Била ли е Караянчева с колан в колата? Няма правило за това

Шофьорът на колата й бил един от най-добрите, избегнал челен сблъсък
274
Била ли е Караянчева с колан в колата? Няма правило за това
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма разписано правило, че трябва да се слагат колани на задните седалки в колите на НСО. Шофьорите от службата пък задължително са без колани, защото трябва да реагират бързо при необходимост, обясни бившият директор на НСО ген. Димитър Владимиров пред Нова тв.

Още по темата

Коментарът му е по повод на катастрофата с кортежа на, с който пътува шефката на Цвета Караянчева.
Инцидентът стана в неделя преди обяд на пътя между Шумен и Силистра. Караянчева е със счупена раменна става и беше транспортирана по спешност в правителствена болница с хеликоптер.

Председателят на НС е била оперирана, но днес от болницата трябва да съобщят какво е състоянието й. Очаква се тя да се възстанови до месец.

Ген. Владимиров настоя, че шофьорът на Караянчева е един от най-добрите в НСО.

"Назначен е през 2003  г, минал е през всички стадии на развитие, возил е председател на парламента, зам.- председател, министри депутати и това е изиграло ключова роля, за да се избегне челен удар", увери той.

Според бившия шеф на столичния КАТ и настоящ председател на Института за пътна безопасност Богдан Милчев, когато настъпват такива тежки пътнотранспортни произшествия, налице е човешка грешка.

"За себе си съм убеден, че тук има повече от една човешка грешка", каза той.

Милчев коментира и маркировката на пътя, където е станала катастрофата.

"Има маркировка, която маркира "остров". Той е повече от 8 кв./м – тоест доста голям "остров". Идва въпросът дали, ако има знак за ограничение на скоростта, дали той се спазва. Не се спазва, защото организаторът на движението създава предпоставки да не се спазва, изграждайки този тип "острови", заяви Милчев.

Според него такъв тип „остров” трябва да е повдигнат, озеленен, със знаци, така както се прави в много европейски страни.

"Хората винаги ще допускаме грешки и заради това транспортната инфраструктура трябва да е щадяща", коментира още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За Караянчева няма правила това е изводът
189
0
 
45
 
! Отговори
pikachu преди 4 години
Не съм специалист по сигурност, но съм наблюдателен и много пътувам. Тази анархична слободия, с която се ползва НСО е съпоставима може би само с ....охраната на Рамзан Кадиров (президента на Чечня). Същия мутренски, показен стил, същата разсипия и грандиозни разходи без причина, размахване на оръжие през прозорците, стресиране и малтретиране на всички останали участници в движението (отново с цел сплашване и показност), тотална безнаказаност и въобще ...ПРОИЗВОЛ И ЛИПСА НА КАКВАТО И ДА Е ОТГОВОР
188
0
 
25
 
! Отговори
pikachu преди 4 години
За милиони (и за политици) може да няма закони, но има Господ! Когато съвестта ти е мръзна като клозета на автогарата, колкото и пари и власт да имаш, трудно ще им се нарадваш. А Той гледа. Рано или късно, всеки минава през касата..
187
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И как става -на мен ми искаха направление от личния и здравната книжка,върнах се,после чаках лекарите да си сменят смените,след 3ч ми дойде реда и ме пратиха на рентген на друг етаж,там пак чаках,доктора беше объркал и лаборанта искаше да ми снима здравото рамо...изобщо история по география!...А Цвета с хеликоптера и готова!
186
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гаважите от УБО са карали сигурно със 150 км щот са КОРТЕЖ..Изпреварвали са тир ,където им скимне и са навлезли в насрещното. Женицата отсреща ,за да избегне сблъсъка се е изнесла на банкета и извън него и се е поднесла. Отнесла го е Пекинската патица. Няма ли да закриват тая служба, бе!?
185
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе,с другата жена какво става?Не,че нещо ама.....Тя Цвета ясна-ша я упраят.
184
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми като няма правило да се лекува сега.
183
0
 
44
 
! Отговори
обобщение преди 4 години
Всички коментатори са прави, че : 1. Нарушен е ЗДвП 2. НСО се държат като мутри/ те всъщност са такива/ 3. Да се харчат пари за счупена ключица е цинизъм ,като се знае как хората умират буквално, защото няма пари за хляб, лекарства и техника в болниците. 4. И тези които се мислят, че са над законът умират и то понякога по бързо. Извод: На изборите пак гласувайте в строй : за Винету и Пекин -столица на Виетнам. Нищо няма да се промени, защото хората харесват да ги управляват ***.
182
0
 
40
 
! Отговори
Тито преди 4 години
Колите на НСО не се движат по пътя,те прелитат ниско над замята,защото в тях се возят безсмъртните. За останалите е ясно- виновни по рождение.
181
0
 
25
 
! Отговори
Я па я..! преди 4 години
Охранявания обект изпочупен , а на гардовете нищо им няма. Интересно....
180
1
 
1
 
! Отговори
Питам преди 4 години
До писна ми 173 Ти да не си бил каскадьор, че си бил потрошен толкова много пъти ?Поне има с какво да се похвалиш.
179
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
закона не важи за ромите и управляващите...
178
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
по-добре да са без колани наистина, може пък да се отървем по-скоро от тах
177
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 184Излъгали са те. Едно време, така лъгаме младите шофьорчета и пъутниците им. ООО, нямш колани на пътниците отзаде! 200 лева е глобата и 8 точни, а за пътниците е по 150 лева на човек. И след малко "хънтъмънтъ", по 50 лева на мене и колегата. Еххх.... хубави времена бяха!
176
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Шофьорите от службата пък задължително са без колани, защото трябва да реагират бързо при необходимост, обясни бившият директор на НСО ген"Демек - да мрът шофьорите ...Много долно отношение, към хората наели се, да те бранят с живота си.
175
0
 
32
 
! Отговори
закона преди 4 години
На несеото колите са извънземни- нямало нужда от колан... е бре! Няма нужда щото тия мушмороци в храсталаците от кат не ги контролират... инак къде пише, че тия са над закона. Е видя се колко са над закона- ще утрепат председателката....
174
0
 
52
 
! Отговори
закон преди 4 години
Мълчание за това с каква скорост е бил автомобилът на НСО. Предполагам с над 150км/ч.Законът за движение по пътищата явно не важи за НСО .Има ли изобщо закони, които управляващите трябва да спазват?
173
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Била ли е Караянчева с колан в колата? Няма правило за товаИнтересно тогава мен по кой закон ме глобиха за непоставен колан на задната седалка!
172
0
 
38
 
! Отговори
тотален цинизъм преди 4 години
сега миниму седмица ще ни занимават с травмата и и как се лекува депутат от управлението
171
0
 
55
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Тая защо не я ликуват в Шумен или някоя друга провинциална болница за да опита здравеопазването, което са сътворили, а се "телепортира" веднага в Правителствената болница?