Валери Симеонов нападна Комисията по хазарта, била купена

Той обясни мотивите за своя законопроект
24 яну 2020 09:10, Александър Попов
122
Валери Симеонов нападна Комисията по хазарта, била купена
Снимка: БГНЕС
Вчера Комисията по бюджет и финанси прие на първо четене законопроекта на Симеонов за промени в Закона за хазарта, след като те изненадващо влязоха като извънредна точка от заседанието. Предложението беше прието с 11 гласа "За" от депутати от редиците на ГЕРБ и Обединени патриоти, а шестима се въздържаха, като реално нямаше дебат по темата.
 
"Винаги, като се появи някаква тема в обществено-политическия живот и започват някакви конспиративни теории. В средата на 2018 г. внесох аналогичен проект за промени в Закона за хазарта. Този вариант, който сега внасям, е доста по-обхватен и полезен за държавата. Става дума за едни стотици милиони, които отиват в частни ръце. В това няма лошо, но има укрити такси от държавата, и то с престъпното съдействие на Комисията по хазарта", заяви Валери Симеонов пред Нова тв.
Още по темата
По думите му той изчаквал удобния момент за този законопроект и информацията по отношение на злоупотребите за невнесените над 210 млн. лв. била дошла в точния момент. Той е категоричен, че е изключено да се появи трети играч.
 
Според него Комисията по хазарта е била купена. 
 
"Тя си е затваряла очите за поредица от престъпления. Със сега действащия закон, например, е забранено да има хазартни зали и всякакви други игри на хазарта в радиус не по-малък от 300 метра от училища и детски градини. До 32-ра гимназия, през 10 метра до него има и казино, и бинго. Това е направено нарочно, защото там има деца и младежи", смята Симеонов.
 
"Не се контролира и продажбата на лица до 18 г. Те са прехвърлили дейността на дистрибутори, които не следят за възрастта. И деца си купуват талончета. Никое управление не е съвършено. За мен обаче беше показателната твърдата позиция и ясната подкрепата на ГЕРБ и на министър-председателя за моя законопроект. Това означава, че чадър няма. Може би просто аз съм този, които е отворил похлупака на гърнето", категоричен бе Валери Симеонов.
 
Той коментира, че Световната здравна организация определя хазарта като болест. И добави, че няма как да бъде забранен, защото би означавало "да се отвори вратата на залаганията на черно".
 
От частните лотарийни компании вчера заявиха в официална позиция, че са изплатили всички дължими данъци и такси и спазват Закона за хазарта. Те посочиха, че сега действащият закон е изменен по предложение на финансовия министър Владислав Горанов през декември 2014 г. Промяната е аргументирана от Министерството на финансите с "необходимостта от избягване на възможности за отклонения на данъчно облагане".
 
В нея се изтъква още, че "противоконституционно отнемане на действащ лиценз носи своите правни последствия и потенциални финансови обезщетения в размер на милиарди".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Искрен"Пич, в САЩ хазартът е забранен. Легален е единствено в Невада и на още няколко места, които са възстановени индиански територии и имат по-сосбен статут. И в още 2-3 щата са позволени залози на конни надбягвания. Това е. Другото е държавната лотария (федералана или щатска, все тая)."Този 43 верно Пич, а ти си написал НИЩО. САЩ забранен хазарта, ЛЕГАЛЕН В НЕВАДА (щат НА сащ) и още 2-3 и индияски територии. Последно ЗАБРАНЕН ли е ХАЗАРТА НА САЩ или НЕ!!!!?????хахахахахахахахахаха
61
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УМНИКО, СЛЕД ДНИ СВЪРШВА ВОДАТА НА ПЕРНИК, ПРЕД НС И МС АГИТКАТА НА ЛЕВСКИ ЩЕ СЕ СЪБЕРЕ С НЕДОВОЛНИТЕ ОТ ПЕРНИК! ВИКАТЕ,Ч Е ЩЕ ИЗКАРАТЕ МАНДАТА, АМА И ЗИМАТА Е ПОД ВЪПРОС....
60
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
валерка, нямаше как да те бият майките, *** не си ли представяш 5 000 гневни левскаря как те гепят? Ще те разпорят....Внимавай, моменце!
59
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а сега изведнъж престана да е купена и гласува за... Язък че си инж. бе, Винкел.
58
3
 
23
 
! Отговори
Искрен преди 4 години
До Анонимен 43Пич, в САЩ хазартът е забранен. Легален е единствено в Невада и на още няколко места, които са възстановени индиански територии и имат по-сосбен статут. И в още 2-3 щата са позволени залози на конни надбягвания. Това е. Другото е държавната лотария (федералана или щатска, все тая).
57
4
 
35
 
! Отговори
ттттт преди 4 години
Напротив, нищо грешно не е направил Симеонов, а в случая е напълно прав с тия билети за търкане ни подлудиха! Дори като отидат да си вземат пенсията ония им предлагат билетчета и пенсионерите ги слушат и си взимат! Да не говориме, че ми се гади от непрестанните им реклами по телевизиите!
56
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на комисията по хазарта вероятно с тлъсти заплати отговорност няма ли да се потърси за нищонеправене?Поне да върнат заплатите.
55
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 49Явно ти си човека който гледа филми.В реалният свят нещата са по-различни.Има достатъчно данни за арест на Черепа и корумпетата от комисията по хазарта.Въпрос на желание от страна на прокуратурата е да ги окаушат.
54
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе тоя след хилядите изцепки и неадекватно поведение, най накрая взе че каза нещо вярно.ЕВАЛА !
53
2
 
21
 
! Отговори
NKL преди 4 години
Тази тема се дъвче от седмица и явно още има хора които не са седнали да прочетат закона. Въпрос на елементарна култура е! В закона за хазарта член 30 алинея 3 е определен начина по който се събира държавната такса. В закона за хазарта НЯМА нито вратичка, нито поправка която да позволява на частни лотарии законно да плащат по малко! Частните лотарии са нарушавали закона чрез две-три корумпирани лица в комисията по хазарта като са публикували грешни и нечетливи годишни баланси.
52
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПРОИЗХОД НА КАПИТАЛ НА ЧЕРЕПА?
51
6
 
24
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Ако държавата си е на мястото, ще запорира фирми, банкови сметки и бизнес на Черепа, к ще си прибере стотиците милиони, които не е внасял!!!Ако държавата се е превърнала в ционистка провинция, ще отнеме лиценза, ще го даде на някой от кръга на ДПС , и ще се скътава, защото Черепа е плащал на наляво и надясно на държавни бюрократи, за да работи легално, но да не плаща такси и данъци!!!Държавата не си е на мястото от 30 години, селяни прости!!!Агент Бенджи Мортимор!ЦРУ!!!
50
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
сомисията сигурно е купена, ама чия е винаата за това? Не е ли на Валери, Бойко и компания?
49
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЦСКА не отиде в А окръжна защото няма стадиони и инфраструктура които да приемат публиката. Спечелихме В група и купата и трябваше да играем в Б група, но не ни позволиха защото дружеството не било фалирало още. Искаха да започнем пак отначало което беше недопустимо. И затова направиха новото първенство , а ние формално прескочихме Б група. Па.ля.чо!!!!
48
2
 
27
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До АнонименКой го е покривал? То е ясно кой;))) Финансовият министър Горанов, който отдавна трябваяе да си подаде оставката и да вървим към предсрочни парламентарни избори! Затова: ГОРАНОВ, ОСТАВКА! ОСТАВКА, ОСТАВКА, ОСТАВКА... СМЪРТ НА ГЕРБ!
47
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Валерката пак вдига гюрултия за да намаже и той нещо от далаверата с хазарта. Преди беше "взел на мушка" Домусчиев за БМФ-то да връща милиони ,но нещо позамлъкна като му запушиха устата с"по-голяма хапка".И този път ще е същото за съжаление.
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
36 - ти явно много филми гледаш. В правото първо се доказва вината, после следват арести, а не обратното. Ако първо има арести, всеки европейски съд ще оправдае Божков, защото той ще каже, че над хората му е упражнено полицейско насилие и те са говорили каквото са искали полицаите да чуят.
45
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Реално е прав , комисията е купена, а лицензите реално ги урежда Бойков в замяна на 51% от бизнес
44
3
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 4 години
До АнонименБойко не е голям левскар, а болен левскар;))) Това са точните му думи;)))
43
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко СЪСИПА Левски. Първо приложиха закон според който за 800 000 дълг, пратиха Локо СФ в А окръжна, а за 20 милоиона - ЦСКА във В група. После ЦСКА не игра в Б група, после опростиха дълговете на новото ЦСКА, после докараха ИВо Тонев - общински съветник на Герб - който разруши стадиона на Левски и съсипа Левски....Преди това Левски бе силен отбор, Бойко го унищожи