Бойко Борисов заминава за САЩ, среща се утре с Тръмп

Заедно с премиера заминават четирима министри
24 ное 2019 10:20,
414
Бойко Борисов заминава за САЩ, среща се утре с Тръмп
Снимка: БТА

Министър-председателят Бойко Борисов е на официално посещение в Съединените американски щати, където утре ще се срещне с президента на САЩ Доналд Тръмп във Вашингтон. Срещата между двамата ще започне в 14 часа. Най-напред Борисов и Тръмп ще разговарят на четири очи, а след това е предвидена разширена среща между двете официални делегации.

Очаква се премиерът Борисов и президентът Тръмп да обсъдят стратегическото партньорство между двете страни и развитието на двустранното сътрудничество. Акцент  в разговора  ще бъде поставен върху общите за двете страни интереси в областта на  сигурността в контекста на северноатлантическото партньорство, върху енергийната диверсификация, както и върху други актуални теми.

По време на визитата си в САЩ Борисов ще участва в церемония по поднасяне на венец на Мемориала на незнайния воин в Националния гробищен парк „Арлингтън“. Във Вашингтон българският министър-председател ще се срещне с президента на Международния републикански институт Даниел Туининг и с вицепрезидента на Националния демократически институт Шари Браян.

Премиерът Борисов ще проведе и среща с представители на американския бизнес в сградата на Американската търговско-промишлена палата.

В ръководената от министър-председателя Бойко Борисов официална делегация във Вашингтон ще участват вицепремиерът Томислав Дончев, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на икономиката Емил Караниколов.

В качеството си на министър-председател Бойко Борисов три пъти е бил на посещение в САЩ. Два пъти за участие в сесии на Общото събрание на ООН – от 18 до 24 септември 2010 г. за участие в 65-ата и сесия на Общото събрание на ООН и от 23 до 29 септември 2018 г. за участие в 73-ата сесия на Общото събрание на ООН. Един път е бил на официално работно посещение в САЩ по покана на президента на САЩ Барак Обама от 1 до 5 декември 2012 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


414
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
250
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 287Да точно така Меркел показа коя газ си струва!Само ,че едва дали знаеш колко е дела на руската газ в Германия,35%-40% е руска газ,60-65% от други доставчици!И аз така викам да следваме примера на Германия!
249
1
 
10
 
! Отговори
V преди 4 години
Украйна поиска 15 милиарда долара рекет за руския газ които мина през територията и за Европа .Освен това иска и пет годишен договор за транзита. Всичко това овеличава цената на руски газ за Европа . Това не е някаква тайна информация .Просто наще 111 медии старателно я крият за да си мислят хората че русия им продава скъпа газ . Може да се видят и цените по южен поток и те не са много по различни от немските.Е цената зависи и от цените на петрола но може да се види че южен поток дава ниски цени
248
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не са спокойни атлантициъе и Ердо им го напъна яко ха, ха, ха
247
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спокойно бе атлантициъе коя газ си струва показа Меркел, Ердоган също поясни и за руското оръжие, а нашия още от ся каза база на Нато в черно море, не и браво Той Путин за газа пусна тръби навсякъде, та нашата тука голяма работа, виж обаче тока ни пак от руски реактори, а втечнен ток не може, мисля, че си струва 8 хвърчила да платим ха, ха
246
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв поглед -това е Юлий Цезар.
245
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слугата на американските бандитиотива да продава българскитенационални интереси.
244
1
 
8
 
! Отговори
ШМАТКА преди 4 години
Ликуй ,народеее!Трябваше да го обявят за почивен ден та да следим всяка една секунда къде е бащицата наш,че даже и когато е в нужника!Ликуй, народеее!Трябваше да го обявят за почивен ден та да следим всяка една секунда къде е бащицата наш,че даже и когато е в нужника!
243
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 264мечти..мечти..
242
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-скъпата снимка с Тръмп-3млр.долара!
241
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До VТи знаеш ли колко са 15 милиарда бе! Да не искаш да кажеш, че плащаме 15 % от БВП само за транзит?? Ами да сложим и цената с която ни дерат руснаците и да фалираме тогава.
240
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До VГермания на няколко пъти ни показа как се става европеец .А ние слушаме Америка как да ставаме европейци.ИСТИНАТА!
239
2
 
4
 
! Отговори
хахахаааааа..... преди 4 години
До Анонимен 275дай пари.. дай пари... дай пари.....
238
1
 
4
 
! Отговори
хахахахаааа..... преди 4 години
Бойко Борисов заминава за САЩ, среща се утре с Тръмп ( гол.начал.)
237
2
 
4
 
! Отговори
V преди 4 години
15 милиарда иска Украйна да плащаме за дето минава наща газ през тяхна територия .КОЙ МИСЛИШ ЧЕ ГИ ПЛАЩА ВЕ ??? Крайния *** потребител като теб. А като имаш тръба с Русия и в тебе е кранчето за другите по тръбата много ясно че ще получиш газ на германски цени . 15 милиарда иска Украйна от нас . Я заради такива като тебе у парламента плащаме скъпа газ . 15 милиарда не падат от небето както си мислят 240
236
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До VТези ги разправяй на пенсионерския клуб. Плащаме газа два пъти по скъпо от германците на изход от Русия.
235
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименРУСКАТА ГАЗ ИДВА САМО С РУСКА ПОЛИТИКА. РУСНАЦИТЕ НИЩО НЕ ДАВАТ И ПРОДАВАТ БЕЗ ДА ТИ НАЛАГАТ СВОЯТА ПОЛИТИКА. ДОРИ КОГАТО ЧЕСТНО СИ ГО КУПУВАШ.1. ПРОДАВАТ ТИ ГО ПО СВОИТЕ ЦЕНИ ЗА ЧУЖДЕНЦИ - СЕРИОЗНО ЗАВИШЕНИ.2. ПРОДАВАТ ТИ ГО ПО-СКЪПО АКО НЕ ПРАВИ КАКВОТО ТЕ ИСКАТ.3. НЕ СТИГА ЧЕ ТИ ГО ПРОДАВАТ, НО ТРЯБВА ДА ИМ БЛАГОДАРИШ И ДА ИМ ИЗПЪЛНЯВАШ ПОЛИТИЧЕСКИТЕ КАПРИЗИ.
234
2
 
8
 
! Отговори
V преди 4 години
До сега ни рекетираха украинците а не руснаците. Просто наща журналистика е пропуснала да те светне колко пари иска Украйна от нас .Сега украинците искат от газпром 15 милиарда които се вземат от балък като тебе дето е тотално дезинформиран .Германия има тръба с Русия и не плаща на никой.Германия на няколко пъти ни показа как се става европеец .А ние слушаме Америка как да ставаме европейци. Много ясно че ако е в нас кранчето цената ще е ниска ;) Сега като има втечнен газ що е пак висока ???
233
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До VЩяха да ни рекетират руснаците както винаги до сега. Като имаш само един доставчик играеш по неговите правила.
232
0
 
5
 
! Отговори
V преди 4 години
А ако не бяха герб и бсп на власт и бяхме направили южен поток кой щеше да ни рекетир ? Няма посредници няма рекет .Сега или на турците или на украинците или на гърците ще плащаме рекет само щото герб и бсп идват на власт. Евтин газ може да се купи само направо от производителя чрез южен поток . Германия ясно ни каза на няколко пъти че герб и бсп водят българския народ към гибел ;)
231
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега руските шпиони клепат като мишки в трици и се чудят кой ще е следващия.