Каролев убеден: Реално бедните в България са много малко

През 2020г. бедните ще станат по-малко, заяви Иван Нейков
Обновена: 13 авг 2019 11:35 | 13 авг 2019 11:35,
677
Каролев убеден: Реално бедните в България са много малко
Снимка: БулФото

Реално бедните в хора в България са много малко. Това са хора, които са на минимална пенсия и нямат семейства, които да ги подкрепят. Друга такава група хора е на тези с много ниска квалификация. Това каза пред Нова финансистът Владимир Каролев в дебат в бившия социален министър Иван Нейков.

Още по темата

По думите му, изчисленията на синдиката КНСБ, че всеки четвърти работещ е беден са абсолютно неверни.

"Те го изчисляват неправилно. „Според статистиката на Европейската статистическа служба през 2018 година работещите бедни във възрастовата група 18-64 години са 10,1% при 9,4% средно за ЕС. Ние сме малко повече, но не сме така, както казва КНСБ”, коментира Каролев.

Иван Нейков пък допълни, че икономиката на страната се развива така, че очаква през 2020 година да има по-малко бедни, отколкото има в момента, поне от чисто статистическа гледна точка.

"След като има ръст на заплатите, е нормално това", обясни Нейков.

Той допълни, че за последната година статистиката дава ръст на средната работна заплата с 12%.

"При положение, че задържим този праг на бедността това означава, че хората под него ще бъдат по-малко отколкото са били по-рано", коментира Нейков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


677
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
435
2
 
7
 
! Отговори
икономист преди 4 години
До 1Такова понятие мързел не съществува! По-скоро трябва да се говори за липса на достатъчно енергия. Енергията се изразходва както при умствените, така и при физическите дейности. Хората, които ги "мързи да мислят", всъщност изразходват много повече енергия за мислене, отколко по-интелигентните хора, тъй като им трябва много повече време, за да решат някой на глед елементарен проблем. Именнно заради това, често пъти се отказват от извършавено на подобна дейност, от чувство за самосъхранение.
434
3
 
24
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
Каролев пак не е в час!Ако не бяха властимащите да го крепят този финансов "гуру" щеше да рови по кофите за ***.
433
4
 
11
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
За 2500 - може и да се навия да им робувам при строго регламентиран 8 часов работен ден. Половин час почивка между днанадесет и един. Платен безплатен транспорт и разходи, на обяд безплатни плодове и мляко.2 пъти в годината отпуска 15 дена, никаква работа събота и неделя.Друго?!Ще им ставам роб, ще се гърча като ненормалник, ще се осигурявам на макс, накрая ще ритна камбаната на 60 и няма да доживея до пенсия.
432
1
 
17
 
! Отговори
До видин преди 4 години
До Видин Абсолютен мит, че в провинцията е по- евтино. Ние от София в Монтана на път към белоградчишките скали в забутано заведение беше с цени като на морето, в местния хоремаг на село на 70 км.от София гумената бира е 3 лева, а в същото време заплатите за една и съща длъжност, на една и съща голяма компания е по- малка,което е незаконно, не е ли дискриминация. Хората изнемогват,тоя *** се изтъпанчил да говори глупости,ама явно всички си харесват управниците щом не се бунтуват,дори намек
431
3
 
8
 
! Отговори
До 1 преди 4 години
По-евтино ми излиза да не работя, конкретно за БГ.За 1500 лв. нокътя си няма да мръдна, чисто 1200 лв. като само парно, ток, вода, данъци, телефони, нетове, телевизии, козметики, прахове, пасти, шампоани, кремове, всичко да поддържаш апартамента и себе си чист е 600 лв.Със 20 лв да живя на ден, ай не мерси, не включвам, вестници, кафета, мин. води, спотрни карти, почивки, коли -данъци, бензин, ГО, винетки, общински данъци и др.
430
1
 
10
 
! Отговори
господин другаря преди 4 години
Е,братя българи,казаха ли ви,че сте богати!?Ми радвайте се,бе!Бившите комунисти,сегашни демократи ви го казаха директно,че под тяхното светло ръководство вие непрекъснато забогатявате!Така че повече мрънкане да няма,не досаждайте на сияйните ни политици с ниски пенсии и заплати!
429
14
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Сит на гладен не вярвал.......много гладни хора имало в този форум! Като нямате пари за храна, от къде пари за компютри и интернет?
428
2
 
2
 
! Отговори
турското продължава преди 4 години
До до 423Ние сме свикнали от 5 века да сме северна турска провинция особено Румелията!Братушките си флиртуват с османските турци и ние си мислим че тук не е още турско!Къде да бягам от родния си дом като той е в турция!
427
14
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
800 х. бедни имало у нас.Ми те само ци гани те са 1 милион.Като не искат да са бедни да учат , да работят възможности колкото искаш.В строителството няма заплата под 1500 лв., ама лоши чорбаджии - искали здраво бачкане.С изключение на болни или недъгави хора, всички бедни са мързеливи,а най-ги мързи да мислят.
426
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в Германия, Шввйцария, Люксембург и на Запад увеличават ли се милионерите, или там богатството им намалява, а доходите на населението се увеличават?
425
5
 
3
 
! Отговори
Видин преди 4 години
От София във Видин за десет лева селско кръчме, ядохме двама човека 2 шкембе чорби, една малка минерална, една малка бира, огромна порция картофи и 2 големи кюфтета.Мечтата ми стана Видин. Не можех да повярвам колко е евтино.Софиянец бъдещ емигрант във Видин.
424
2
 
13
 
! Отговори
Даскала преди 4 години
Народа е казал че сит на гладен вяра няма! Е тоя го доказва!Царедвореца и останалите!
423
1
 
24
 
! Отговори
Дядо от село преди 4 години
След предаването , веднага е отишъл да си вземе хонорара , за артистичните си умения ..
422
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** кво чесане на езиците пада а. Давайте,давайте !
421
1
 
21
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Броя на бездомните хора също намалява, защото междувременно много от тях са вече измрели. Тези, които виждаме по улиците, вероятно са най-издръжливите сред тях. Голяма част от тях, вероятно измират още след първите няколко месеца, след като са се озовали на улицата. Ила са били жестоко нахапани от безпризорни кучета, или пребити до смърт от хора, които ги смятат за "био маса". Тук един шивач от Кардиф ще се припознае сигурно. Някои просто не могат да понесат съдбата си и се самоубиват.
420
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каральов, двугърба камило, в най-бедната страна от ЕС всички са богати, доволни и щастливи. Как ти хрумна в кухата лейка?
419
1
 
33
 
! Отговори
МАЗньо преди 4 години
Каролка - чети коментарите, че после да не се чудиш защо ядеш бой от непознати по улиците! Този мазник ако го набарам на живо ще го попилея от бой, един зъб няма да му оставя и ще го излежа в пандиза с кеф!Мисли му Каролка като правиш такива изказвания пред изстрадалия беден народ. Убеден съм, че аз съм един от многото желаещи да те осакатят и излежат! Макар, че последното не е сигурно при тая компетентна полиция.
418
2
 
15
 
! Отговори
икономист преди 4 години
Семейството на един приятел всяка година ходи на почивка лятото по нашето черноморие, но всеки път когато съм на гости у тях, ми прави впечатление, че покривът на къщата им(явно от гредоред) e протекъл, и тованите в стаите им са напукани и почернели от влагата. А и като гледам от бая време не е правен козметичен ремонт по стаите. Цялото семейство ходят с дрехи втора ръка и пестят от телефонни разговори.
417
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бедните измират бързо и намаляват. Това иска да каже агент Камен, юпито на мадридския крадец.
416
1
 
18
 
! Отговори
245 преди 4 години
Докато не бъде омазан в катран и овалян с пера и разкарван из централните столични улици, след което обесен на площада срещу "народното" събрание от щастливите бедняци, чието ниво на бедност трябвало спореде него да се поддържа,ще продължават да бъдат толкова нагли. НО липсата на какъвто и да е бунт освен виртуалното мръкане нагледно показва, че явно всички са доволни от стандарта си на живот.