Борисов в Туркменистан: Газ за хъб "Балкан", България инвестира в страната!

Български компании навлизат на местния пазар, посочи премиерът
11 авг 2019 11:47,
127
Борисов в Туркменистан: Газ за хъб "Балкан", България инвестира в страната!
Снимка: МС

Българската страна има интерес да инвестира в Туркменистан в редица сфери, заяви премиерът Бойко Борисов в Туркменбаши, съобщиха от правителствена информационна служба.

"Навлизат български компании, има вече подписани договори, мисля, че ще има и други, защото действително има гаранции за техния бизнес", изтъкна премиерът Борисов.

Още по темата

Българският министър-председател акцентира върху сферата на строителството, където компании преговарят за сключването на сделки за безизкопни технологии. Голям интерес има в машиностроенето към нас, добави още Борисов.

Министър-председателят посочи, че Туркменистан разполага с големи газови находища.

"Най-вече им е интересно дали можем да захраним газовия хъб "Балкан", това може да стане само съвместно с руската страна, заяви премиерът Борисов.

Целта е нашият газов хъб "Балкан", да намерим, и утре на срещата с Медведев това ще говорим, дали, тъй като всички тръби от Туркменистан минават през Русия, към днешна дата, дали не може да се направят суапови сделки, каза още българският премиер.

Международната каспийската изложба за иновативни технологии, на която присъства премиерът Борисов, се провежда в рамките на Първия каспийски икономически форум в Туркменистан.

Изложбата е разположена в района на морското пристанище "Туркменбаши” и има за цел да привлече иновативни решения в областта на автомобилната индустрия и производството на автомобилни компоненти.

На автомобилното изложение "Туркмен Сахра 2019", което също е част от програмата на международната изложба, са представени нови леки и тежкотоварни автомобили и специална техника, иновативни разработки на автомобилната индустрия, съвременни разработки в областта на автомобилната аудио и видео електроника и автомобилни системи за безопасност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
10
 
! Отговори
Охобохо преди 4 години
Те искат безизкопни технологии и машиностроене от нас,доколкото се разбира.А Тиквата ще приеме не пари а газ през руски газопроводи.Какво ги интересува руснаците?Все едно някой руснак да продава зарзават на пазара,Бойко да отиде и да му каже,че ще вземе домати от сергията,ама не от неговите,а един туркменистанец ще донесе други,та от тях.Ей голем смех с тоя Бойко беее.Хахахахахх!!!!''УМНИК''бееее!!!!!!Суапови сделки научил и дрънка глупости.
52
1
 
8
 
! Отговори
Бухал Буда и Гъза преди 4 години
Бухала гледа кат Ингинер ПиЕйчДи Пожарник. Оно само огино види над завода
51
4
 
7
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 4 години
Абе кво ще я правим тази газ бе ? Борисов след като спря лошият "Южен поток" докара , Азерски, Катарски, Израелски, Кипърски и амерански шиствов. А и от Черно Море помпим като невиждали и заливаме ЕСи Южна Америка с евтин, почти безплатен газ.
50
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"дали можем да захраним газовия хъб "Балкан", това може да стане само съвместно с руската страна"---------------Уж разбира, че без Путин ще получи йок, а отишъл да преговаря с Гурбангули Бердимохамедов дето преди седмица едва не се спомина.Или нас смята за балъци, че ще му повярваме, че е отишъл не да си пазвее потурите за държавна сметка, а за народа?
49
5
 
20
 
! Отговори
Eha преди 4 години
Президента е с класи над тоя зловреден хайдук, Боко...Срамна част от историята ни е тиквун...Ходи да се снима с учителите в чужбина и се хвали с това че хората са избягали.Разберете го това : Борисов е вреден за нацията ни...евтини лъжи и обещания, само и само да се спечелят някакви избори. Ципрас и той е с класи над този хайдук, но гърците го смениха...Ципрас че спести 300 милиарда евро на гърците и не се натискаше да управлява..
48
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия нямат ли малко стари самолети нещо да им купим или свинско ако имат отлежало.
47
4
 
16
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Тумбакбаши ще внася природен газ от майната си !!! Изпуснахме Южен поток сега пак ще увеличат тока и газта/проверете си сметките/ !!!
46
2
 
22
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Другарю Борисов,тия инвестиции да не ги наредите до ония на Фолксваген?!То само с "ПРАЗНОДРЪНКАНЕ",преди избори държава се не ръководи Другарю Борисов!!!Трябва и .......
45
1
 
17
 
! Отговори
мЪтна матика преди 4 години
Нашият Вожд дали може да изсрича името на Туркменският диктаторГурбангули Бердимухамедов !!!съмнявам се многоОтива в страна в която онзи е по голям сатрап и от Ким-чоНашият гледа ..умно , чуди се за какво ли е там май само за масовка !!Знае ли че там няма други коли по цвят освен бели?Че гражданите нямат право да ходят в центъра на Ашхабад?Че народа е докаран до просешка тояга?Въобще нещичко да е прочел извън Винету??
44
17
 
1
 
! Отговори
Демократ преди 4 години
При демокрацията, ЕС, НАТО и американското партньорство българите живеят дорбе, заводите никнат като гъби, заплатите растат, българинът се замогна, България инвестрира в енергийни проекти в други държави. Само некадърниците и неудачниците не живеят добре при демокрацията ЕС, НАТО и американското парнтньорство. Демокрацията е най-добрата система, българите никога не са живяли така добре както днес. ЕС е най-прекрасното място за живот.
43
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като го гледам как гледа на снимката макетитене знам дали нещо му става ясно.
42
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прилича на инвестиция в Тукменистанската икономика Путин щеше да построи всичкио ние самo да щракаме с пръсти лош Южен поток.
41
2
 
19
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
този човек продължава да си вярва а на всичко отгоре се опитва да убеди и нас ще си остане само с чесане на езици както винаги или нещо което не е в наша ползапоне се е разходил за наша сметка
40
2
 
14
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
До ЦРУ Какво ЦРУ си ти бе шибек ***?Не виждаш ли,че нищо не може да инвестира Боко у нас,да не говорим за чужбина.По-скоро фирмите у нас инвестираха навън като си изнесоха производството,заради рекета на мафиотската партия ГЕРБ!
39
1
 
14
 
! Отговори
МРУ преди 4 години
А сега да не би да изнасяме нещо в" демократичния" свят.Пак нищо не произвеждаме,а уж никой не ни пречи.Няколко нахални държави ни натискат да си даваме малкото изкарани пари за ***,които не ни трябват.Пет пъти по-скъпи фърчила,замразено свинско от резерва пред разваляне,купувано изгодно от послушковците но продавано у нас скъпо за да ни трови.Трепане на свинките ,за да не произвеждаме,че им пречи да им пълним гушите...абе не е за прикази..
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо няма да стане..Тези са много хитри,свикнали да взимат-още по време на СССР...А ББ се старае за своите спонсори,които го храндутят толкова години и закона не ги хваща..За народа? Колко сте наивни..Дават ви лопата,сами да си изкопаете гроба...Никой не иска да прави беден-богат...А Бг е НАЙ-БЕДНАТА в ЕС...
37
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато такъв Клоун като банкянският започне да се прави на бизнесмен СТАВА СТРАШНО.
36
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нито една глоба на Лукойл не е наложил, за некачествени гориво. Поне 1 път 1000лв да ги беше глобил. Да не говорим за дело, че всяка година укриват 1млрд данък, а плаща само този, който пълни резервоара. Създаден и назначен от ДС, подпионка на пионките. Среща получава най-много с някой секретар. Най-голямата грешка на Луканов е била, че не му е дал и на него едно куфарче, да избяга на някой остров, където местните мутри да го хвърлят в океана.
35
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А сега един смешен въпрос: Какво стана с "Южен поток'?
34
13
 
3
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
До Герини Кол.....не си в час ! Ама съсем ! БВП = стоки + услуги + инвестиций...учи се в 1-ви курс . Намери си какво изнасят бг фирми ...ще се хванеш за главата ! ...и то в КОНКУРЕНТНА среда ! Тези 2 фалита са след 90-та ....а при НРБ на Т.Ж. бяха ТРИ !!! Изнасяхме в СИВ по разпределение ....и почти НИЩО в демократичният свят !!! СРАМ за всеки БГ е случаят с износ на ЕЛЕКТРОКАРИ за Япония . Купуваха ги заради ОЛОВОТО за ПРТИВОТЕЖЕСТ - отл. суровина за Япония ! СРАМ...СРАМ..СРАМ !