Борисов в Туркменистан: Газ за хъб "Балкан", България инвестира в страната!

Български компании навлизат на местния пазар, посочи премиерът
11 авг 2019 11:47,
127
Борисов в Туркменистан: Газ за хъб "Балкан", България инвестира в страната!
Снимка: МС

Българската страна има интерес да инвестира в Туркменистан в редица сфери, заяви премиерът Бойко Борисов в Туркменбаши, съобщиха от правителствена информационна служба.

"Навлизат български компании, има вече подписани договори, мисля, че ще има и други, защото действително има гаранции за техния бизнес", изтъкна премиерът Борисов.

Още по темата

Българският министър-председател акцентира върху сферата на строителството, където компании преговарят за сключването на сделки за безизкопни технологии. Голям интерес има в машиностроенето към нас, добави още Борисов.

Министър-председателят посочи, че Туркменистан разполага с големи газови находища.

"Най-вече им е интересно дали можем да захраним газовия хъб "Балкан", това може да стане само съвместно с руската страна, заяви премиерът Борисов.

Целта е нашият газов хъб "Балкан", да намерим, и утре на срещата с Медведев това ще говорим, дали, тъй като всички тръби от Туркменистан минават през Русия, към днешна дата, дали не може да се направят суапови сделки, каза още българският премиер.

Международната каспийската изложба за иновативни технологии, на която присъства премиерът Борисов, се провежда в рамките на Първия каспийски икономически форум в Туркменистан.

Изложбата е разположена в района на морското пристанище "Туркменбаши” и има за цел да привлече иновативни решения в областта на автомобилната индустрия и производството на автомобилни компоненти.

На автомобилното изложение "Туркмен Сахра 2019", което също е част от програмата на международната изложба, са представени нови леки и тежкотоварни автомобили и специална техника, иновативни разработки на автомобилната индустрия, съвременни разработки в областта на автомобилната аудио и видео електроника и автомобилни системи за безопасност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
13
 
! Отговори
Бай Х преди 4 години
Всички тези инвестиции са му в сънищата и мечтите му.!!!
72
15
 
6
 
! Отговори
Бай Хой преди 4 години
Руснаците не са ни никакви. Никой никъде Не ги иска. Който ги е канилв България, да им плаща сметката. Аз НАПУСКАМ 16-тата "република"Смърт на руският Окупатор.
71
2
 
6
 
! Отговори
Плевела преди 4 години
Продажника на,комунизма Б Б
70
2
 
15
 
! Отговори
ВИС-3 преди 4 години
Мутрата е в будна кома. Половината население на България не е в България заради него. чета му криминалното досие във вестник Вашингтон Пост и Уикилийкс и е чудо, че и руските му господари Не са се отказали от него.
69
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
видя ли мъж с дълга коса ми идва да му бия два шaмapa
68
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе, ЦРУ-то! Тия тръби, които минават сега през Украйна и от които се снабдяваме все още, украинците дали знаят, че земята около тръбите е руска за 100 години???? Трябва някой да им каже, заминавай за Украйна!
67
9
 
4
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
До Анонимен 38.....А сега един сериозен отговор ! Раша НИКОГА НЕ Е ИСКАЛА да прекарва газ през БГ по т.н. Южен поток ! серГЕЙСКО - сарайският план беше - ореха да подпише с Раша .да закопат тръбите .и ЗЕМЯТА ОКОЛО ТРЪБИТЕ да е тяхна за 100 години ! Щяха да си докарат ЗЕЛЕНИ ЧОВЕЧЕТА с С 400 да си пазят тръбите и понеже правителството нямаше да иска помощ от ЕС и НАТО.това АВТОМАТИЧНО ни ВАДЕШЕ от ЕС и НАТО !Толкова беше сериозно .че САЩ пратиха 3 сенотори от ВЪНШНАТА комисия -СЛАВА на Макеин !
66
2
 
17
 
! Отговори
До 58 преди 4 години
Точно Борисов се хвалеше наляво и надясно как бил спрял Южен поток.Излиза че отново е лъгал и пак е правил с чужда пита помен.Така ли?
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко е предложил изгодна зделка Гъзъ да се пренася не в тръби а в келоти и им показал как Плевеллилипутев си носи газа, и кога треа пофбръцне малко метан подпали огин, опече пражола и айде на работа..
64
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Банкянското недоразумение пак ни срами пред света.
63
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Южен поток беше замразен, а не спрян по времето на Орешарски, при неговото управление дойдоха тримата американски сенатори. СЛед това Орешарски падна от власт, върна се Борисов, Путин доста време изкача да види какво ще решат нашите за Потока и след като те страхливо продължаваха да мълчат, Путин взе решение Южен поток да стане Турски поток. Ние просто нямаме държавници с топки!
62
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знае че ни чака дърво с газта от догодина и се чуди какви да ги забърка отново.
61
1
 
16
 
! Отговори
Охобохо преди 4 години
Утре щял да се среща с Медведев да му казва как с неговите тръби на Медведев,газ ще кара на Бойко!Хахахахахахаха!!!!Заболя ме корема от смях!От сега знам какъв ще е отговора.Трибуквена комбинация от пръсти с преобладаващ среден!Хахахахахахах!!!!
60
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отделно Южен паток не беше спрян в мандат на Герб :)
59
2
 
13
 
! Отговори
НРБ преди 4 години
Още получаваме природен газ по тръбите построени преди 1989г!!! Боко нищо не е построил и след 2019г газ няма ,Украйна е аут !!!
58
2
 
7
 
! Отговори
Охобохо преди 4 години
Не спирам да се смея!Хахахахха!Сигурно завчера пак му се е обадил Джим Кери хахахахахх!!!!Голем *** ей!!!!
57
6
 
1
 
! Отговори
По-серьозно моля преди 4 години
ако Цецо беше МинПредател а Росен Енерго Мънистър, тия двамата щяха да докарат Туркменския вожд в София да ги моли да земат безплатно некой друг Гига Кубик Метър само и само мира да е в Конго...Толко усиля полага Борисов и се некой се намира да го нарича как ли не. Е не е честно. Той до сега води борба с вътрешния враг. Зачиства милициа, съдилища и прокуратури. и най после зема гас да договаря и айде пак такъв, онакъв. Квото иаме-такова шъ гледаме
56
1
 
4
 
! Отговори
DW 19. Juni 2019 преди 4 години
България - по стъпките на Туркменистан ГЕРБ приеха идеята на ДПС бизнесът открито да финансира партиите. Ако българите се примирят с тази атака, това ще е сигнал, че не искат да са свободни. Че не искат да се развиват. Както правят в Туркменистан.
55
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов не е спрял Южен паток. Спряха го ЕС.Второ Южен паток, ще мине от тук, като има добри оферти за България, а не заповеди. Ако не искат.. Техен проблем. Ето други искат.. Азерите, САЩ, Скоро Израел и Египед. България е на централно място и ще си плащат., като искст да печелят милиарди.
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
прасенцата от задния дворще видят зорзарада чумата морда са ви живи и здрави засменив фризерите наредениняма пари за тези аббдалипонеже трябват за магистраликато няма свинско яжте пастиви казват видни гербеерастигеррб видими резултативи казва вожда егати