Бойко Борисов заминава за САЩ, среща се утре с Тръмп

Заедно с премиера заминават четирима министри
24 ное 2019 10:20,
414
Бойко Борисов заминава за САЩ, среща се утре с Тръмп
Снимка: БТА

Министър-председателят Бойко Борисов е на официално посещение в Съединените американски щати, където утре ще се срещне с президента на САЩ Доналд Тръмп във Вашингтон. Срещата между двамата ще започне в 14 часа. Най-напред Борисов и Тръмп ще разговарят на четири очи, а след това е предвидена разширена среща между двете официални делегации.

Очаква се премиерът Борисов и президентът Тръмп да обсъдят стратегическото партньорство между двете страни и развитието на двустранното сътрудничество. Акцент  в разговора  ще бъде поставен върху общите за двете страни интереси в областта на  сигурността в контекста на северноатлантическото партньорство, върху енергийната диверсификация, както и върху други актуални теми.

По време на визитата си в САЩ Борисов ще участва в церемония по поднасяне на венец на Мемориала на незнайния воин в Националния гробищен парк „Арлингтън“. Във Вашингтон българският министър-председател ще се срещне с президента на Международния републикански институт Даниел Туининг и с вицепрезидента на Националния демократически институт Шари Браян.

Премиерът Борисов ще проведе и среща с представители на американския бизнес в сградата на Американската търговско-промишлена палата.

В ръководената от министър-председателя Бойко Борисов официална делегация във Вашингтон ще участват вицепремиерът Томислав Дончев, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на икономиката Емил Караниколов.

В качеството си на министър-председател Бойко Борисов три пъти е бил на посещение в САЩ. Два пъти за участие в сесии на Общото събрание на ООН – от 18 до 24 септември 2010 г. за участие в 65-ата и сесия на Общото събрание на ООН и от 23 до 29 септември 2018 г. за участие в 73-ата сесия на Общото събрание на ООН. Един път е бил на официално работно посещение в САЩ по покана на президента на САЩ Барак Обама от 1 до 5 декември 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
270
4
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 275 преди 4 години
Повикай внучето на комшията да ти покаже как да изключиш Caps Lock!Ние защо не продаваме газ? Сумата е пари щяхме да вкараме, ако си бяхме намерили и почнехме да го продаваме. Ти на какво основание искаш привилегии? Направили сме тръби за пренос на газ или компресори? Закарали сме техника да полагане на тръбите по морското дъно? Щото сме братушки ли? Ами като сме братушки, защо постоянно им пречим:"Бургас-Александруполис", "ЮП", "Белене"? Защо разни *** ги плюят с мръсни думи?
269
4
 
23
 
! Отговори
www преди 4 години
ЩЕ СЕ ВЪРНЕ КАТО НЕВИННА ОВЧИЦА С НАВЕДЕНА ГЛАВА.. И ПАК ЩЕ ИЗПЪЛНЯВАМЕ НЕЧИИ ЗАПОВЕДИ.....
268
8
 
10
 
! Отговори
евроАтлантик преди 4 години
еякулирах от вълнение, докато чета тази новина!
267
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 257 От което следва - една бройка "Калибр" по Шабла и една - по Атия! Късмет ще бъде, ако не са с по 50 килотона, а обикновени!Умни, "Иджик" се нарича САМО корабният вариант.Ние няма да допуснем американски ядрени ракети в страната си! За руснаците вече няма думата "братушки", няма да им мигне окото, когато става дума за тяхното оцеляване! Ясно?
266
3
 
18
 
! Отговори
Стефан преди 4 години
Лицето Звздомира Мастаргакова е написала такава статия в сайта на ДПС че нормален човек може да се изчерви и засрами, вие пишете че утре ще има среща с президента Тръмп, а тя говори и пише все едно реки от мед и масло ще потекат към България, Борисов беше и в Берлин, Лондон, Суадитска Арабия и Сеул, но НЯМАХМЕ НИКАКВИ ползи и инвестиции, така че и сега НИЩО няма да стане, най много да поеме друг скъп ангажимент за страната ни.
265
7
 
3
 
! Отговори
Стефан преди 4 години
Госпожо, когато громяхме гнилия капитализъм, но взимахме кредити от тях, и тогава четяхме за фанфари, за важни срещи с важни другари, и тогава пресата пишеше за трудовите успехи на заводи и колективи, и тогава прибирахме реколтата навреме, е с повсеместни безплатни бригади по консервните фабрики, и тогава имаше тъкачки и миньори дето работеха с две петилетки напред, а се оказа че фалирахме и не можехме да си плащаме борчовете, не казахте нищо .Този текст го цензурираха в сайта ПИК.
264
2
 
11
 
! Отговори
сик-аджийста мутра преди 4 години
лично ще занесе поръчения на Вовка Путин към спонсорирания от него Тръмп - Боко Тиквата освен за охранник, бияч, пощальон и пожарникар за друго не го бива. Ах, забравих - тази мутренска тиква е кучкар, за това БКП/БСП му създадоха кучкарника ГЕРБ, нагъчкан с ДС агентура и червена номенклатура.
263
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не мога да разбера що се хабите като тръбите са пуснати вече и почти готови във всички посоки, мислете сега за аеца, разбирачи
262
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 292 Веднага ти отговарям,втечненият газ е по-евтин от руския!Прибалтика изгради терминали за втечнен газ и в момента плаща годишно 20% по-малко !Отделно от това ,,Газпром" най-накрая се съгласиха да седнат на масата за преговори за намаляване на цената на тръбния газ! Полша е заявила ,че най-скоро време ще се ОТКАЖЕ от руския газ!Както казват в Литва, ,,ние само искахме да не сме толкова зависими от руска газ и не сме и предполагали ,че ще е много изгодна инвестиция!
261
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Агентите на цру са доста ***,да не кажем бавноразвиващи се.От Кремъл ще им сложат нов началник.
260
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да видеш как Путин газифицира света, моста до Крим, да пазиш аеца и стария и новия и ако искаш нещо пикантно макрончо как се кефи кога с баба му, кога с мъжа му ха, ха, ха
259
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 299Главната цел на ,,Северен поток"2 е да бъде изключена Украйна от транзита на газ,германците не са *** ,да са зависими на 80% от руска газ.
258
4
 
5
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
Веднага включете Канал 3! Говорещите въобще не можете да обвините, че симпатизират на комунистите!
257
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От първите шест световни банкипет са китайски, на шесто мясточак се мъдри някаква англосаксонска.Къде е тръгнал бойко безумнийтой самият не знае.
256
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
dolu Bojko
255
2
 
2
 
! Отговори
V преди 4 години
Обема на Руската газ в германия е колкото е обема на северен поток 1 .Защото иначе се плаща рекет не само на Украйна а и на Полша .Нали това е идеята на северен поток 2 .Обема на руската газ да стане 80% за сметка на скъпата газ . Щото за германците има два вида газ. Руската газ без посредници и скъпа газ . Няма други видове газ .
254
0
 
4
 
! Отговори
До 290 преди 4 години
А за аеца кво ще кажеш, за турски поток за сибирски за сърбия, Гърция, Унгария и всички по веригата те как са с процентите удовлетворяват ли те, Китай и те, ми ся Ердо ако купи и руски самолети и ша закрие нато ха, ха, ха
253
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гледайте сега в момента канал 3 как е разпродадена България от СДС.
252
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е толкова прозрачно и зловредноза България. Най-добре е да игнорираме съществуването на тази бандитска държава, която лекомислено крачи към своята финална катастрофа. Нито Русия, нито Китай ще ги оставятда си правят каквото искат. Плановетевече са разраборени и по тях се работи сериозно.
251
1
 
9
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 4 години
До Анонимен275 Колега, я ми обясни, дали евентуално американския втечнен газ, дошъл през Гърция, ще е на цена по-малка от на руския газ, но постоянно по -евтина, не само първия кораб? Дали уранът, за руските реасктори, произведен в Америка, ще е устойчив за работа, и най-вече -по- евтин от руския? или пак някой инженер от АЕЦ, в изгнание, ще ни обяснява, по Ютюб, как се правят поредните опасни експерименти с централата? И защо чехи и унгарци се отказаха от Американския уран, по-прости ли са2