Премиерът в Туркменистан: Преговори за газ, "Балкански поток" и икономика

Борисов ще преговаря за пренос на туркменски газ до нас
11 авг 2019 07:30,
55
Премиерът в Туркменистан: Преговори за газ, "Балкански поток" и икономика

Министър-председателят Бойко Борисов ще разговаря в Туркменистан за пренос на туркменски газ през Азербайджан, Трансанадолския газопровод (ТАНАП) и през българо-гръцкия интерконектор. Това е една от темите, които ще бъдат обсъждани по време на посещението му.
Той отлетя вчера за Туркменистан, където в националната туристическа зона “Аваза” в близост до град Туркменбаши на 11 и 12 август ще се проведе Първият каспийски икономически форум.

Още по темата

Заедно с премиера са министрите на регионалното развитие Петя Аврамова, на енергетиката Теменужка Петкова, на транспорта Росен Желязков и на икономиката Емил Караниколов.

Форумът ще събере държавните и правителствените ръководители на каспийските държави, лидери на заинтересовани страни, представители на международни икономически, финансови, транспортни, екологични и други организации.

Фокус на дискусиите в “Аваза” ще бъдат икономическото сътрудничество в Каспийския регион и създаването на условия за големи проекти. Ще се обсъждат и ролята на каспийската икономика в глобален контекст, инвестиционната привлекателност в петролната и газовата промишленост, в електроенергията, транспорта, търговията, агроиндустрията, туризма и други сфери от общ интерес.

В “Аваза” премиерът Борисов ще проведе двустранна среща с президента на Туркменистан Гурбангули Бердимухамедов, както и разширена среща с участието на официалните делегации от двете страни. Ще бъдат подписани двустранни документи, подготвени от Междуправителствената българо-туркменска комисия за икономическо сътрудничество, която също ще заседава в “Аваза”.

В руските медии от няколко дни има информации, че в каспийския форум ще участва премиерът Дмитрий Медведев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
19
 
! Отговори
играч преди 4 години
да си седи там и да не се връща изобщо
29
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо,нему се седи тука.Писна му да нисервира лъжите си и простотийте си.Знае,че няма чума,но на танте се угаждазаради фондовете.Другото което е,тамв тези райони има свой инвестиции и колкото може да ги понамести.За нас нищо,щото краварите и танте недаватпо сеой си причини.Затихнахме внеадекватност на един нарцис- prost.
28
3
 
23
 
! Отговори
1 преди 4 години
както винаги ,др.борисов ще "докара газ".
27
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви ли ще ги ръси пак нашия умник ?!
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До РеалистТи си само един платен слагач !
25
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво. Такива срещи има нужда България. Да се шуми за нея, да ас рекламира туризма, да дойде газ и тн. Ако налеейте и 1 2 милиарда в инфраструктурата на плажовете, няма да е лошо. Тая картина в момента отблъсква идеащите тук. Трябва всеки един град или градче да изглежда направено, като в Палма.
24
17
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
Ханс Кристиян Андерсен го наби на Владимир Владимирович. До топ ките.
23
4
 
22
 
! Отговори
Пак преди 4 години
на екскурзия.
22
14
 
9
 
! Отговори
Шоп преди 4 години
След 1 януари 2019 г газ през Украйна нямаше да тече, според кремълските киртаци.Какво стана?Август 2019 газът си върви, а Газпром напъва да подписва договор до 2024.Но Украйна казва ТЦ, ние не бързаме, сега ше одим на море и наесен, инша аллах.
21
5
 
17
 
! Отговори
ОТКАЖИ СЕ преди 4 години
от питомното, гони дивото!
20
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И там ще му се посмеят , ще хапне и ще се върне със снимки как бил някъде.А тука върви разчистване на пазара на месо за замразеното ГМО от Америка , което е комисиона за ненужните самолети.То вчера пак нямаше ток, но цената тока се вдига, инвестиции не се правят , но цените растат за да има за баце да взима рекет от народа .
19
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво стана със Севеен поток 2, русофили прос ти, набиха ли му тапата датчаните? Путин плаче и фърла бомби пред НАП-Копенхаген, но напразно!
18
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България си получава газа през Украйна, останалото е далечна перспектива.Ще стане някой ден, но не е наложително. Путин е този, който трябва да плаче, че се набута за два потока, които не работят.
17
0
 
22
 
! Отговори
ГАЙНУТДИН АХМЕРОВ преди 4 години
То не е "Балкански поток", "Южен поток", Хъб "Балкан", "Интерколектори от Египет", "Набуко", "Турски поток" и за 10 г. на власт ББ есе още си използваме построената от комунизма газопреносна система. Та тръбата от Туркменистан от къде ще мине? Може би ще заобиколи Русия и Турция през САЩ и ВБ. География се учи от 4 клас.
16
22
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 4 години
Каквото е казал Бойко и го е направил, нали така селяни пр ости?
15
2
 
9
 
! Отговори
истина е преди 4 години
И Тюркменистан са по всичко пред нас !!!
14
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Путин не може да ми строи никакви газови инфраструктури, защото Путин продава туркменистанска газ. Ние можем да си я купим директно от Туркменистан.
13
6
 
3
 
! Отговори
IQ-то преди 4 години
Дано не забрави да им напомни че сме един народ с тях.Те не че не го знаят,но ,,братушките'' си държат да ги изкарват или руснаци,или някакво несъществуващо племе.Иначе като кацнеш на летището в Туркменистан,и започваш да говориш на български на хората там,въпреки че не ти разбират всичко на сто процента.
12
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"ХУБАВО Е ПОЛИТИЦИТЕ ДА ПОДОБРЯТ ЖИВОТА НА ХОРАТА У НАС"Абе то е хубаво и да се изкъпеш и да не пишеш дебилизЪми, ама не го правиш, нали.
11
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яловите опити на тъпата тиква да имитира дейност и държавничество. Путин като искаше да ви строи газови инфраструктури се правихте на демократи, а сега ще ходи да търси капка газ на Майнатасистан чак.