Повече приходи от туризъм, театрите пълни - добрата година на властта

Борисов се разпореди: Строителите по пътищата да почиват само на 1 януари!
Обновена: 27 дек 2019 12:10 | 27 дек 2019 11:21, Веселина Йорданова
212
Повече приходи от туризъм, театрите пълни - добрата година на властта
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Два часа продължи отчетът на министрите пред премиера Бойко Борисов на последното заседание на правителството за 2019 г.

Напредък по всички стратегически проекти – магистралите "Хемус", "Струма", "Европа" и строителство на пътища, въвеждане на тол системата, отчете регионалният министър Петя Аврамова.

"Зимата е мека, не спирайте строителството, максимално да се правят дейностите, само на 1-ви ще почиват", нареди премиерът Бойко Борисов и допълни: "Това ми е като психотерапия".

Над 8.4 млн. чуждестранни туристи са посетили България в първите 10 месеца, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя посочи, че се отчита ръст и на посещенията, и в приходите, независимо от трудната ситуация с фалита на туроператора Томас Кук.

Още по темата
Искам да вложите много усилия да рекламирате и показвате археологията, настоя премиерът Бойко Борисов.

Правосъдният министър Данаил Кирилов напомни положителния мониторингов доклад на ЕК, който препоръча отпадане на механизма за сътрудничество и проверка. Той посочи, че е критичен въпросът с множеството завършващи юристи и ведомството му е готово да предложи промени за изпита, за да повиши качеството.

Енергийният министър Теменужка Петкова изтъкна работата по проекта "Балкански поток", от който първите 11 км, свързващи България и Турция, вече са в експлоатация, а в момента се работи по трасе от 150 км. За първи път имаме реална диверсификация в областта на доставките на природен газ - 403 млн. куб. м втечнен природен газ, включително от САЩ.

ОП "Околна среда" има всички шансове да бъде изпълнена изцяло, заяви екоминистърът Нено Димов.

Земеделският министър Десислава Танева каза, че са изплатени близо 70 млн. лв. за мерки и компенсации, свързани с африканската чума по свинете – най-голямото предизвикателство за годината.

Министърът на културата Боил Банов каза, че са дадени над 4 млн. лв. за археология и теренни проучвания за стотици обекти. Според него това е много голямо предизвикателство.

"Щом хората имат повече пари, за да ходят на театър, означава, че държавата върви напред", каза Банов, който отчете 30% ръст в посещаемостта на културните институции.

Здравният министър Кирил Ананиев се похвали с модернизация на базата на лечебните заведения. Започна и дългоочакваното изграждане на детска болница.

Премиерът каза, че икономическият министър Емил Караниколов, зам.-регионалният Николай Нанков и др. са в Перник, до решаване на кризата там.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
на времето имаше и такива партийни секретари дето лъжат като банкянското комунистчеайде бре борците срещу комунизма къде дремете скога ще изметете комунистите от министерски съветили само кв.ичи.те да си изкарватне прехраната
30
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полицията в Перник привиква граждани да ги заплашват да не протестират!
29
5
 
14
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Не съм чул Бай Тошо да се...разпорежда на времето за каквото и да било,а икономиката вървеше и се развиваше,бандитите бяха по затворите и не се чуваше нищо ни за...прокурори ни за...някакви особени напъни на власта.Сега без наш Боко нищо не се случва,даже и водата в Перник не може да потече,а магистралите в строеж ще спрат,ако Боко не се...разпореди,да се работи и по празниците.Всичко се...върти около премиерът...слънце и ако случайно той...залезе,жална ми найка.
28
1
 
12
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
А какво казват Профсъюзите по въпроса ??? Или каквото каже Рамзес ???
27
4
 
1
 
! Отговори
Пембян преди 4 години
Да свалим червените комунисти от ГЕРБ и да си избиерем пембяни да ни управляват и да ни направят мерезетата като у Люксембург!
26
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
годината е много добра за обирджиите гербнямат наяданедано се задавят дано
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ревете ли, ревете, ревете...и ще се "оправите" !
24
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, да, само за властта е добра годината.
23
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и се чудят харятя защо на времето имало народен съд след 44 годинавойна акцизи задигат ти добитъка да хранят чужда армиясега е същото 3 милиарда за нероден петко - да храним бедната америка2 милиона ги няма щото не им харесва чудесния живот в българия
22
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Злобата и зависта преливат от червения ***. Въпреки него и червените каскети Борисов е най добрия Премиер в историята на България. Ако сега не беше той в Перник никой нищо нямаше да свърши и вода никога няма да имат. Тръбите са от 60 години , а БКП-БСП е била на власт 50 години. Срам и позор.
21
18
 
5
 
! Отговори
Червен бряг преди 4 години
Точно заради тези успешни политики днес десетки хиляди емигранти се завръщат. Образовани млади хора, хора с богат трудов опит на Запад се връщат защото могат да направят сравнението и да оценят колко напред е вече България. Тази година мои познати от САЩ, Германия, Англия и Испания се прибраха със семействата си.
20
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 16 да не си бачкал преди в работническо дело, пишеш със същия патос
19
8
 
3
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Богатите страни от ЕС, към които принадлежи България, от триста години са във възход и всяка година се подобрява положението на хората!!!Защото направиха останалите страни по света колонии и пазари, експлоатираха работна ръка, за да може днес в 21 век , да направят живота на хората по лек и по-добър, благодарение на науката и технологиите!Пазарната икономика и капитала са една непобедима машина, където стоките и услугите са повече от паричните знаци в обръщение!Честита коледа!Брамбахал!ЦРУ!
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дори и театрите да са пълни, главите са ви празни
17
1
 
17
 
! Отговори
хмм... преди 4 години
Ама разбира се бре Бибитко, то по-голям театър от теб и хунтата ти има ли? То даже е препълнен театъра, ама след последното представление ще има и сълзи и то горчиви сълзи. Щото то вашият театър е смях и сълзи накрая, ама като няма народ, а ***...така ще е!
16
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ОСТАВКА на кървавия режим Борисов!
15
2
 
20
 
! Отговори
PERNIK преди 4 години
Господин Борисов ,В Перник се играе Театрална Постановка от 2 месеца - Всички 120 000 Човека - Деца , Стари Хора , Работници , Бащи и Майки РЪКОПЛЯСКАМЕ когато Пуснат ВОДА за да се изкъпем . По време на АНТРАКТА тичаме до Магазина да си Купим ВОДА в Туби по 5 лева за 10 литра . След Края на Представлението се прибираме в Болницата на Перник , болни от Болеста на Хотелите по БГ Черноморието .Не се ТЪРПИ ПОВЕЧЕ - Или ще Уведомите ЕС за ХУМАНИТАРНАТА КРИЗА в България , или на 29 Декември Молебен.
14
0
 
14
 
! Отговори
Петров преди 4 години
БокУ отвори пореднте 9 километра магистрала, но затвори 50 километра за ремонт. Мачкай Бойко ***.
13
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пълен е театъра министерски съветкратуна до кратуна коя от коя по шарена и алчна
12
21
 
2
 
! Отговори
Капиталист преди 4 години
Преди 30 години бяхме в ямата на социализме, а днес при капитализма и деморакцяита в ЕС икономиката се развива, заводите никнат като гъби, бъгларинът се замогна, забогатя, върти западна кола по магистралите и прави тапи по празниците като пътува за чужбина, а пенсионерите меткат пачки с хилядарки от балконите. В своята 1300 годишна история българите никога не са живяли толкова добре както днес при демокрацията и ЕС, ЕС е най-прекрасното място за живот.