Как ще изглеждат ГЕРБ и БСП на местните избори?

Експерт: Създаване на етична комисия в ГЕРБ е логично развитие
Обновена: 8 юли 2019 21:52 | 8 юли 2019 21:37, Красимир Ангелов
19

Оставката на Цветан Цветанов беше окончателно приета от Националното събрание на ГЕРБ в неделя, а  премиерът Бойко Борисов определи деня като един от най-трудните в историята на ГЕРБ.

Премиерът призова за създаването на Етична комисия в партията, която да следи действията на всички членове, особено на ръководни длъжности, за да не избухват отново корупционни скандали.

Още по темата
Той за пореден път се обърна към местните структури и предупреди, че в някои от тях ще има чистка преди изборите за кмет през есента. В студиото на "Денят ON AIR" политическият психолог проф. Антоанета Христова коментира, че този акт е бил част от новия етап, в който ГЕРБ влиза, защото е приключила ерата "Борисов и Цветанов".

Пред водещия Николай Кръстев тя подчерта, че управляващата партия е направила добър ход с изразената и започналата вътрешна промяна след победата на европейските избори, за които кампанията беше изключително тежка и съпътствана с много скандали.

"Посланието, че са двамата и в бъдеще няма да има цепене на партията и играене зад гърба на другия, също е едно добро послание преди избори. Смятам, че това беше една добра политическа култура, демонстрирана вчера", посочи още проф. Христова.

Журналистът Евгени Петров пък допълни, че обявеното създаване на етична комисия в ГЕРБ е логично развитие на партията и представлява продължение на желанието на Бойко Борисов да се раздели с хората, които пречат на ГЕРБ и вредят на нейния имидж.

"На местните избори всички са победители. На предишните местни избори БСП загуби толкова катастрофално, че каквото и да спечели, ще бъде плюс. Нинова от сега мога да кажа, че ще излезе победител. БСП сигурно ще отбележат формална победа. Всички там се заканват да спечелят изборите, но никой не ги е питал до сега какво разбират под спечелване на изборите", каза Петров пред Bulgaria ON AIR.

Проф. Антоанета Христова се съгласи с това твърдение и подчерта, че за нея е прекалено висока летвата, която социалистите си поставят, а именно - техен кмет да застане на поста в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Цецо вече е редови член на ГЕРБ, но апартаментите си останаха негови. Цацатурата не се интересува от това, че имуществото му надвишава с цял милион декларираните му доходи. Така че със или без етична комисия в ГЕРБ, кой каквото открадне, си остава негово.
15
7
 
9
 
! Отговори
те така преди 4 години
ГЕРБ ще изглежда като препикано мушкато.
14
3
 
11
 
! Отговори
Янко преди 4 години
До Анонимен:За сега е така ,защото и хляба и ножа са в ръцете на Борисов,но предстои да видим намесата на новоизбраните началници в ЕС и то по специално тези ,които ще се занимават с далаверите и краденето на европейски средства от разни програми. Ако и те си затварят очите ,значи са в играта и сме на старта от 1989 г.
13
7
 
9
 
! Отговори
БОБЕВ преди 4 години
До ???: ВСИЧКО ДРУГО УДОРДИСВАТ ,САМО НЕ ЗАНИМАВАТ ПРОКУРАТУРАТА С КРАДЦИТЕ И ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СИ ! ТЯ , ТОВА ЧАКА И СИ ТРАЕ ВСЕ ЕДНО НИЩО НЕ СЕ Е СЛУЧИЛО. АКО БЕШЕ ТОДОР ЖИВКОВ ,ДО СЕГА ЕДИН ЗАТВОР ЩЕШЕ ДА ИМА СПЕЦИАЛНО ЗА ТЕХНИТЕ КРАДЦИ ,НАЧЕЛО С ЦВЕТАНОВ.
12
2
 
7
 
! Отговори
??? преди 4 години
Ако искаш нещо да се замете направи комисия.
11
11
 
7
 
! Отговори
Реалноста преди 4 години
Как могат да изглеждат ами както винаги бсп са пълни лузари а Герб бие за пореден път и то с много
10
4
 
9
 
! Отговори
импексова преди 4 години
другари, бсп отново ше изгуби - но ше спечели!
9
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП няма да спечели кметско място в нито един от 10-те най-големи градове. Каква алтернатива, какви 5 лв., какви претенции за управление на България. Тях в селото не ги пускат, те за попската къща питат. Комунистическата наглост винаги е била безгранична! Заради кметското място в ДолноУйно, обаче ще ръкопляскат Председателката която загуба не знае,..защото тръгва от кръгла 0. Ще добави още една 0 и ще си построят партиен офис под двете ОО. Да им е честита и тази изборна победа!
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Етична комисия! Също като БКП - само че там се казваше Контролно-ревизионна... Нищо ново и добре познато...
7
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да измрат всички и от двете "партии"!
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Виртуален дриф бързи и яростни
5
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм го играл от десет години може да съм забравил емулатора на магистралите на може да те пробвам
4
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бари като сложиш Колин макриина дали ще си по-добър от мен искаш ли да пробваме като го пуснат другиден
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Малко позакъсняла етика! Те вече са за НПК!
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как ще изглеждат ГЕРБ и БСП на местните избори?===На някой дреме ли му, ама честно?
1
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мажоритарни избори, ГЕРБ и ДПС печелят всички кметове.