Рози за новата шефка на ЕК на българска земя. Тя: Просперирате!

Борисов: Не бива да се спекулира с ресори
Обновена: 29 авг 2019 16:27 | 29 авг 2019 15:45, Веселина Йорданова
366

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Виждам държава, която просперира. Това каза новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която е на посещение в България.

Визитата е част от консултациите, които тя провежда с лидерите на държавите-членки на ЕС преди представянето на пълния състав на новата Комисия за одобрение пред ЕП.

Още по темата
Тук съм, за да слушам много внимателно какви са вашите приоритети, вашите очаквания. Ние в Европа можем да успеем само, ако обединим усилията си, посочи тя на брифинг с премиера Бойко Борисов в МС.

Новата шефка на ЕК каза още, че отдава голямо значение на приноса на източноевропейските държави в ЕС. Тя акцентира на предизвикателствата пред Европа, като изброи - дигитализацията, демографските проблеми, сигурността, миграцията.

По думите й важно е да се инвестира в дигитализация и образование, защото младите хора са бъдещето. Урсула фон дер Лайен посочи, че у нас това се прави и изтъкна добрите ни макроикономически показатели.

Сигурна съм, че ще се намерят прекрасни решения за съществено важен портфейл, заяви тя.

Урсула фон дер Лайен посочи, че очаква с нетърпение да продължи доброто сътрудничество с премиера Бойко Борисов и българския еврокомисар.

В настоящата ЕК Мария Габриел отговаря за "Цифрова икономика и цифрово общество". Тя е номинирана от правителството и за следващ еврокомисар.

"Не бива да се спекулира с ресори, какво сме се договорили и какво искаме", коментира пък премиерът Бойко Борисов. Наскоро той даде да се разбере обаче, че страната ни иска "модерен" ресор като дигитализацията.

С удоволствие бихме работили за това, изтъкна Борисов и допълни, че са важни хората и инвестициите от страна на западните държави в квалификация и образование в страните от Централна и Източна Европа и на Балканите.

Двамата ще проведат работна среща в Министерския съвет, на която ще обсъдят различни теми от европейския дневен ред и от световната политика.

През юли тази година Европейският парламент избра Урсула фон дер Лайен за бъдещ председател на Европейската комисия. Тя е първата жена, избрана за председател на Комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
0
 
11
 
! Отговори
Вуте преди 4 години
Във всеки дом - ***!
254
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарю помни, че всяка изгубена минута струва 0,05 стотинки!
253
0
 
6
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 4 години
Със всички сили - пет за четири!
252
0
 
7
 
! Отговори
Йосиф Джугашвили преди 4 години
Роналд Рейгън - Враг номер 1 на Тутраканската селищна система!
251
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре де, нека да каже в какво сме просперирали...индустрия ли имаме, български стоки ли е видяла на запад, големи заплати ли взимаме, тротоари ли имаме, населението ли се увеличава....в коя сфера просперираме
250
5
 
5
 
! Отговори
ассадфмкл преди 4 години
В какво просперира, нека да каже някакви факти....в спорта ли, много златни медали ли взимаме...о да имаме имаме един бронз от 100000-те спортни дисциплини, от 10000-те възрастови групи
249
12
 
2
 
! Отговори
ЦРУ от СФ преди 4 години
БРАВО ! Урсула видя КРАСИВАТА ни СТОЛИЦА .а кмета Фандъкова ...в неОт ина чест разпореди от днес да започне РАЗРУШАВАНЕТО на *** ! Някой знае ли....Урсула срещна ли се с т.н. президент ??? тази седмица от САЩ ОТКРИТО го ОПРЕДЕЛИХА като анти европейски...антинатовски президент я .прокремълски . От Сф Урсула отива в Букурещ дасе срещне с президента им с германа-румънски корени ! В белият дом ТРЪМП му обеща .че ВДИГА ВИЗИТЕ за РУМЪНЦИТЕ ! Искаме румънският президент да е и на БГ ...понеже е пич !
248
21
 
5
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 4 години
Просперираме. Къде бяхме, къде сме днес. Румен Радев не успя да спре развитието на България. Слаб от където и да го погледнеш.Първо защото вместо да обединява българите се опитва да ги разединява и настройва едни срещу други.Второ защото въпреки това не успя да спре възхода.Предизвикал възмущението на народа. Презрян от кукловодите.
247
1
 
13
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
Тези от ЕС се еват неправилно защото те крепят мафията в Бг.
246
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да,даа,просперират е...
245
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
,,Виждам държава, която просперира.''- гнусни лицемери ! И къде го видяхте тоя просперитет , я разходете тази в обезлюдените села и малките градове, покажете и гетата с любимите и малцинства ,покаже лежащите по улиците на София несретници ,качете я в градския транспорт заедно с некъпаните изпаднали хора за които ,,проспериращата'' софийска община не може да се погрижи и тогава да ни говори за ,,проспериращата ''държава !
244
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
маце, ако гулията е цъфнала и в оригинал и в биологичех формат саде на гъзов Хъб ухае с двата основни аромата Пропаднал Бутан и загнил метан
243
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп е американския Бойко Борисов. Ще изброя само няколко прилики- икономически растеж, инфраструктура, просперитет. Някой беше казал, че Борисов е българския Тръмп само че е точно обратното.
242
3
 
14
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Всички германки навремето идваха на Мемецето в Приморско да им тъпчат катериците и да се учат на духова музика. Нема начин тая да нема некой остарял гларус на сърце.
241
0
 
4
 
! Отговори
ннн преди 4 години
До ТонкатаТонка, вие сте бил голям анализатор! Какво е това мащабно мислене, каква е тази география! Че и за Венецуела сте чували! Съвсем правилен коментар верен на правилната линия! Good! Good, Tonka!
240
3
 
17
 
! Отговори
ннн преди 4 години
Трябваше да я качат в трамвай номер 22 София. На две крачки от Министерски съвет е. Ако оцелее в този ад, може би ще изчезне двуличието и глупавите клишета.
239
2
 
21
 
! Отговори
ВИНАГИ ИСТИНАТА преди 4 години
Урсула е дошла да напомни на Б Б ДА НЕ ДАВА БЕЛЕНЕ НА РУСИЯ . СПОМНЕТЕ СИ ВИЗИТАТА НА ХИЛАРИ !
238
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕС форевърГерберунгелите не са хора. Скоро ще мрaт като кучета.
237
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз нямам пари за катък "Веселина", а пък за вас - не знам.
236
20
 
6
 
! Отговори
ЕС форевър преди 4 години
Хората си искат ЕС, те ***, мендъри. България е на първо място по подкрепа за ЕС.