Каракачанов иска спешен ремонт на Су-25, иначе пилоти губят работата си

Армията ни ще изгуби способностите си
Обновена: 28 юни 2019 13:25 | 28 юни 2019 13:25,
33
Каракачанов иска спешен ремонт на Су-25, иначе пилоти губят работата си
Снимка: БулФото

Самолетите Су-25 са изключително необходими за способсностите на българската армия. Той е единственият за подръжка на пехотата и флотата. От 14 самолета обаче летят 5, ноднес един от тях ще бъде приземен. Това заяви минситърът на отбраната Красимир Каракачанов в авиобаза Граф Игнаиево, където пристигна за отбелязването на 30-годишнината от въвеждането на изтребителя МиГ 29 в българската армия, предава 24 часа.

"Остават 4 Су-25. Ако през юли-август следващата година не бъдат взети спешни мерки за възсстановяването им, ще останат на земята и армията ни ще загуби способностите си. Да не говорим, че пилотите и техниците от авиобаза "Безмер" ще остават без работа", обясни той.

Още по темата

По думите му в края на миналата година страната ни е подписала договор с Беларус за ремонт на Су-25, но не му ясно защо тогава председателят на парламента Цвета Караянчева е разговаряла с Русия да изпратят техни техници за обучения на българските.

Според Каракачанов, някой грешно е съветвал министъра на икономиката Емил Караниколов, който от своя страна изрази несъгласие с изпращането на су-25 за ремонт в Беларус заради съществуващо ембарго.

Каракачанов беше категоричен, че вчера страната ни е превела парите за ремонта в банка, която ще обслужва договора ни с Беларус.

Според него друга алтернатива за ремонта на самолетите Су-25 няма, а разнобоят в кабинета по този въпрос нямало да разклати коалицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
де-собственизацията преди 4 години
Борбата е да надмине м-р Крадлев и да получи приза "Котленка топена МАЗ"Обяснете му че с тая биологична изолация изобщо не му трябва да си санира жил-кубиците, а да пести за буркани когато започне де-собственизацията на интегритета кокъл-мръвка, фат-кожа
27
1
 
1
 
! Отговори
Е така бе преди 4 години
Май доколко разбираме Руски щайги тренират на вас.
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ква пехота, ква флота...Да не съм проспал няколко десетилетия нещо!? Коя година сме?Стройте болници, не ни трябват самолети
25
2
 
2
 
! Отговори
Е, как бе.... преди 4 години
РУСКИТЕ ЩАЙГИ СА МНОГО НУЖНИ, БЕ.... НАЛИ КАТО ДОЙДАТ Ф-16, ТРЕБВА ДА ИМА ГОТОВИ РУСКИ МИШЕНИИНАЧЕ КАК ЩЕ ТРЕНИРАМЕ??!!
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този вкара довод... Не че България губи летателните качества на армията, а пилоти щели да си загубят работата. И това ако не е лицемерен популизъм...
23
1
 
6
 
! Отговори
Су хия преди 4 години
Много *** юначен,бълва щуротии! Па колко са убави Си,*** пак как F16 не става да гр.Спрете се бе! То бива копейки ама ваши на кво мяза! ***!
22
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие нямате няколко милиона за ремонт, но сте готови с милиардите за нови самолети. Те китайците си купиха от руснаците най-новите самолети по-евтино от колкото ние ще купим "нови" дето още завода им не е готов, а други вече ги имат от 20-30 години.
21
1
 
3
 
! Отговори
политици дагее преди 4 години
...вчера страната ни е превела парите за ремонта...някой грешно е съветвал министъра на икономиката за ремонт в Беларус заради съществуващо ембарго...Караянчева е разговаряла с Русия да изпратят техни техници за обучения на българските
20
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това иска да провали сделката с Ф 16.
19
6
 
6
 
! Отговори
Шеф-16 преди 4 години
Националната сигурност не се осигурява с 4 Су 25, а с удобно надупване! Затова - шФ-16!
18
1
 
8
 
! Отговори
шматка преди 4 години
До 13Става дума за лицензи а не само за умения бееее.Как да ги ремонтират като нямат лиценз и части за това.В статията се пише за СУ 25 а не за Опел Кадет
17
1
 
3
 
! Отговори
Да 16 преди 4 години
Имахме 4 броя,явно не си внимавал докато ти разказват.
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шкембе войвода.
15
1
 
12
 
! Отговори
??? преди 4 години
Навремето чакахме 3-та подводница от СССР.Имаше назначен екипаж който така и не е дочака,но някои се пенсионираха след 10 години-толкова бяха нужни за подводничарите.
14
5
 
3
 
! Отговори
Бианка преди 4 години
Аз препоръчвам много свежото им приложение и използване по предназначение за в розовото бъдеще! Да ги пребоядисат в прекрасните цветове на дъгата и да ги ползваме за нашите паради! Ще пускат цветни балони, ще развяват флагчета и гирлянди, а на крилата най преданите от нас ще танцуват сред облаците, ще се изпикаят на главите ни и ще скачат с чадърчета!
13
5
 
13
 
! Отговори
Хе-хе!!! преди 4 години
Без тези 4 щайги нямало кой да поддържа пехотата и флота...!!! Легнах на пода, хиля се и ритам към тавана! Смех, смех, смех..!
12
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакви ремонти.Тия палячовци да започнат да учат как се обслужват самолети на НАТО като не искат да си изгубят работата.Автомеханиците да не са мрънкали като навлязоха западните автомбили, че ще останат без работа, защото разбират само от Москвич?
11
0
 
15
 
! Отговори
Кольо Стоянов преди 4 години
Трябва да сме добре въоражени за да пазим Хотелите на БГ Олигарсите. Иначе за нас не ми пука. Няма какво да губя. Видя ли зора ще изчезвам в чужбина.
10
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И кого ще пазят тези самолети?! То народ не остана, територията обезлюдява!
9
0
 
11
 
! Отговори
Мая преди 4 години
Е-еее, ми! Да станат президенти!