Владислав Горанов: Не сме сключвали тайни споразумения за еврозоната

Няма да има обезценяване на спестяванията, обеща министърът
Обновена: 8 фев 2020 18:17 | 8 фев 2020 18:12, Анисия Иванова
194
Владислав Горанов: Не сме сключвали тайни споразумения за еврозоната
Снимка: Булфото

България не е сключвала никакви тайни споразумения за влизането си в еврозоната, заяви за БНР финансовият министър Владислав Горанов.

Той се противопостави на тезата на проф. Стив Ханке, че страната ни не трябва да въвежда еврото и припомни, че това е втората валута в света след долара.

Горанов бе категоричен, че българският лев ще остане с настоящия си курс до влизането в еврозоната и че обезценяване на спестяванията на българите няма да има.

Още по темата

Ето как Горанов отговори на въпроса дали е участвал в срещи на високо ниво, в които от България е поискано нещо допълнително и неизвестно за обществото, за да получи зелена светлина за еврото:

"Всичко, което е поискано от нас, се съдържа в решението на еврогрупата от юли 2018 година. Тази кореспонденция може да се намери и на страницата на българското финансово министерство с конкретните ангажименти, които ние сме си поставили като задачи да решим до присъединяването към ERM-2  и няма никакви тайни или допълнителни изисквания към нашата страна в тази посока. Мога да потвърдя, че подобни твърдения за някакви скрити споразумения или допълнителни условия към нас са по скоро в сферата на спекулациите".

По-рано в интервю за БНР професор Стив Ханке, наричан "бащата на валутния борд", каза, че България не трябва да се присъединява към еврозоната и допусна, че може да има тайни споразумения, които ще наложат на страната дискриминационни условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
21
 
7
 
! Отговори
Йхх преди 4 години
Валутния борд си изпълни отдавна функцията и в момента е голяма спирачка за икономиката и растежа на доходите на българите.
129
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаете ли какво казваше баба за такъв като този с квадратната глава. Та баба казвше. Гузен Не Гонен Бега. Ако му беше чиста съвеста щеше ли веднага та тръгне по медиите да се оправдава. Аре стига бе квадратния не сме чак такива буна,,ци бе. Такива като теб 30 години ни рендосват. Отдалече ги познава ме.
128
3
 
31
 
! Отговори
Господин преди 4 години
Господин счетоводител Горанов, защо не разрешите разплащането в евро в България и да се приключи. Защо да влизаме в еврозоната и да се обвържем с помощи за фалиралата Гърция и с затъващите Италия и Португалия. Това е едрозоната, богати и глупавите плащат на фалиращите. Нещо за безумната наредба 18 да кажете?
127
1
 
21
 
! Отговори
МАРШАЛ ТОЛБУХИН преди 4 години
МАХАЙТЕ ГИ ТЕЗ ФАШИСТИ ЩЕ ВИ ДОВЪРШАТ ВЕЧЕ 30Г.СТИГА ВЕЧЕ БЕ НАРОДЕ ЩЕ СЕ СЪБЪДИТЕ ЛИ ?
126
0
 
10
 
! Отговори
длеа дела и одеала преди 4 години
Да не ни се е поболял Прокурорът Гешев. От вчера никъф го няма днесбегетера.Ще бъде много жалко ако тия дето го наложиха са го арестували или заключили в некое мазе.Тоя хъш поне дигна гюрлонтията, морал бил нямал, вкус бил намал, дипломатичност бил нямал...абе оставете човека да работи. .. още нищо незавършил и айде кьорав бил, сакат бил, психо бил. е и? оставете и Прокурора и Прокуратурата да си вършат работитеХората са си го казали: по делата им ще ги познаеме
125
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 130Великият ни поет е казал много точно преди век и половина нещо за характера на нашия народ, което важи и за днес "лъжлива уста с вяра слуша..."
124
3
 
30
 
! Отговори
Точно така! преди 4 години
До SSТрябва РЕФЕРЕНДУМ! Това означава демокрация и вола на СУВЕРЕНА.Но Народното събрание, което е маша за порочни и предателски решения на различните клики, за да реализират техните престъпни интереси, няма да допусне провеждането на РЕФЕРЕНДУМ. А референдумите са необходими точно за такива проблеми, за да не допусне народът решения срещу своето бъдеще!Но 240-те си пазят огромните доходи и никога няма да допуснат референдум! Никога! Въпрос на живот и смърт за тях! За всички тях!!!
123
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръгне ли paзбoйниk да те "успокоява" и "обещава"....
122
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 128Според условията на ЕЦБ държавите не могат да имат повече от1-2 процента бюджетен излишък нали, а много страни в ЕЗ не го изпълняват ама са там.
121
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според условията на ERM2 курсът може да варира с 15%. Но е почти сигурно, че левът ще остане на същия курс, както това стана при Малта, Кипър и балтийската тройка. Това, което не е сигурно обаче, е какво ще стане с цените. Означава ли, че ще бъдат съответно намалени двойно според курса?Почти сигурно не , обаче това не се коментира от г-н Горанов
120
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съзнателно или не Горанов не знае къде се намира и трябва да бъде отсранен.
119
1
 
48
 
! Отговори
ined преди 4 години
Той и Искрено най-искрено уверяваше, че всичко с КТБ е наред, ама видяхме какво се случи. Както правилно забеляза Стив Ханке, управляват ни *** и некадърници, случайно издигнали се на ръководни длъжности.
118
1
 
28
 
! Отговори
Стига бе, лъжци! преди 4 години
Бързате да ни довършите вече с глад и недоимък, защото на новите ни "приятели", които така много ни "помагат" и не спят от безпокойство за моралния ни облик, им трябваме на територията - подстъп към Русия, не повече от 4 - 4-5 млн. население. Защото вече идва 2030 г. Ран - Ът това са ни предначертали!!! Затова гадно, методично и по индиански опит унищожиха икономиката ни, а с нея и населението и.
117
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
значу нищо не става от насЕ ти чак сега ли го разбра!
116
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе сеянско из, чадие на теб ли ше ти верваме и на баш шефо ти или на Стив Ханке. Какво доверие може да ви имаме на баш шефо ти дето лъже по три пъти на ден и на теб селскио тарикатин от седенките. Я си бегай на село да издоиш кравата и да си пасеш офцете а не ми се праи на Софиянец. Седмо поколение съм в София писна ми на Сайдеро от сеяндури. Не от селяни щото селянина е умен и работлив а от про, сти сеяндури като теб с квадратната глава.
115
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам за вас, но според мен нашите икономически данни са бая преувеличени. Икономиката на България е твърде слаба да не кажа мижава за еврото. Същото бих казал на мъж по анцунг и летни обувки тръгнал да покорява Черни връх през февруари.
114
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щото им позволяваме да ни крадат
113
1
 
19
 
! Отговори
SS преди 4 години
Искаме референдум за еврозоната!! Ако и сега ни набутат както навремето в ЕС значу нищо не става от нас и заслужаваме съдбата си.
112
2
 
21
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Народе....., докога ще спим ??? Докога ще спим НАРОДЕ!!! Българино......време е...........
111
0
 
13
 
! Отговори
dmx преди 4 години
Ама, ако може да няма референдум, нали