Плевнелиев убеден: Шпионският скандал е истински, закъсняхме

Той настоява разследването да достигне в дълбочина
Обновена: 13 сеп 2019 09:27 | 13 сеп 2019 09:26, Александър Попов
536
Плевнелиев убеден: Шпионският скандал е истински, закъсняхме
Снимка: Булфото, архив

Президентът Росен Плевнелиев (2012-2017) адмирира действията на институциите около т.нар. шпионски скандал и дори ги определи като леко закъснели.

"Шпионската афера е автентична. Много отдавна стана ясна силата и размерът на руската хибридна атака в България. За това са изписани не един или два доклада на ДАНС. Няма да забравя как през 2015 година бе организирана най-голямата хибридна атака със съдействието на Русия", заяви Плевнелиев пред Нова тв.

Въпросът за него е доколко ще се навлезе дълбоко в тези мрежи, защото са много сериозни. Той даде за пример Черна гора, където Русия изградила икономически и политически мрежи.

Още по темата
"Ние не изгонихме руски агенти, когато много други държави го направиха. Както винаги, плащаме високата цена на собственото си нежелание да покажем кои сме ние, кое е нашето семейство, как отстояваме своята геополитическа посока. България трябва да покаже характер", коментира още Плевнелиев.

"Не веднъж и два пъти съм свиквал консултативния съвет по темата за Русия и нейната геополитика. Факт е, че има много руски разузнавачи и мрежи на влияние, но пак държавата не реагира в най-правилния момент", смята президентът.

Той намеси в скандала и църквата ни и как сме се срамували при посещението на папата.

"Българската православна църква отдавна се превърна във филиал на руската и ни кара да се срамуваме. Тези неща, рано или късно, ще станат обект на българските институции с цел защита на националния интерес", заяви Плевнелиев.

Президентът посочи, че трябва да се върви здраво срещу всеки опит за промяна на геополитическите процеси.

Той свърза и настоящия президент Румен Радев с изместването на обществените ценности в България заради руска дезинформация.

"Дотам сме я докарали, че президентът, в реч за 6 септември, излиза и казва, че отдавна нямаме идеал и сме загубили нашата посока и цел. Нима това е така?", запита Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


536
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
389
4
 
0
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 4 години
Досега свестен президент не сме имали. Ипоследните двама - РП и РР - не правят изключение. Първият е обсебен от антируски настроения, което е странно за страна без армия (и практически без защита от НАТО - да си припомним гръцко-турския конфликт за Кипър), а вторият, РР, е тотално неадекватен и слиза на нивото на партийните боричкания. И двамата са срам за държавата, каквито бяха и предишните, вкл. първия президент.
388
0
 
3
 
! Отговори
Чичо сам преди 4 години
Интересно минало има това нищожесто... БКП, ДКМС....
387
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руската агресия в България е видима! ДАНС трябва да арестува всички руски агенти и да ги екстрадира!
386
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАКЪСНЯХМЕ ЗАЩОТО БОКО СЕ ПОЧЕСВА И НЕЯВНО ПОДКРЕПЯ РУСКАТА НАМЕСА В БЪЛГАРИЯ. НО ЗА ЩАСТИЕ БЪЛГАРИЯ ИМА ВЕРНИ СЪЮЗНИЦИ КОИТО Я БРАНЯТ ОТ НОВА ОКУПАЦИЯ.
385
0
 
9
 
! Отговори
Антипедерунгел преди 4 години
Интересно минало има това нищожесто... БКП, ДКМС, РУМНО...
384
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
хюбриден ГМО ***-де-раст. закърмен от дебели куманизки пйениси а си продава дупйенциту за една шепа сребърници на юдейски германски и американски нефелни дедки.
383
1
 
17
 
! Отговори
Платени русофоби преди 4 години
Хвани Плевнелиев, удари ПАСИ - двама добре ПЛАТЕНИ РУСОФОБИ.
382
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кои сте вие закъснялите? Синимърши и всякакви *** ***.Вие нямате полезни ходове, закоито да закъснеете. Една погрешнастъпка и следва полет в пропастта.
381
2
 
18
 
! Отговори
Аман от терористи преди 4 години
Плевналиев не пропуска да ни подлее вода ..Иначе го запомнихме като подставено лице от нарочно създадена нагло престъпна групировка маскирана като апртия ГЕРБ.След СДС<БСП <ДПС тази групировка най нагло продължава ликвидацията на БЪлгарския народ завинаги..Блокираха раждаемста ..няма откъде да внесем човешки майки..за БЪлгари..
380
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе хора тоя няма ли роднини за да го лекуват тоя човечец. Той няма вина , вината е на медиите кото се подиграват с един болен .
379
1
 
12
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Пак ли?...
378
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плевнелийката отново беше залят от народната любов. Плевнелийката спокойно би могъл да перифразира онзи прословут лаф на министър от близкото ни минало: "Егати държавата, щом аз и бях президент".
377
1
 
15
 
! Отговори
стар реалист преди 4 години
Е,е,е... Стига де! ....
376
4
 
13
 
! Отговори
кво каза за тва ЕГНе преди 4 години
какво да очакваш от биологичена щампа която след първия си полов акт не е могла да седне три седмици на трикракото, а когато минавало покрай хоремака го канели за по още едно колективно за да свикнело и го черпели с търновски сайдер и разградска тулумба, та после да му се чудиме защо постъпи като така брутално невежо със сина на жена му
375
4
 
40
 
! Отговори
Ghost преди 4 години
Господарите са го ръчнали и е започнал пак да си повтаря заучените фрази....
374
4
 
20
 
! Отговори
Аз..ъ преди 4 години
То има ли какво да издава или снима та шпионски скандал
373
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Банев като мъж на бивша синоптичка ли се изказва неподготвен?
372
37
 
5
 
! Отговори
Вили преди 4 години
До kireza Нахака ви го пак Плевнелиев, родоотстъпници и предатели безродни! И не пожелавай зло ближнему, че ще ти се върне многократно, червен ***!
371
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименА ти защо не сващаш, че "тази електорална" подкрепа от много време изяжда бъдещето на България и е спирачка за свободното й развитие. Тя пречи да научим истинската си история. Тя подтиска самочувствието и достойнството ни, без което не можем да бъдем успешни.Тя е обида към нас българите, дали голям тласък на цивилизационното, културно и държавно развитие на Русия. Но тя окраде историята ни и непрекъснато я фалшифицира1 както беше и с известната изложба "освобождение" наскоро.
370
9
 
43
 
! Отговори
Shark преди 4 години
Банова, прибери си мекотелото в къщи. Или и на теб ти писна от него.