ГЕРБ: Сделката за F-16 нямало да надхвърли 4 млрд. лева

Изборът - правилен, обясни Пламен Манушев
Обновена: 24 юли 2019 21:34 | 24 юли 2019 21:26, Петя Славова
292

Новите изтребилите F-16 ще бъдат най-модерните в целия регион. Това обяви депутатът от ГЕРБ Пламен Манушев в "Денят ON AIR". Той също така заяви, че президентът Румен Радев не е против сделката за закупуване на самолетите, а има съмнения относно въоръжението и техниката, с които ще бъдат екипирани машините.
Още по темата

Вицеадмиралът бе категоричен, че новите F-16 ще пристигнат с нужните технически параметри и въоръжение, които са необходими на всеки един многоцелеви изтребител. Манушев също така изрази съмнение, че цената на сделката ще надхвърли 4 милиарда лева, както обяви президентът Радев.

"Изборът на F-16 е правилен и родните ВВС ще имат най-доброто в целия регион. Това, което САЩ ни гарантира за 2,126 млрд. включва целият пакет от въоръжение, техническо насищане на самолета и обучение на пилотите. Пакетът дава възможност самолетът да е многоцелеви изтребител", каза той.

Депутатът от ГЕРБ допълни, че ако договорът с американската компания Lockheed Martin се провали България ще трябва да плати още повече пари при нова сделка. Подари тази причина контрактът трябва да бъде подписан възможно най-скоро.

"В мотивите на президента никъде не пише "против". Това е прекрасна машина, разполага с най-модерната техника. В договора са предвидени срокове - до началото на септември трябва да сме го подписали и да преведем парите. Ако това не се случи ще провалим модернизацията на ВВС", заяви Манушев пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че Сащ на практика ни ги ПОДАРИ малко ли Оръжейни поръчки направи тук Арсенал бичи на три смени А това че рашките ги е СТРАХ си е техен проблем
11
1
 
28
 
! Отговори
Чочоолу преди 4 години
Манушев и той ли стана експерт по самолети и бюджет ? Как пък всички генерали и адмирали ,повишени при бай Тошо ,изведнъж станаха американски послушници ? Сигурно доларчетата си казват думата -друго обяснение няма . Не се притеснява да каже ,че сделката няма да е 2 милиарда , а ще е 4 . Това му е заръчано от господарите му ,за да "успокои" малко народа.
10
2
 
38
 
! Отговори
Прогрес преди 4 години
Юни месец 4 милиарда лева, на есента двойно. Да ви е честито, пенсионери! Следващото увеличение на пенсиите ще ви го даде Свети Петър.
9
33
 
6
 
! Отговори
Подозрение преди 4 години
Напоследък изпитвам подозрение, че в България има някаква група хора, някаква Пета колона, предатели, които целенасочено искат да отклонят България от цивилизационното и развитие и да я върнат под руско робство.
8
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kakви 4 милиарда? Конкурса не беше ли за 1,6 милиарда? Или има достатъчно *** дето да я плащат цената? Гърция, Турция, Сърбия и Румъния имат по-добра авиация. Та за какво точно купихме най-скъпите самолети? И другите са производства на страни от НАТО.
7
27
 
3
 
! Отговори
БСП = Кражба преди 4 години
Ако я правим ние Ще надхвърли и 40 Краде ни се БЕ ....А ББ 12 години не ни дава ..
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И депутатите от дпс
5
2
 
49
 
! Отговори
Опа преди 4 години
Ужким сделката за ефките беше за 2 млрд. лв., а сега станаха 4. Май президентът ще се окаже прав, както и определени медии?
4
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто народа няма да плаща данъци а нека депутатите на вмро нфсб и герб да си ги платят тия хфърчила те си купуват хфърчилата и те ще си ги плащат.Аз данъци няма да плащам мисля,че и всички останали които не сме членове на нфсб вмро и герб
3
34
 
8
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Защо всички приказват за въоръжение, технически характеристики и прочие? Лицемерие! И за децата е ясно, че сделката не е военна, никаква война не можем да правим със шест самолета. Сделката е политическа. И е добра! С тази сделка потвърждаване, че сме със САЩ и оттук насетне САЩ ще ни пазят от Русия и Турция. И ще ни помагат икономически. Сделката е добра.
2
3
 
2
 
! Отговори
Балъка преди 4 години
До БалъкаБързо да се коригирам преди да се ме разкъсали. "експертните"
1
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как не ви е срам бе крадци, хората изнемогват 4млрд са по 2000 лева на данъкоплатец. Що нямали деца - ми как да има, като харчите парите за отглеждането им ... а тва е само един от многото раздути харчове