Борисов в Туркменистан: Газ за хъб "Балкан", България инвестира в страната!

Български компании навлизат на местния пазар, посочи премиерът
11 авг 2019 11:47,
127
Борисов в Туркменистан: Газ за хъб "Балкан", България инвестира в страната!
Снимка: МС

Българската страна има интерес да инвестира в Туркменистан в редица сфери, заяви премиерът Бойко Борисов в Туркменбаши, съобщиха от правителствена информационна служба.

"Навлизат български компании, има вече подписани договори, мисля, че ще има и други, защото действително има гаранции за техния бизнес", изтъкна премиерът Борисов.

Още по темата

Българският министър-председател акцентира върху сферата на строителството, където компании преговарят за сключването на сделки за безизкопни технологии. Голям интерес има в машиностроенето към нас, добави още Борисов.

Министър-председателят посочи, че Туркменистан разполага с големи газови находища.

"Най-вече им е интересно дали можем да захраним газовия хъб "Балкан", това може да стане само съвместно с руската страна, заяви премиерът Борисов.

Целта е нашият газов хъб "Балкан", да намерим, и утре на срещата с Медведев това ще говорим, дали, тъй като всички тръби от Туркменистан минават през Русия, към днешна дата, дали не може да се направят суапови сделки, каза още българският премиер.

Международната каспийската изложба за иновативни технологии, на която присъства премиерът Борисов, се провежда в рамките на Първия каспийски икономически форум в Туркменистан.

Изложбата е разположена в района на морското пристанище "Туркменбаши” и има за цел да привлече иновативни решения в областта на автомобилната индустрия и производството на автомобилни компоненти.

На автомобилното изложение "Туркмен Сахра 2019", което също е част от програмата на международната изложба, са представени нови леки и тежкотоварни автомобили и специална техника, иновативни разработки на автомобилната индустрия, съвременни разработки в областта на автомобилната аудио и видео електроника и автомобилни системи за безопасност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-интересно ще е като изправят Медведев да се ръкува с Исполинът от Банкя :))) Жалко, че няма да разрешат да ги снимат отстрани, репортерите ще лазят зад Руското лилипутче.
92
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Статията е просто част от гламавата герберска пропаганда.Няма нищо по-гнусно от Антон Тодоров ,Георги Марков и Веждьо Рашидов.Тези тримата са върха на човешкото падение.А газ може да дойде само от задните части на Боко.
91
1
 
7
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
До 95Виж сега как изглежда банкянската , а снимката на младото тикве си закачи в тоалетната.И си направи извод до къде води 10 годишната тиквена диктатура.А за Путин не мисли.Всичко написано от теб са тиквени лъжи.Вярно е само че е нисък.Но винаги може да сложи гоУемата Тиква на колене.Както го и прави.Утре Тиквата пак ще се влачи по корем в краката на Медведев ,също нисък ама...
90
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просто вземете една снимка на ББ от младите му години - висок, строен, подстригана черна брада, нормална физиономия, сакото му стои като на манекен и вземете една снимка на младия Путин - нисък, ушат, кьосе, телешки поглед, кръгъл смо таняк.Оттам може да си извадите заключение за развитието на характерите им.
89
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
мутрата е слънчасала.
88
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българските фирми просят пари от европа а в туркменистан инвестират и са великите бизнесмени
87
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
абе путин е виновен я пак изкарвайте опоните точкитролчетата ви да не са в отпуск
86
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами кона сте се оставили за ви командва банкянското ме.ке.ре така ще е ще инвестират в чежбина вместо в българияи ще се хвалят- пълна гавра със заслужилит си я български народецгол и бос и достатъчно пр.ос.ст за да го управляват обикновени продажници бивши комунисти
85
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ?..87....ИМА бееее ! А ползата е .че по данни на БНБ в банките депозитите на часни лица са над 60 000 000 000 лв.
84
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Когато у нас стане напечено и този пуска мъглата....и заминава за чужбина ! Българи ? ? ?
83
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Простакбаши
82
2
 
28
 
! Отговори
НА ДЪРЖАВАТА преди 4 години
КАК МОЖЕ ТОЛКОВА ДА ЛЪЖЕ ТОЯ КРАДЛИВЕЦ. ТОЛКОВА МНОГО ИНВЕСТИЦИИ ИМАЛО В БЪЛГАРИЯ, ЗАТОВА НЕ ДОСТИГАЛИ РАБОТНИЦИ!!!ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ. ТОЛКОВА МНОГОТО ИНВЕСТИЦИИ СА ИЗГОНИЛИ 2 МИЛИОНА РАБОТЕЩИ БЪЛГАРИ ОТ БЪЛГАРИЯ. ТАКАВА Е "ЛОГИКАТА" БУДА БАНКЯНСКИ. ТОЯ НАИСТИНА Е ЛУД. ВЪПРОСЪТ Е ТОЛКОВА ЛИ Е *** БЪЛГАРСКИЯ НАРОД/ЦИТИРАМ БОКО:АЗ СЪМ *** И ВИЕ СТЕ ПРОСТИ ЗАТОВА СЕ РАЗБИРАМЕ/.ЗАТОВА МЕ ИЗБИРАТЕ-КАЗВАМ АЗ. КОГА ЩЕ СВЪРШИ,ТАЗИ ШИЗОФРЕНИЯ НАЛОЖЕНА ОТ БОКО И КОМПАНИЯ МУТРИ НАВСЯКЪДЕ В УПРАВЛЕНИЕТО
81
2
 
22
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Никакви подписани договори няма !!! Лъже както винаги !!!
80
2
 
20
 
! Отговори
Питам преди 4 години
Докога ще търпим простотиите на Тумпакбаши?
79
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
утре на срещата с Медведев това ще говорим, тъй като всички тръби от Туркменистан минават през Русия...-----------Буда--лааа, изтърва питомното, сега ще гониш дивото!!!!!!Вместо да вкараш над 500 милиона $$$$ всяка година в българската хазна само от транзит на газ, сега инвестираш пари на вятъра в "мъртво роден проект"!!!!Пфу, Де....ил на квадрат!!!!!!
78
2
 
27
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 4 години
Баце докара газ от Азербайджан ,Казахстан ,Катар ,САЩ ,Саудитска Арабия,Ливан и т.н. и т.н..Баце каза че до 10години/беше преди 4-5г/ ще изнасяме нефт от Черно Море.Така че спокойно можем да му се доверим и за газ от Туркменистан.Но..."това може да стане само съвместно с руската страна".Баце ще прави "суапови" сделки.Баце е първият пожарникар в света ,специалист по такива сделки.Учил се е от др.Т. Живков.АКО ИМА И ЕДИН ИНДИВИД ,КОЙТО ДА ВЯРВА НА БАЦЕ, ЗНАЧИ ДЪРЖАВАТА НИ СКОРО ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ !!!
77
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бокo превърна България в една импентна, гъpбaва държава. Бoкo кacтpиpa България. България вече не може да ***.
76
2
 
15
 
! Отговори
1 преди 4 години
Много умно гледа слънцето,но нищо не разбира.
75
1
 
23
 
! Отговори
ЕВО преди 4 години
Български компании навлизат на местния пазар, посочи премиерът,ама да попитам все пак с какво навлизаме на пазара там?С вълна,чушки,домати и зарзавати,с голи охлюви или с голи ....,българската икономика отдавна не работи и не произвежда нищо,ама нищо.Поредната екскурзия на всемирния ББ!
74
1
 
11
 
! Отговори
V преди 4 години
Поредната безмислена разходка с нашите пари .А нещо за Саудитска арабия ,Катар и ОАЕ ?Тоз е много про.ст .Агнета за арабите ще има ли ??? А прасета :))) Истината е че зарови едни милиарди за тръба която няма да се ползва никога ;)