Борисов в Туркменистан: Газ за хъб "Балкан", България инвестира в страната!

Български компании навлизат на местния пазар, посочи премиерът
11 авг 2019 11:47,
127
Борисов в Туркменистан: Газ за хъб "Балкан", България инвестира в страната!
Снимка: МС

Българската страна има интерес да инвестира в Туркменистан в редица сфери, заяви премиерът Бойко Борисов в Туркменбаши, съобщиха от правителствена информационна служба.

"Навлизат български компании, има вече подписани договори, мисля, че ще има и други, защото действително има гаранции за техния бизнес", изтъкна премиерът Борисов.

Още по темата

Българският министър-председател акцентира върху сферата на строителството, където компании преговарят за сключването на сделки за безизкопни технологии. Голям интерес има в машиностроенето към нас, добави още Борисов.

Министър-председателят посочи, че Туркменистан разполага с големи газови находища.

"Най-вече им е интересно дали можем да захраним газовия хъб "Балкан", това може да стане само съвместно с руската страна, заяви премиерът Борисов.

Целта е нашият газов хъб "Балкан", да намерим, и утре на срещата с Медведев това ще говорим, дали, тъй като всички тръби от Туркменистан минават през Русия, към днешна дата, дали не може да се направят суапови сделки, каза още българският премиер.

Международната каспийската изложба за иновативни технологии, на която присъства премиерът Борисов, се провежда в рамките на Първия каспийски икономически форум в Туркменистан.

Изложбата е разположена в района на морското пристанище "Туркменбаши” и има за цел да привлече иновативни решения в областта на автомобилната индустрия и производството на автомобилни компоненти.

На автомобилното изложение "Туркмен Сахра 2019", което също е част от програмата на международната изложба, са представени нови леки и тежкотоварни автомобили и специална техника, иновативни разработки на автомобилната индустрия, съвременни разработки в областта на автомобилната аудио и видео електроника и автомобилни системи за безопасност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От много мъчене вече отдавна сме на последно место в ЕС по доходи и първи по смъртност.
32
9
 
14
 
! Отговори
СЕГА ИЛИ НИКОГА преди 4 години
"Браво на Бойко! Все пак мъчи се да направи нещо човека за разлика от комунистите дето все искат властта,а като я вземат освен да крадат като за последно друго незнаят какво да правят"При тия "кoмунисти" за които говориш България беше на 35-то място по свобода на словото, в момента е на 130-то след Гвинея Бисау, Камбоджа и Никapaгуа. ГЕРБ са най-големите кpaдци и манипулатори в българската история. Ако не ги махнем веднага до няколко месеца ще е твърде късно!
31
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не, бойко купува избори с пари от държавния бюджет. Всички го видяха, само ЦИК не можа.
30
19
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко може да печели избори. И това е единственото, което може.
29
20
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на Бойко!Все пак мъчи се да направи нещо човека за разлика от комунистите дето все искат властта,а като я вземат освен да крадат като за последно друго незнаят какво да правят
28
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само гъpбaви кoмплeкcapи глacyват за антибългapинa Бopиcoв!
27
2
 
24
 
! Отговори
15 преди 4 години
Изтърви питомното , че ходи да гониш дивото!
26
2
 
19
 
! Отговори
хъбБУРКАН преди 4 години
Най-хубавите дини, пъпеши и тикви виреят в Туркменистан, е Аралско море попресъхна малко при поливането, ама скоро и Каспийско ще пресъхне, а после и черно - при следващия успешен мандат, и тогава газта може спокойно и с камили може да се кара.
25
3
 
22
 
! Отговори
Изненада! преди 4 години
"Министър-председателят посочи, че Туркменистан разполага с големи газови находища."Ама той сериозно ли говори?Добре, че им го е казал! Защото те сигурно не знаят!Всезнайко-еднокнижник!!!
24
25
 
4
 
! Отговори
Грамофон преди 4 години
Обикновените хора в България живеят добре. Некадърните - не толкова. Това, че некадърните се наричат "обикновени" и чакат някой да ги оправи е друг въпрос :) Не съм видял човек , знаещ 2-3 езика и имащ компютърна грамотност, който да не живее добре :)
23
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Суджук,нищо няма да направиш и постигнеш.Само пак заблуждаваш лошия според теб матерял останал в БГ.
22
2
 
24
 
! Отговори
УжасТ! преди 4 години
"Целта е нашият газов хъб "Балкан", да намерим, и утре на срещата с Медведев това ще говорим, дали, тъй като всички тръби от Туркменистан минават през Русия, към днешна дата, дали не може да се направят суапови сделки, каза още българският премиер."О, титане на мисълта! Дали изобщо разбира това, което казва?
21
6
 
28
 
! Отговори
Инж. преди 4 години
Предаде националния интерес на България сега тръгнал да търси на майка си п-ката! Азиатските държави са с Русия бе, банкянско ***! Никой няма да ти обърне внимание освен да те черпят едно чайче! Следващия ти курс *** в Якутия, там нефт и газ бол! Ще ти го пращат с еленови впрягове.
20
4
 
23
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Ами като имаше проект за директен газопровод ти къде беше Тиквабаши? Какви можеш да инвестираш в Туркменистан? Какво произвежда България, кои са нашите продукти, технологии, специалусти?
19
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едно време, едни все напускаха и такасе пенсионираха.С хъба Балкан,същоочаквам ,много хора да се пенсионират Щом говори за машиностроене,където го няма ,е ясно,че има друга делавера.Путин го намразии няма да му даде газ.Грозно е когато сисе подиграл,след което да просиш.Вполитиката,такова животно няма.
18
3
 
23
 
! Отговори
Карчо Каракарчев преди 4 години
Всичко е от завист! На Бойко Методиев Борисов всички му завиждат. Ах, какъв е хубавец! Но, по темата: какво му се е случило на Бойко Методиев Борисов в детството, че сега навсякъде се гушка, прегръща и пуска ръце, присвивайки от радост честните си очи? С ръка дълбокооо в джоба!
17
7
 
25
 
! Отговори
Герини Кол преди 4 години
До ЦРУЯ ми дай инфо какво произвежда България, за да има БВП? Тези стакмистики си ги дръж за себе си. Ние имахме и 5 млрд излишък, но боекУ тегли пак близо 1 млрд за самолетите на хартия. Ако комунистическа България е била в банкрут при онази икономика, то сегашната без нито един завод и външен дълг над 35 млрд не знам каква е.
16
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще направи същия номер като с Цецка Цачева. Но след това няма да иска нови избори, а ще избяга с 5 самолета пари за внучетата в Панама.
15
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Падаш септември и влизаш в затвора глупендерррр .
14
16
 
5
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
До Смехории 5 .....След 2 ФАЛИТА спретнати от БСП..../ при руският гражданин .мин.-предс. на БГ -Луканов ..и Ж.В./ ...след ТОТАЛНИЯТ ПОГРОМ над БГ .организиран от ЧЕРВЕНИТЕ БОК-уци и сараите .довели до 3 $ пенсий и пенсионери при кофите за *** . БГ бавно тръгва нагоре ! Тази година по БВП на глава минаваме Североазиатската *** !