Валентин Радев за F-16: С тях се доближаме до САЩ

А те са фронтменът на НАТО, смята бившият вътрешен министър
25 юли 2019 11:40,
134
Валентин Радев за F-16: С тях се доближаме до САЩ
Снимка: БулФото

Сега ние купуваме най-добрите самолети. От САЩ чакаме защитата, защото САЩ са фронтменът на НАТО, обяви пред БНР Валентин Радев, депутат от ГЕРБ и бивш вътрешен министър, по темата за президентското вето върху договорите за придобиване на изтребителите F-16.

По думите му критиците на сделката не виждат голямата картина, че със закупуването на тези самолети се доближаваме до нашия стратегически партньор, а обвиненията, че трябва да купим европейски самолет, защото сме в ЕС, са несъстоятелни.

Още по темата
"Ние десетилетия сме инвестирали във военната икономика на Европа. Сега ни трябва най-добрият самолет", каза Радев.

Той подчерта, че инвестицията за F-16 е една от най-мащабните, които държавата е правила досега.

Радев се обърна и към всички привърженици на шведските самолети "Грипен" и обясни, че предложението е било да закупум само платформите на самолетите, но без въоръжение, без комуникации и останалите нужни технологии.

"За всичко останало ние трябва да се договаряме с трети страни и за още пари. Цената е в пъти по-висока и то за нещо, което не е толкова качествено. Най-доброто, което можем да направим с парите, които имаме, е Ф-16. И това е свързано с доверието към нашите партньори", категоричен е бившият вътрешен министър.

Валентин Радев коментира и темата за хакерската атака на НАП.

"Притеснителното е, че зад всичко това може да стоят политически действия", изтъкна той. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
15
 
! Отговори
ннн преди 4 години
На мен ми е по интересно, как толкова години никой не искаше да инвестира в армията, изведнъж Управляващите си харесаха тези самолети и станаха непреклонни. Според мен има дивиденти - пари, власт и кой знае какво още.
47
0
 
7
 
! Отговори
wild horse преди 4 години
Доказахме вековната си слава на нечий ***....
46
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До за Путину,Недей фърля такава добра примамка, че ***, ще нагълтат кукичката чак с макарата.
45
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
банкянското комунистче пак ще си подреди изборите и има да прави още много поразиида даде господ да го споходят неволите на народа български дето ги предизвиква повече от 10 години
44
1
 
10
 
! Отговори
Асо се пика преди 4 години
...."се доближаваме до нашия стратегически партньор". Радев, спомняш ли си за една стара китайска поговорка:Когато се наведеш леко и се хванеш за топките си и усетиш , че са повече от две....значи... врагът е близо. В този смисъл ли споменаваш израза стратегически партньор?
43
1
 
17
 
! Отговори
ай сиктир преди 4 години
Най-гнусното нещо в днешно време са довчерашните комунисти и военни които пълзяха пред тогавашния голям брат, а сега са същите в краката на новия ни брат.
42
1
 
15
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Боже,защо всичкия си английски хумор изсипа в нашия парламент,Боже.....
41
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не само ни ги дават на безсрамно високи цени, не само сме се съгласили клаузи от договора да се променят само от американците без да можем да кажем и гък, ами още не били произведени, щели да ни ги доставят едва след 4 години. Това чудо невиждано може да се случи само с български политици начело с Мутрата.
40
1
 
16
 
! Отговори
Чочо преди 4 години
Доближаваме си газо до партньорите от САЩ
39
1
 
13
 
! Отговори
жабок преди 4 години
"със закупуването на тези самолети се доближаваме до нашия стратегически партньор" - "с тая подкова ще заприличам /ще се доближа/ до вола" - казала жабата и си подала крака на ковача.....а за к`ъв х.. са ни тези самолети....и кого ще нападаме !?!?!?
38
0
 
5
 
! Отговори
бабата на тонката преди 4 години
и аз сметам че разбирам от самулети и сметам упорита че най-убав е ф 16 блок 70 и можем да му вервам и да гласувам за него
37
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно и тоя ще намаже в офшорката от раздутата цена.
36
3
 
13
 
! Отговори
За Путину преди 4 години
За 1,250млрд., щяхме да вземем 20-сет Су-35, с които не само щяхме да сме първи на Балканите, ами по военна мощ нямаше да отстъпваме дори на Германия!!Ама нашите тиквочи ще слушат САЩ, какви са САЩ? Китай е световна хегамон, а Русия е нейният гръб. Ние искаме да сме в Евразийският съюз, да смyчем малки жълти чушки и да сме пoдлoга на великата наша Русия. Защото ние сме закърмени с Калашник и така ще си умрем. Ние сме най - големите патриоти.
35
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Незнам къде ги четете тези глупости, но за Су-35 цената е над $85 милиона без въоръжението и даже руснаците не дръзват да го причислят към пето поколение. Отделно, че това е огромен самолет, какъвто никога не сменимали и съответно нямаме и един хангар, който може да го побере.
34
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бг-политиците винаги са били мазни слуги на"големите"и никога не са отстоявали българският интерес,така беше преди със СССР,така е и сега със САЩ и ЕС!Тези милиарди биха пооправили българинът,ако имаше кой да помисли за него!Кой ще ни напада и с кого ще се бием,че даваме вагони с пари за самолети,нали светът се бори за МИР и РАЗОРЪЖАВАНЕ,ние ще се въоръжаваме срещу кого,нали НАТО ни пази,че и наеми не вземаме за базите?
33
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам до какво се доближаваш , ама цената на бройка задминава тази на чисто нов Ф-35.
32
2
 
18
 
! Отговори
Айде стига тъпотии! преди 4 години
Купуваме F-16, защото сме притиснати от САЩ и НАТО. От търговска гледна точка и военна такава купуването на 8 самолета за 1,16 милиарда е самоубийство, поради:- F-16 са четвърто поколение самолети- купуваме ги страшно скъпо и преоценено, понеже ни е ''първа'' покупка и не сме надеждни напук на 3-те бази на САЩ в България- конкурентните РУСКИ Су-35 са НАЙ-ДОБРИЯ ЗАЩИТЕН тип ПЕТО поколение самолет с над 150% по-добри характеристики от F-16. -Су-35 излиза около 67-75 милиона/парче с пакета
31
4
 
6
 
! Отговори
ей преди 4 години
Откога и Русия е в конкурса за самолети?или само си чешете езика?
30
8
 
4
 
! Отговори
да беда преди 4 години
Има още много да изядеш,за да се доближиш до сащ.Доходи и начин на живот имам предвид.
29
1
 
16
 
! Отговори
отегчен преди 4 години
Абе, обир под прикритие на "оръжейна сделка", "концесия", "гарантирани" печалби, бази без пари, "мисия" в Афганистан, "демократичен" газ...