Рози за новата шефка на ЕК на българска земя. Тя: Просперирате!

Борисов: Не бива да се спекулира с ресори
Обновена: 29 авг 2019 16:27 | 29 авг 2019 15:45, Веселина Йорданова
366

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Виждам държава, която просперира. Това каза новоизбраният председател на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която е на посещение в България.

Визитата е част от консултациите, които тя провежда с лидерите на държавите-членки на ЕС преди представянето на пълния състав на новата Комисия за одобрение пред ЕП.

Още по темата
Тук съм, за да слушам много внимателно какви са вашите приоритети, вашите очаквания. Ние в Европа можем да успеем само, ако обединим усилията си, посочи тя на брифинг с премиера Бойко Борисов в МС.

Новата шефка на ЕК каза още, че отдава голямо значение на приноса на източноевропейските държави в ЕС. Тя акцентира на предизвикателствата пред Европа, като изброи - дигитализацията, демографските проблеми, сигурността, миграцията.

По думите й важно е да се инвестира в дигитализация и образование, защото младите хора са бъдещето. Урсула фон дер Лайен посочи, че у нас това се прави и изтъкна добрите ни макроикономически показатели.

Сигурна съм, че ще се намерят прекрасни решения за съществено важен портфейл, заяви тя.

Урсула фон дер Лайен посочи, че очаква с нетърпение да продължи доброто сътрудничество с премиера Бойко Борисов и българския еврокомисар.

В настоящата ЕК Мария Габриел отговаря за "Цифрова икономика и цифрово общество". Тя е номинирана от правителството и за следващ еврокомисар.

"Не бива да се спекулира с ресори, какво сме се договорили и какво искаме", коментира пък премиерът Бойко Борисов. Наскоро той даде да се разбере обаче, че страната ни иска "модерен" ресор като дигитализацията.

С удоволствие бихме работили за това, изтъкна Борисов и допълни, че са важни хората и инвестициите от страна на западните държави в квалификация и образование в страните от Централна и Източна Европа и на Балканите.

Двамата ще проведат работна среща в Министерския съвет, на която ще обсъдят различни теми от европейския дневен ред и от световната политика.

През юли тази година Европейският парламент избра Урсула фон дер Лайен за бъдещ председател на Европейската комисия. Тя е първата жена, избрана за председател на Комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
5
 
31
 
! Отговори
Залез преди 4 години
Само *** и герберунгели, точещи фондове, се кефят на ЕС.
234
3
 
29
 
! Отговори
мак преди 4 години
Сигурно е видяла центъра на софия и нс, които предполагам са си наред, а последното дори ще има новичко седалище. бб да я покани в някой друг град, далеч от центъра, в западаща болница, в някое село без мед. грижи и полиция, но с .... недотам симпатични жители, да й каже за пенсионери и пенсии и още много може да види гостенката и тогава ще я видим, ще ръси ли клишета за просперитет. Разбирам учтивост към домакина, но по-добре е да замълчиш, отколкото да говориш смешки.
233
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази реплика ми прозвуча като думите на Мария Антоанета като нямаме картофи да ядем пасти. Това все пак е нормално за една баронеса от Германия. Учудва ме бодряшкия тон на някои коментари, сякаш са писани от хора не живеещи в България. А този форевър ЕС е усвоил съвършено лицемерието на ГЕРБ, пише политкоректни коментари, а се оплаква, че му ги трият. Евроценности.
232
19
 
4
 
! Отговори
ЕС форевър преди 4 години
В Уганда хората живеят по-добре отколкото в Русия. Русия е като Нигерия, само че със сняг.
231
5
 
13
 
! Отговори
По богати не сме преди 4 години
Били никогаКеф ти море в Солун, кеф ти пазар в ПдринСамо дето Лукоил ни краде както и турчин не го е правил
230
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бай *** Банкянски подарява рози вместо мускалчета с розово масло. Евтино.
229
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Его и българския *** Амин ни превърна в европейската Уганда! Ония за 8 години, а нашия за 10години ! Честито
228
3
 
37
 
! Отговори
Нане преди 4 години
Просперира една шепа шайкаджии, които ударно усвояват еврофондовете...Да пита, как просперират пенсионери със 100 евро пенсии... Да пита, как просперират изгонените млади хора от шайкаджиите... Да пита, как просперитат работещите бедни с 250 евро заплати... *** няма да пита!Умишлено ни съсипват!
227
2
 
16
 
! Отговори
я па тая преди 4 години
Ха ха я па тая -дошла да слуша ! Обикновенно генералните секретари на ЦК ги слушат а не те слушат ! Та и сега щом е дощъл /шла генералниО секретар на ЦК на ЕК не е дошла да слуша а да я слушат и да набива манерки мдааа !
226
3
 
20
 
! Отговори
На място преди 4 години
Корумпирана председателка на корумпиран *** съюз. Дори немците не я понасят, а тук й се радват като не виждали.
225
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДОБРЕ ДОШЛА УРСУЛА! КАЖИ МУ КАКВО ДА ПРАВИ, ЧЕ ДА ЗНАЕ.
224
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просперираме та направо се късаме по шевовете.....
223
3
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Цветя и Розибе то ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА бастисахме заради ГРЕШНА "тактика",но пак няма виновни....Започвам да си мисля,че тая...как да го напиша за да го неизтриятъ.."ЛУДОСТ"?..е в кръвта ни...."Вина има,виновни-нема"......И ако това не е лудост,здраве му кажи!
222
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кметът на Симитли прави днеска юбилей 50 години град Симитли. Боко дали е поканен?
221
4
 
29
 
! Отговори
Цветя и Рози преди 4 години
''Кметът на Брусен: Изклахме си свинете след грешна заповед и никой не пое отговорност''
220
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога е добре да се бае? Сега е новолуние. Или на намаляваща луна, сериозно питам.
219
5
 
29
 
! Отговори
смех преди 4 години
Няква частна фирма хакна цялата държава, те ми говорят за просперитет пхахахаха
218
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой пита ли дон мутрон защо неговия зет от америка ще внася 100 000 тона свинско месо? Ние нали си имаме местно? Или вече си нямаме? А си нямаме защото мутрин реши да избие прасетат ни! Няма чума, има чумав!
217
32
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нашия премиер променя България на по добро и по хубаво! Доволни сме от неговата работа! Нинова,Манолова и сие,си печат задниците на море,докато той работи!
216
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бизнесът със свиневъдството се разпределя от големите чрез БАБХ. ГЕРБ ще убият всички прасета, за да скрият следите на схемата.