Премиерът в Туркменистан: Преговори за газ, "Балкански поток" и икономика

Борисов ще преговаря за пренос на туркменски газ до нас
11 авг 2019 07:30,
55
Премиерът в Туркменистан: Преговори за газ, "Балкански поток" и икономика

Министър-председателят Бойко Борисов ще разговаря в Туркменистан за пренос на туркменски газ през Азербайджан, Трансанадолския газопровод (ТАНАП) и през българо-гръцкия интерконектор. Това е една от темите, които ще бъдат обсъждани по време на посещението му.
Той отлетя вчера за Туркменистан, където в националната туристическа зона “Аваза” в близост до град Туркменбаши на 11 и 12 август ще се проведе Първият каспийски икономически форум.

Още по темата

Заедно с премиера са министрите на регионалното развитие Петя Аврамова, на енергетиката Теменужка Петкова, на транспорта Росен Желязков и на икономиката Емил Караниколов.

Форумът ще събере държавните и правителствените ръководители на каспийските държави, лидери на заинтересовани страни, представители на международни икономически, финансови, транспортни, екологични и други организации.

Фокус на дискусиите в “Аваза” ще бъдат икономическото сътрудничество в Каспийския регион и създаването на условия за големи проекти. Ще се обсъждат и ролята на каспийската икономика в глобален контекст, инвестиционната привлекателност в петролната и газовата промишленост, в електроенергията, транспорта, търговията, агроиндустрията, туризма и други сфери от общ интерес.

В “Аваза” премиерът Борисов ще проведе двустранна среща с президента на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов, както и разширена среща с участието на официалните делегации от двете страни. Ще бъдат подписани двустранни документи, подготвени от Междуправителствената българо-туркменска комисия за икономическо сътрудничество, която също ще заседава в “Аваза”.

В руските медии от няколко дни има информации, че в каспийския форум ще участва премиерът Дмитрий Медведев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Той преговаря без да е питал Фон дер Лайен, ще му яде г+ъза бой.
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Катарците щяха да правят магистрала Русе - Свиленград. Помня, като ходи в Саудитска Арабишя, самолетът му влезе на иранска територия и като ги пресрещна цяла ескадрила, напълниха гащите.
48
0
 
6
 
! Отговори
До 37 преди 4 години
Да не забравяме и пресконференциите му, на които обещаваше "космически" инвестиции от Саудитска Арабия, от Оман и навсякъде из арабския свят, където ходи да се разхожда и да плажува.Ако се върнем по-назад, спомням си интервютата на Александър Йорданов, който обеща "море от петрол" от близкия изток. Също така, Борисов по нотите от USA посолството пееше една песен за газопровод "Набуко", обеща и 15% по-евтин газ, заради наше находище в Черно море, а сега са поръчали и от скъпия USA газ...
47
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв е този "Балгански поток" - поредния пирует, на човек, който не разбира нито кой е, нито къде се намира?
46
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
оди къде оди се каде маковите полета глеа секаш саке некой по тека маков , ален маков парцел да си купи за децата за внуците да имат бяли доходи...
45
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя ще ни набута да плащаме транспортни такси на византийците и османците, не е ли по добре от Украина. Тия са като предадът и Донбас- пари ще им требат. все пак са ортодоксни повечето
44
0
 
4
 
! Отговори
славейкоо преди 4 години
До Анонимен- Ми ти го каза? Точно като при социализма! Но тогава парите от изнесеният ток влизаха в джоба на държавата ( за здравеопазване, образование , армия и т.н.)А сега парите отиват в джоба на номенклатурата, дето разграби общонародното!
43
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименНародът е казал- Колкото повече мърдаме толкова повече ни влиза. Изпуснахме защитницата РУСИЯ, после си нарезахме самолетите, ракетите и накрая " се отказахме от Южен поток" по препоръка на новия голям брат.Но да се знае- Където са минали РУСНАЦИТЕ се строят училища и заводи, а където е минал Чичо Сам , война и разруха!Чичо Сам пощади България, но и без война мамката ни разката! Има и рима.
42
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе добре че е Бойко инак ще ви питам какво ще правите.Много бързо забравихте каква разцентрована държава бяхме преди него
41
1
 
10
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ГОСПОДИН БОРИСОВ ИМА ХОРА КОИТО НЯМАТ И ФИЛИЯ СМАС НЯМА КАКВО ДА ЯДЬТ
40
0
 
12
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУ преди 4 години
А ГОСПОДИН БОРИСОВ ДАЛИ ВИЖДА КАК ЖИВЕЯТ РЕАЛНО ПОВЕЧЕТО ХОРА В БЬЛГАРИЯ
39
0
 
7
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ДАЛАЙ ЛАМА НЯМА НИЩО ОБЩО С ЖИВОТА УНАС
38
1
 
20
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
Където отиде Бойко все стават преговори за големи проекти и все газ ще пристига оттам. Накрая нищо.
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква газ като герберите прецааха енергийната система. От сутринта чез спира тока 6 пъти,,до довечера не ми се мисли. Заради жегата консумацията явно е голяма и не могат да смогнат. Все едно е комунизма и нямаме ток когато ни трябва,за да си пуснем климатика,но иначе изнасят ток навън в момента. Гадини.
36
2
 
7
 
! Отговори
Makedon преди 4 години
Abe ova e Turska rabota... ne ja biva
35
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боже! Защо не си го оставиш тоя там?!
34
2
 
7
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
...a shte karat li 4x4 pikapi v blizost do "vratata na ada " ?!? Posle shte iazdiat kone...razbira se nashia vednaga shte pusne snimki vav Feisa. Abe idat izbori ..triabva da se pravi PR ! Sled Iujen Potok ...deto samo triabvashe da kaje " DA" .ot kade li ne se machi da dokara gaz ."Goliam intelekt "!
33
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кво сега - Банкянския Тлъстак след като ни докара газ от Казахстан и Азърбайджан, сега ще ни докара и от Тюркменистан.Не знам дали само ще играе Танц с ятагани .
32
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-образованя и най-интелигентия сред простото племе.
31
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боки си е ваш човек, няма защо да го плюете. Лукойл вместо да бъде изгонен е с 10млрд печалба годишно, на които плаща 1млн данък. А горивото съсипва всеки двигател, само япо ските и немските му издържат, но и тях ги скачва. Цацаратурата досега трябваше да е вкарал поне 1 получател на куфарчета, но това не се е случило. И реактор ви купи да прави сянка на змиите и да го къкат врабчетата. Всички пътища ги строи Доган. Всички. По руски човек от Боки няма да намерите.