Премиерът в Туркменистан: Преговори за газ, "Балкански поток" и икономика

Борисов ще преговаря за пренос на туркменски газ до нас
11 авг 2019 07:30,
55
Премиерът в Туркменистан: Преговори за газ, "Балкански поток" и икономика

Министър-председателят Бойко Борисов ще разговаря в Туркменистан за пренос на туркменски газ през Азербайджан, Трансанадолския газопровод (ТАНАП) и през българо-гръцкия интерконектор. Това е една от темите, които ще бъдат обсъждани по време на посещението му.
Той отлетя вчера за Туркменистан, където в националната туристическа зона “Аваза” в близост до град Туркменбаши на 11 и 12 август ще се проведе Първият каспийски икономически форум.

Още по темата

Заедно с премиера са министрите на регионалното развитие Петя Аврамова, на енергетиката Теменужка Петкова, на транспорта Росен Желязков и на икономиката Емил Караниколов.

Форумът ще събере държавните и правителствените ръководители на каспийските държави, лидери на заинтересовани страни, представители на международни икономически, финансови, транспортни, екологични и други организации.

Фокус на дискусиите в “Аваза” ще бъдат икономическото сътрудничество в Каспийския регион и създаването на условия за големи проекти. Ще се обсъждат и ролята на каспийската икономика в глобален контекст, инвестиционната привлекателност в петролната и газовата промишленост, в електроенергията, транспорта, търговията, агроиндустрията, туризма и други сфери от общ интерес.

В “Аваза” премиерът Борисов ще проведе двустранна среща с президента на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов, както и разширена среща с участието на официалните делегации от двете страни. Ще бъдат подписани двустранни документи, подготвени от Междуправителствената българо-туркменска комисия за икономическо сътрудничество, която също ще заседава в “Аваза”.

В руските медии от няколко дни има информации, че в каспийския форум ще участва премиерът Дмитрий Медведев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
16
 
! Отговори
123 преди 4 години
В момента цирка от *** има представления в Туркменистан.
9
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичката тази газ през газовият хъб " Балкан" ли ще минава ?ами той готов ли е вече, щото нещо се млъкна и само на карти го има.
8
3
 
30
 
! Отговори
Ала_Бала преди 4 години
Когато у нас нещата не вървят, Великия Бойко тръгва по Света. Когато го напъдят от чужбина, започва да бръщолеви глупости у нас.
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До хахахааааа..........Истинските собственици на България,САЩ и ЕС!
6
3
 
20
 
! Отговори
хахахааааа.......... преди 4 години
Какви преговори? България не е независима държава................
5
3
 
24
 
! Отговори
.. преди 4 години
За този национален предател наказанието е само едно!
4
1
 
11
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ХУБАВО Е ПОЛИТИЦИТЕ ДА ПОДОБРЯТ ЖИВОТА НА ХОРАТА У НАС
3
2
 
20
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Ние сме специалисти по газопроводите.Към строителството навсеки газопровод,към който сме се присъединили,винаги сме се го провалили.То не беше"Южен Поток",част от "Турски поток",Бургас-Александропулис/нефтопровод/.Ама на каква цена ще получаваме тази газ,след като трябва да мине през Каспийско море/добре,че е плитко/,Азербейджан,Турция,Гърция/колко много такси/,през маломерният интерконектор.Но важното е да сеспазват заповедите на истинските собственици на България,САЩ и ЕС
2
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много газ ще докарат в България, от къде ли не вече текат потоците - от арабският свят от азиатският свят - Катар, Кувеит, Израел, ОАЕ, Азербейджан, Туркменистан, втечнен газ от САЩ. Ще има и за нас ще има и за продаване. Ще сме с най високият стандарт в целият ЕС.Ама май още тръбите не са поставени.
1
3
 
17
 
! Отговори
DW преди 4 години
България - по стъпките на Туркменистан ГЕРБ приеха идеята на ДПС бизнесът открито да финансира партиите. Ако българите се примирят с тази атака, това ще е сигнал, че не искат да са свободни. Че не искат да се развиват. Както правят в Туркменистан.