Владислав Горанов: Не сме сключвали тайни споразумения за еврозоната

Няма да има обезценяване на спестяванията, обеща министърът
Обновена: 8 фев 2020 18:17 | 8 фев 2020 18:12, Анисия Иванова
194
Владислав Горанов: Не сме сключвали тайни споразумения за еврозоната
Снимка: Булфото

България не е сключвала никакви тайни споразумения за влизането си в еврозоната, заяви за БНР финансовият министър Владислав Горанов.

Той се противопостави на тезата на проф. Стив Ханке, че страната ни не трябва да въвежда еврото и припомни, че това е втората валута в света след долара.

Горанов бе категоричен, че българският лев ще остане с настоящия си курс до влизането в еврозоната и че обезценяване на спестяванията на българите няма да има.

Още по темата

Ето как Горанов отговори на въпроса дали е участвал в срещи на високо ниво, в които от България е поискано нещо допълнително и неизвестно за обществото, за да получи зелена светлина за еврото:

"Всичко, което е поискано от нас, се съдържа в решението на еврогрупата от юли 2018 година. Тази кореспонденция може да се намери и на страницата на българското финансово министерство с конкретните ангажименти, които ние сме си поставили като задачи да решим до присъединяването към ERM-2  и няма никакви тайни или допълнителни изисквания към нашата страна в тази посока. Мога да потвърдя, че подобни твърдения за някакви скрити споразумения или допълнителни условия към нас са по скоро в сферата на спекулациите".

По-рано в интервю за БНР професор Стив Ханке, наричан "бащата на валутния борд", каза, че България не трябва да се присъединява към еврозоната и допусна, че може да има тайни споразумения, които ще наложат на страната дискриминационни условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
23
 
! Отговори
)( преди 4 години
Милен Велчев беше още по-образовано юпи от Лондон от Горанов, а такъв номер скрои на България, даже може би нарочно.
49
1
 
8
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Не истинският Свилен от Силистра е залял момиче с киселина, негов двойник работещ за бившата държавна сигурност може да е замесен, момичето може би е било от СДС .
48
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли някой, който да вярва на думите му? Значи до влизане в еврозоната курса се запазва, ами после? Поне 4 лв за евро ще стане и направо се връщаме 25 години назад и пак оставаме без пари...
47
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Sichtpunkt Защо не ходиш да се гръмнеш някъде никой не го интересува твоето мнение въпроса какво ще измисли е тоя шмекер страхуващят се от земетръси.
46
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защо тайно извършихте промените?
45
18
 
15
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Освен да промотират облагите от еврото ,нека ни обяснят защо държави като Полша,Чехия, Унгария са резервирани към втората в света валута?Защо Румъния все още не кандидатства за членство в Еврозоната?Абе мyшмyл нал' ти обясних защо!Вие сте като nanaraли.Всичките държави не отговарят на посочените критерии за членство в ЕЗ.
44
0
 
36
 
! Отговори
стига бе преди 4 години
Владко каза, че не е знаел за несъбраните милиони от хазарта. Какво му пречи утре да каже същото и за еврото?Не знаещ, не разбрал, не осведомен, но си седи на столчето в министерството. Ползва си лукс апартамент БЕЗ наем, за което във всяка нормална държава щеше да е аут. Издънките на подчинените (НАП, КХ и т.н.) му станаха безброй, но ТОЙ е непоклатимКОЙ го пази и защо?
43
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредните празни приказки ... бла блааа
42
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 36:Аз 1000лв нямам и кредит не ми се взема. Направо ги слагам и нашите двамата като си заминат на стълбите пред парламента, близичко до входа че като слизат от НСО лимузините да ги видят.
41
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е сигурно, тези въобще не ги интересува за теб, за мен и за държавата ... важното е да се краде и то мащабно. Колкото повече нули толкова повече лъжат .. какво стана с къщите за тъщи? Забравиха всичйи много бързо ... спете още овце
40
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лицето на корупцията
39
1
 
37
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
Вервам ти точно толкова колкото и за къщата в Бистрица. Всички в ГЕРБ сте за бесилото. Това е истината.
38
0
 
20
 
! Отговори
РАКЕТА преди 4 години
Воля, като инициира референдума дали искаме евро или не, отидете и се разпишете против, въпреки, че вярвам ако се събере нужната подписка и резултата е НЕ НА ЕВРОТО В БЪЛГАРИЯ, нашите вождове няма да ни чуят и пак рано или късно ще го въведат.Аз отдавна не вярвам на нашите политици, ТО НЯМА И ЕДИН НА КОЙТО ДА ВЯРВАШ.Най-много ще изманипулират резултата от ЦИК и ще кажат, че 80 процента са ЗА, а другите 20 НЕ, а то ще бъде обратното и накрая пак ще изгубим.Тогава терминал 2 ще се препълни.
37
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обръщам всичко в щатски долари дедаците в ЕЦБ ще имат да вземат.
36
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ана Мамин ШИШИ мекерето продажник лъжлив.
35
1
 
22
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
ГЕРБ-оставка-съд-затвор!
34
0
 
22
 
! Отговори
Ало преди 4 години
а с пенсионерите какво ще стане ще ги погребете ли.Те и без това нямат 1000лв.за погребение.Децата които избягаха те ли ще плащат.
33
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още по лощо, ако наистина не сте сключвали тайни споразумения, защото тогава ще ви хвръкнат алчните тикви, когато се появи суперинфлацията.
32
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не го слушам какво говори и какво пише. Той просто е това, за което казват: Разровиш ли го, ще мирише!
31
1
 
27
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
МИЗЕРНИЦИ ГЕРБАВИ , ПРОДАДОХТЕ БЪЛГАРИЯ !!!