Владислав Горанов: Не сме сключвали тайни споразумения за еврозоната

Няма да има обезценяване на спестяванията, обеща министърът
Обновена: 8 фев 2020 18:17 | 8 фев 2020 18:12, Анисия Иванова
194
Владислав Горанов: Не сме сключвали тайни споразумения за еврозоната
Снимка: Булфото

България не е сключвала никакви тайни споразумения за влизането си в еврозоната, заяви за БНР финансовият министър Владислав Горанов.

Той се противопостави на тезата на проф. Стив Ханке, че страната ни не трябва да въвежда еврото и припомни, че това е втората валута в света след долара.

Горанов бе категоричен, че българският лев ще остане с настоящия си курс до влизането в еврозоната и че обезценяване на спестяванията на българите няма да има.

Още по темата

Ето как Горанов отговори на въпроса дали е участвал в срещи на високо ниво, в които от България е поискано нещо допълнително и неизвестно за обществото, за да получи зелена светлина за еврото:

"Всичко, което е поискано от нас, се съдържа в решението на еврогрупата от юли 2018 година. Тази кореспонденция може да се намери и на страницата на българското финансово министерство с конкретните ангажименти, които ние сме си поставили като задачи да решим до присъединяването към ERM-2  и няма никакви тайни или допълнителни изисквания към нашата страна в тази посока. Мога да потвърдя, че подобни твърдения за някакви скрити споразумения или допълнителни условия към нас са по скоро в сферата на спекулациите".

По-рано в интервю за БНР професор Стив Ханке, наричан "бащата на валутния борд", каза, че България не трябва да се присъединява към еврозоната и допусна, че може да има тайни споразумения, които ще наложат на страната дискриминационни условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам ама никъде няма евро в ченч бюрата.
149
0
 
28
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
"Владислав Горанов: Не сме сключвали тайни споразумения за еврозоната" Когато един депутат,министър,политик или всяка друга из.ет,каже добър ден,хубаво е човек да види до къде се е издигнала Луната.Цялата тази така наречена политическа класа,лъже така естествено,както дишат.Да им вярва човек,е все едно човек да си сложи в пазвата черна мамба и да се надява,че тя няма да го ухапе.Щом отрича,че няма тайно споразумение,значи има такова.Просто всеки отговор на пи.ман политик трябва да се инвертира
148
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лъжец и манипулатор е тоя Владо Горанов.......................с еврото 80% от българите ще станем по-бедни.....................ще има един елит, политици и банкери, които ще спечелят.............те са около 5 %, а за 15 % средна класа.............няма да има значение дали сме на евро или левове!!!
147
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Държавата ще изчезне тогава когато това стане
146
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще останат само 1 милион калинки на заплата в ГЕРБ другите ще емигрират до като изчезнат и тия на заплата в ГЕРБ
145
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЙххКаква икономика пък ти имаш в България,бе?Западните фирми унищожиха всичко,даже прословутото ни селско стопанство и пчеларство, унищожиха и разграбиха българските заводи,предприятия, корабостроителници, унищожиха науката, образованието............всичкооооо!Нали заради това настана масова безработица,мизерни заплати и загубихме населението си!Еврото не е ползено за България,а е вредно!Първо да приемат България в еврозоната,тогава да мислят за евро.
144
0
 
33
 
! Отговори
Не искаме евро! преди 4 години
Горанов,знаете,че лъжете народа и че еврото ще ни постави в зависимост,знаете го!Престанете да подгъзувате само на чужди интереси и да им се молите да ви вкарат в еврозоната,да унищожавате българския народ,заради всякакви техни прищевкиТропнете им с юморук по масата на тези лицемерни еврочиновници - не щем никакво евро,а или да ни вкарат в еврозоната или да ще направим референдум и ще излезем от ЕС!Достатъчно сте им ли-зали подметките,20 години ви измъчват и измъчват българския народ,стига!
143
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баща ми е със 220лв пенсия..
142
3
 
7
 
! Отговори
off преди 4 години
Не им вярвам и затова всичко обърнах в евро то и без това лихвата е малка .Обръщай те в евро и спете спокойно.
141
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се, че има тайни условия. Ако всичко беше наред, преговорите досега да бяха приключили. ЕЦБ искат нещо нередно и тайно, което няма как не е добро за нас. ЕС винаги работи така, на тъмно, изнудвайки държавите-членки. Нищо чудно, че популярността му спадна.
140
0
 
18
 
! Отговори
Много знаеш преди 4 години
Какво си сключвал, изглеждаш вечно неизтрезнял и недоспал.
139
0
 
9
 
! Отговори
Копй е онзи преди 4 години
съмения с изключително висока степена на вероятност за умишленно склоняване на ръководните органи към прилагане на ежедневни шестуални рехталниподбръквания подреждат това ЕГН в списък на мъжете с леко поведение което се обяснява с зачестилите в последно време пропан-метанини изпускания когато шобето му достине високите нива на страха
138
0
 
13
 
! Отговори
Нали в Плевнята е Ал преди 4 години
Някой може ли да си го представи тва био като активен член на Тайния Революционен Комитет, Ловеч, на Дякон ЛЕВСКИ?Освен като подъл предател и алчен касиер уреждащ покупки на оръжия от башибозука докато го галят по седалника и като дойде Пашата му прави пинисуалнипроверочка на простатната жлезичка а сутрин целото тва лице омърляно с мъжка майонеза отива да пийне едно леблебийски кафе при АлиВПлевняталие
137
0
 
25
 
! Отговори
Бу Бу Винету преди 4 години
няма тайни сделки - каза елементарното счетоводителче ..нямащо и капка мозък под капака си
136
0
 
24
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Какъв хубав комсомолски секретар се е оцък.лил на снимката.Край нямат тези...
135
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Владислав Горанов: Не сме сключвали тайни споразумения за еврозоната- Ти, къф боклуук си !
134
26
 
3
 
! Отговори
Mitaka преди 4 години
Ханке вече май е време да се пенсионира.За валутния борд помогна на времето, сега е по-добре да се не обажда и да се опитва да всява смут.Пътят за България е евро, ще се влезе по сегашния курс на еврото.Влизане в чакалнята не еврото не е влизане в еврото, това ще е след 2-3 години поне.Който ви разказва друго или лъже, или не разбора, или дезинформира.
133
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Активите деноминрани в долари ще доминрат.
132
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да избираме лев или 300 евро заплата и хляб 2 евро.
131
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЙххНе искам пак заплатите да станат по 30-40 хил лева.