Симеонов омаловажи теча в НАП, данните не били секретни

Сидеров трябвало да бъде благодарен, че е отстранен
Обновена: 17 юли 2019 09:55 | 17 юли 2019 09:54,
86
Симеонов омаловажи теча в НАП, данните не били секретни
Снимка: БулФото

Лидерът на НФСБ и бивш вицепремиер Валери Симеонов на практика омоловажи огромния скандал от последните дни, в който сървър на Националната агенция по приходите стана обект на хакерска атака и личните данни на милиони българи изтекоха в мрежата.

"Какво толкова секретно има в данъчните декларации и в ЕГН-тата", учуди се Симеонов пред Нова.

"Подобни действия са неизбежни актове на намеса и няма никаква сигурност за софтуера", обясни той.

По отношение на отмняната на машинното гласуване от вчера, Симеонов каза, че тези непрекъснати промени в решенията са неприятни.

Още по темата

"Действията на ГЕРБ са на принципа на Борисов, на принципа проба-грешка, но така, хвърляме държавата в хаос", коментира той. Вчера парламентът прие на първо четене отмяната на този вид вот за местните и парламентарни избори.

Въпреки това Симеонов е категоричен, че стои зад тезата, че машинното гласуване е много голям риск, тъй като никой не можел да гарантира обективността и безпристрастността на фирмата, която доставя и обслужва техниката.

"Там може да се намеси и някой бизнесмен. Затова и това гласуване го няма никъде в Европа", обясни тезата си той.

Валери Симеонов коментира и актуалните скандали в групата на "Обединени патриоти", които се засилиха съществено след като лидерът на "Атака" Волен Сидеров беше освободен от поста председател на Парламентарната група.

"Решението за освобождението на Волен Сидеров от поста председател на парламентарната група не е на коалиционния съвет, а на парламентарната група", уточни той и добави, че единствената причина за решението е, че Сидеров не идвал на работа.

" От началото на мандата на кабинета Сидеров е присъствал на пленарни заседания през 4% от времето", изтъкна бившият вицепремиер.

Симеонов разказа и че в началото националистът започнал като председател с носене на скъпи питиета в парламентарната група, за да може да сплоти колектива.

"Това обаче не работи - не сме в парламента да осъществяваме детските си мечти", обясни той.

Симеонов беше категоричен, че новото ръководство на парламентарната група работи добре и заради това смята, че ще успее да убеди ВМРО да подкрепи ветото на президента върху финансирането с дарения на политическите партии. Двете формации имат разминавания по този въпрос.

"Предстои дебат и напасване на позициите. Мисля, че ще постигнем обща позиция", завърши Валери Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
3
 
! Отговори
justice преди 4 години
Властта не само знае къде са братя Галеви, но и бизнес върти с тях. Но те се водят търсени. И никога няма да бъдат намерени. Но си намериха едно момче на 20 години само за 24 часа?
56
0
 
2
 
! Отговори
.. преди 4 години
МАРШ ДО СТЕНАТА!Ние сме сериозни за разлика от теб!
55
0
 
4
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
Пишман Шумомера да не се изказва, щото пак ще си навлече неприятности!
54
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В "Скандално.нет" пише как са ги хакнали и кой е.И да не обвинявате невинни хора,вече писаха кой е и няма да го разкрият официално.
53
1
 
9
 
! Отговори
Край преди 4 години
От кражба на лични данни в България за 30г. са пострадали под 10 човека. От телефонни измамници всеки ден изпищява някой пенсионер. ОБАЧЕ държавата "пази" личните данни.
52
1
 
11
 
! Отговори
Идеалист преди 4 години
Ощеб в понеделник в достъпния нет, бяха публикувани данни за вида на папките и данните, които съдържат. Най-елементарен анализ показва, че са случайно избрани и целта не да се навреди. Това навежда на мисълта за две цели: обръщане на внимание на обществото за безхаберието на управляващите или активно мероприятие на службите да дискредитиране на определени хора на високи позиции във властта. Колкото до изказванията за руски хакерски атаки - не си струва да се занимаваме герберски простотии!
51
2
 
9
 
! Отговори
Край преди 4 години
Само този ли остана със здрав разум. Данните на НАП за нищо не стават и от източването им вредата ще е НУЛА, 0, ЗЕРО.Това обаче ще е повод държавата да похарчи едни десетки милиони за софтуерни защити.Софтуера е най-удобен за точене на бюджетни пари.
50
0
 
3
 
! Отговори
Дарвин преди 4 години
Колегата му Сидеров трябвало да е доволен ,че е уволен,народа трябвало да е доволен ,че алоджиите ще имат достъп до личните им данни......?!Психиятрите да кажат за състоянието на личността при която ценностните системи и мирогледа са на 100% различни от приетите от хилядолетия човешки и етични норми...
49
0
 
14
 
! Отговори
Smurf преди 4 години
Ех много е лошо когато хем бъкел не разбираш от това за което говориш хем си затънал в тинята до уши хем си отворил устата като хипопотам
48
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На следващите избори този няма да е даже в прогнозните данни. Той е унижение за хората родени край морето и гумена лисица, която се държи за Боко и келепира, щото друг мандат ......нанай!
47
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ВАЛЕРКАТА Е ПАТРИОТ НА ДПС и затова дърпа турски баби, да мобилизира да гласуват за ДПС.
46
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не е бил Сидеров, никой в България нямаше до познава този неблагодарен Симеонов.Симеонов като патерица на ГЕРБ ти вече напълно се омаловажи. Иванчева от домашен арест, въпреки подметнатия подкуп и скалъпения и таен процес и без пари за кампания те би двойно на евроизборите. Ако имаш срам, ще напуснеш парламента и ще си разпуснеш жалката партия - ВАЛИЕРИ-ХОТЕЛИЕРИ-БОДЛИВОТЕЛИЕРИ
45
0
 
9
 
! Отговори
Гладен Мрънкач преди 4 години
Сам Винкела казва, че Стабилитетът на Боеко "хвърля държавата в хаос". Интересно е, защо при това положение, при наличието на този хаос, Винкело не оттегля доверието си от кабинета? Резонен въпрос! Хем сме недоволни от този хаос, хем подкрепяме кабинета, който го създава...;))) Значи и Винкелът, подкрепяйки решенията на ПП ГЕРБ е е един от основните причинители на този хаос!
44
1
 
8
 
! Отговори
Лошо преди 4 години
По-добре да не ни хакват. От всяка ситуация намират схема за кражба чрез обществена поръчка - източване на данците. КТБ-та, реактори на поляната, изтребители с полу двигатели без оръжия, къщи за гости на кметовете, машини за гласуване, на които едно натискане на копче струва 60лв. След хакването ще се дадат едни пари на фирмата на "наш човек" някой перач, това е целта в тази държава. Нищо чудно да е организирано само за да откраднат още 100млн.
43
0
 
9
 
! Отговори
Петриот преди 4 години
Волен, Валери и Кара-та да отидат при хората с избиваните животни.Да вземат проби. Да свършат нещо полезно.
42
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно, как експерт по киберсигурност не е скрил следитеТиквите пак ви хванаха за канарчета
41
0
 
6
 
! Отговори
от хакера Х преди 4 години
Нищо секретно не източих,само парите от държавната хазна. Всъщност само 3% са парите,които не откраднах,оставих ги на Бойко,за дави излъже.
40
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тотални *** оти управляват Държавата.И това не е Държаван тайна.
39
0
 
12
 
! Отговори
justice преди 4 години
Как така се случва, че най-големите *** и тарикати в тая държава, са се настанили там, където не им е работа????
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Валерката е важно да мези още две годинки, че ден година храни докато е във властта.