Бойко Борисов заминава за САЩ, среща се утре с Тръмп

Заедно с премиера заминават четирима министри
24 ное 2019 10:20,
414
Бойко Борисов заминава за САЩ, среща се утре с Тръмп
Снимка: БТА

Министър-председателят Бойко Борисов е на официално посещение в Съединените американски щати, където утре ще се срещне с президента на САЩ Доналд Тръмп във Вашингтон. Срещата между двамата ще започне в 14 часа. Най-напред Борисов и Тръмп ще разговарят на четири очи, а след това е предвидена разширена среща между двете официални делегации.

Очаква се премиерът Борисов и президентът Тръмп да обсъдят стратегическото партньорство между двете страни и развитието на двустранното сътрудничество. Акцент  в разговора  ще бъде поставен върху общите за двете страни интереси в областта на  сигурността в контекста на северноатлантическото партньорство, върху енергийната диверсификация, както и върху други актуални теми.

По време на визитата си в САЩ Борисов ще участва в церемония по поднасяне на венец на Мемориала на незнайния воин в Националния гробищен парк „Арлингтън“. Във Вашингтон българският министър-председател ще се срещне с президента на Международния републикански институт Даниел Туининг и с вицепрезидента на Националния демократически институт Шари Браян.

Премиерът Борисов ще проведе и среща с представители на американския бизнес в сградата на Американската търговско-промишлена палата.

В ръководената от министър-председателя Бойко Борисов официална делегация във Вашингтон ще участват вицепремиерът Томислав Дончев, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на икономиката Емил Караниколов.

В качеството си на министър-председател Бойко Борисов три пъти е бил на посещение в САЩ. Два пъти за участие в сесии на Общото събрание на ООН – от 18 до 24 септември 2010 г. за участие в 65-ата и сесия на Общото събрание на ООН и от 23 до 29 септември 2018 г. за участие в 73-ата сесия на Общото събрание на ООН. Един път е бил на официално работно посещение в САЩ по покана на президента на САЩ Барак Обама от 1 до 5 декември 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
3
 
9
 
! Отговори
Shark преди 4 години
До 330. Ами да, Радев ходи със съпругата си. С Бойко с дебелог..зото Каракачанче.
289
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дО 268Лъжецо, престани да повтаряш тази дебела лъжа, през няколко поста! Дрънчиш тука като развален грамофон.Сигурно ти плащат за тези напъни, колко била евтина американската газ, та затова се напъваш да лъжеш.Обаче от полша официално обявиха, че цената на американската газ, на тяхно пристанище е 2,5 пъти по- висока от европейската цена.Ти се правиш на сляп, глух и не знаеш, но отвори интернета, виж фактите и престани да досаждаш вече.
288
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
vikat go tam za da mu dadat zapovedite ustno bez da ima dokumenti!
287
4
 
17
 
! Отговори
123 преди 4 години
Тръмп го вика заради "Турски поток". Нали иска да ни продава втечнен газ от САЩ и ще говори на нашия кратун да се отказваме от потока.
286
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До SharkАааааа, сакън!! За посещението на Радев в Япония никой нищо лошо не е казал. И генерал Деси е доволна! Напазари си на воля японски дантелки. Любимите......
285
3
 
19
 
! Отговори
Shark преди 4 години
А с какви пари ще ходи, кой плаща за тези разходки!? Къде сте стега бе отворковците, дето градчехте за посещението на Радев и съпругата му в Япония!? Каква полза има народа от тези разходки и привиквания, дават му наставления как да ни съсипе тотално ли?! ПИТАМ КОЙ ПЛАЩА!?
284
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отива да целува ръката на господаря. Готов да приеме всичко против България и българите. Само да запази поста си е готов на всичко, самозабравила се мутра. Най-долния министър председател който сме имали.
283
2
 
15
 
! Отговори
Сандо преди 4 години
Предполагам, че Боко ще го вкарат в капан, затва го викат в САЩ. Там ще бъде арестуван и съден за КТБ, тайния износ на оръжия за милиарди товарени вечер на товарни самолети, кражби от държавата за десетки милиарди, участие в международен трафик на наркотици, изнесени и складирани десетки милиарди в чужди банки и офшорки и още много престъпления. Заради всички тия кражби и престъпления извършени от властимащите народа вече роптае срещу НАТО и желае излизането, което не се харесва на САЩ.
282
3
 
1
 
! Отговори
да занесе книжката преди 4 години
за членство в БКП, както и досиетата на бившата ДС агентура която съставлява ръководството на ГЕРБ, както и препоръки от КГБ агента Путин, който спуска задачите до сикаджийската мутра Бойко Борисов - кучкар, бухаккаджия, пожарникар, а сега и премиер - неведомуи са пътищата на еднодолно ченге в България, от Позитано 20 им създадоха всевъзможни алибита, дори някои 'дисиденти' повкараха в затвора за по-достоверно месеци преди БКП и ДС да създадат СДС. Боко Тиквата при Тръп, пръв приятел на Путин.
281
2
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Американският вицегубернатор отива да направи отчет.В каква поза интересно?
280
5
 
2
 
! Отговори
До 320 преди 4 години
Бойко вече ходи, забрави ли за потока и аеца се моли и утре пред Тръмп ще ги защити, евала
279
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Доносничество- баце пак ще снася!
278
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че той за тва е три мандата премиер!Послушен е !Комисионна ще му дадат за самолетите!
277
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Привикват си служителя !Американците
276
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев и той тръпне , милия. Ще вземат да светнат Борисов с какво руснаците го държат на къса каишка.
275
3
 
23
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
КРАСТАВИТЕ КУЧЕТА И ОТ 1000 КИЛОМЕТРА СЕ НАДУШВАТ!!!
274
8
 
6
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Щял да вземе и Нинова ,.за да не се разваля самолета.
273
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да не хване да иде с малкото самальотче ,щото му неработят лампитена таблото и нямат представа къде сенамират.Незнам кой койчо епосланик.Захариева със сигурност еоплескала протокола и подготовката.Тя може и да не иде.Нама да се снимас восъка,но се чувства ,че няма тежест.Едва ще го изтърпят и дано няма гафове
272
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки иска да ***без пари нали ! Само нсща мара дава щото е без зъба
271
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заминавай и не се връщай , похвали се там ,че спечели изборите ,започна да вдигаш данъци и такси и продължаваш да дерибействаш, там ще ти се зарадват