1 млрд. за земеделци и животновъди до края на годината

Борисов и Танева откриха изложение в Сливен
12 окт 2019 14:46, Елка Василева
16
1 млрд. за земеделци и животновъди до края на годината
Десислава Танева.Снимка: архив, БТА

Българските земеделци и животновъди ще получат близо един милиард лева - от 18 октомври до края на годината. Това обяви министърът на земеделието Десислава Танева. Тя и премиерът Бойко Борисов посетиха 15-тото юбилейно "Национално животновъдно изложение Сливен 2019".

Танева разясни, че началото ще е на 18 октомври с националната преходна помощ, която е 55 процента от ставката за говеда и кози без селекционен контрол.

Продължаваме с изплащането на държавната помощ за пчели за зимните пръскания, на 1 декември - обвързаната подкрепа за всички категории животни, всички схеми на сто процента окончателни плащания, разясни графика тя.

По думите й за пръв път в обичайната практика, за първа година, до 20 декември ще бъде платена мярка 13-1 /необлагодетелствани райони/. Парите ги има - национални и европейски, увери Танева.

С Горанов /Владислав Горанов, министър на финансите - бел.реп./ и Танева сме се разбрали преди Нова година, около Коледа, да направим всички плащания и хората да са доволни, обобщи премиерът Бойко Борисов, цитиран от БТА.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
вервайтеми преди 4 години
парите ги има ... увери Танева .
12
0
 
5
 
! Отговори
непълна инфрмация преди 4 години
Поименно, ако обичате...
11
5
 
2
 
! Отговори
До пенсионер преди 4 години
Що за пенсии? Нали през комунизма е било цветя и рози, да си бяхте подсигурили старините, най-малкото да бяхте грабнали сопите като ви прибраха и малкото отделено в началото на 90-те. Всеки пенсионер има поне по 1 апартамент. Продава, на Тея цени пребират 130-150 бона, отделя по 600 месечно за наем, по 600 за нормален живот над пенсията и си доживява прилично. Ковчег джоб няма, но не искаме да се свалят от малкото млади, да има кво да се мята от терасите после...
10
3
 
16
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
От къде ги вадите тези милиарди ? За пенсионерите няма ли поне половин милиард ?Последните 2-3 г. обедняваме ударно.А дават на джиповете.
9
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като местната власт я няма . Не носи отговорност. Краденето и сивия сектор е основата на корупцията. Истинския , достойния частен земеделец е смазан. Фонд Земеделие отпуска средства на свои хора. На истинските се подиграва. Вижте във Врачанско как е.!
8
2
 
23
 
! Отговори
Re преди 4 години
Честито на фантомните животновъди,дето на хартия гледат един бюлюк животни.Отново ще се краднат една торба пари,а за честните хорица дето гледат животни,ще има една студена водица.Да не е без нищо.
7
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И те са хора на ГЕРБ.
6
2
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
"1 млрд. за земеделци и животновъди до края на годината"..."САМО АКО ГЛАСУВАТЕ ЗА герп"!!!!!!..Ударно раздават МОРКОВИ стратезите на Харема!..Обещания,обещания,обещания....Но все пак възниква въпроса:-ЗАЩО ДО СЕГА НЕ ГО НАПРАВИХТЕ?!?!..е,и третокласниците знаят,че това е ПОРЕДНАТА ГЕРБОАГИТАЦИЯ!!А ще осъществят ли обещаното?....Ееее,ама и вие издребнявате!..важното е какво са ДЕКЛАРИРАЛИ,а НЕ КАКВО СМЯТАТ ДА НАПРАВЯТ!"ПОДЕКЛАРАЦИИТЕ ИМ ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ"..
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
uhaaaa...tia mnoo dobra taa ts4umaaa..
4
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От 20 години се занимавам с животновъдство една стотинка не съм взел от управниците. Когато подам документи за да получа някакви пари ми казват че трябва да чакам.И докато чакам гледам как някои гърбави си купуват БМВ-та с държавни пари които нямат едно животно но за сметка на това на хартия имат 10 000 крави. Докога така бе управниците. Докога ще крадете чрез подставени мамуни които не са виждали животни. Като видят крава питат това Бик ли е. Да Бик е може да го издоите.
3
4
 
31
 
! Отговори
Див аграр преди 4 години
Тъкмо да си поръчат новите модели жипки, за новия земеделски сезон.
2
1
 
31
 
! Отговори
дедко преди 4 години
ха сега напишете и имената на "животновъдите" ;) защото... няма да е за всички
1
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ето така се Купуват Гласуватели. На някои ако не им е ясно ще им се проясни.