДАВНА ВЕЧЕ СА РАЗПРЕДЕЛЕНИ МЕЖДУ ЧЕРВЕНИТЕ АКУЛИ НА БКП!ОСНОВЕН ЗАКОН:"НЕ УБИВАЙ КОМУНИСТА--ВЗЕМИ МУ ПАРИТЕ"... Или субсидията от Държавата! .. /... така той сам ще умре... /
25
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой да е изненадан?
24
0
 
18
 
! Отговори
:D преди 4 години
Хайде да събираме капачки, за да могат да си и тези, бедните, да си върнат дълговете към нас, данъкоплатците.
23
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако докопат бюджета на държавата .....не ми се мисли
22
0
 
17
 
! Отговори
БГ преди 4 години
До Анонимен 12 стига си писал простотии ,ти щеше да видиш мезерия, ако бяха на власт червените !!
21
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Булсатком иска непосилни пари за излъчването на телевизията на БСП. в същото време явно за безпари излъчва телевизиите на ГЕРБ Канал 3 и Европа, както и СКАТ И Алфа. в България ГРУБО ПО ХИЛЯДИ НАЧИНИ СЕ НАРУШАВА КОНСТИТУЦИЯТА ДА ИМА ПЛУРАЛИЗЪМ НА ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЖИВОТ. И ТОКА ДА ПУСНЕШ ГЕРБЕРИ СЕ ИЗЛЪЧВАТ, А НА БСП РАЗНИ ГЕРБАВИ САЙТЧЕТОО АЛО ПРЕРАЗКАЗВАТ НОВИНИТЕ КАКТО ДЯВОЛА ЧЕТЕ ЕВАНГЕЛИЕТО.
20
0
 
8
 
! Отговори
... преди 4 години
Те ще си ги стискат за 'гладни години', за да могат, когато тези бoклyци спечелят изборите да си купят и те евтини жилища както сегашните бoклyци.
19
20
 
8
 
! Отговори
До 17 преди 4 години
Като сложиш 250 000 души администрация и техните семейства-ето ти 1 000 000.Народа мрази ГЕРБ!!!
18
6
 
13
 
! Отговори
do 12 преди 4 години
Говори за себе си, аз имам пари, работя яко, бачкам ударно на компа, а ти си платен рубалджия, само че рублите свършиха и сега ше гладуваш яко!
17
10
 
7
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 4 години
факт който само фанатичен избирател на ГЕРБ няма да разбере. 2006 - евростат - стандарти покупателна способност България-36, Румъния 35.2008, последна година от управлението на БСП България 42, Румъния 39.ДНЕС - ЕВРОСТАТ България 49, Румъния 65честиит провал гербери крадливи теросовидно-офшорно-апартаменско-наркодилърско-криминален провал.
16
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къщи за тъщи,апартаменти за милиони,всички власти в ръцете на един човек.И няма кой да им потърси сметка за далаверите,фалшификациите,манипулациите,кражбите и лъжите.Затова сте на това дередже.
15
4
 
10
 
! Отговори
u4en преди 4 години
До Анонимен 7...ама то от ГЕРБ са над 1 000 000 ....а твърдото ядро на БСП се сви до около 80 000 ....и то на 70 + години !
14
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
прави черва. Е как ще имат пари, като преди време трима, които имаха достъп до касата я изпразниха и до днес не се се знае кой е. Нинова какво се е стиснала като на птица задните части, да вади и да плаща, както и Свинаря. Все пак даде 15 млн за поста на партията. Мъчно ми е за пенсиите, тази година няма да могат да отидат на бузлуджа за по едно кюфте.
13
11
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Нормално е БСП да нямат пари. Никой бизнесмен не като пари на опозицията, за да не го наместят от НАП, МВР, ДАНС... Само Гергов има пари в БСП, но той е скрит гербаджийчета и работи за Бойко. От членски внос партия не се издържа.
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма значение кой идва кой си отива, всички са aмчъкaзлии!
11
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредното доказателство, че Слави Трифонов е оръдие на ГЕРБ. Как па случайно ГЕРБ не са похарчили парите, правят всичко възможно да спечелят нечестно предимство срещу БСП за да спечелят изборите МУТРО-кметовете И КМЕТИЦИТЕ ИМ МАРИОНЕТКИ НАЧЕЛО С ФАНДЪКОВА, им на които им се кЛати властта.
10
27
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 10 години герберската мафия докара народа до просешка тояга.Вече всички съседи ни се смеят за мизерията,в която живеем и за овчото търпение.