Владислав Горанов: Не сме сключвали тайни споразумения за еврозоната

Няма да има обезценяване на спестяванията, обеща министърът
Обновена: 8 фев 2020 18:17 | 8 фев 2020 18:12, Анисия Иванова
194
Владислав Горанов: Не сме сключвали тайни споразумения за еврозоната
Снимка: Булфото

България не е сключвала никакви тайни споразумения за влизането си в еврозоната, заяви за БНР финансовият министър Владислав Горанов.

Той се противопостави на тезата на проф. Стив Ханке, че страната ни не трябва да въвежда еврото и припомни, че това е втората валута в света след долара.

Горанов бе категоричен, че българският лев ще остане с настоящия си курс до влизането в еврозоната и че обезценяване на спестяванията на българите няма да има.

Още по темата

Ето как Горанов отговори на въпроса дали е участвал в срещи на високо ниво, в които от България е поискано нещо допълнително и неизвестно за обществото, за да получи зелена светлина за еврото:

"Всичко, което е поискано от нас, се съдържа в решението на еврогрупата от юли 2018 година. Тази кореспонденция може да се намери и на страницата на българското финансово министерство с конкретните ангажименти, които ние сме си поставили като задачи да решим до присъединяването към ERM-2  и няма никакви тайни или допълнителни изисквания към нашата страна в тази посока. Мога да потвърдя, че подобни твърдения за някакви скрити споразумения или допълнителни условия към нас са по скоро в сферата на спекулациите".

По-рано в интервю за БНР професор Стив Ханке, наричан "бащата на валутния борд", каза, че България не трябва да се присъединява към еврозоната и допусна, че може да има тайни споразумения, които ще наложат на страната дискриминационни условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
8
 
! Отговори
Тия преди 4 години
Където мачкаха Знамето на България осъдиха ли ги.Те не са се клели във вярност на България.Или са скрити дълбоко,а Госпот вижда.
69
0
 
23
 
! Отговори
Йово преди 4 години
"Не сме сключвали тайни споразумения за еврозоната". То ще се разбере, времето ще покаже!
68
1
 
4
 
! Отговори
Вие преди 4 години
Няма ли да се спрете когато управите нещата в България тогава вървете в ада ако искате.Ако не искате отивайте си.Дано Госпот ви прости.
67
0
 
9
 
! Отговори
липсваща добавка преди 4 години
"все още" ;)
66
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разчитат на късата памет на народа. А народа си е *** - забрави за Симеон Дянков. Сега Горанов, ГЕРБ и сие ще му го набутат на народеца ***...
65
1
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Продължаваме с многохилядните протести от вторник другата седмица.
64
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера, когато е имало протест в София, пред Народното събрание е имало ТРИ реда полиция. По централните телевизии показаха съвсем малко от охраната: тези на предна линия, които са по на рядко и не им се вижда въоръжението. А е имало също плътен кордон, освен това при входа още батмани.От кого се страхувате ? Нали сте народни любимци? Колко пъти се хвалите, че народът ви искал и ви избирал? Защо НИКОЙ политик от управляващите не посмя да види народната любов?
63
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че, нали точно защото е ТАЙНО, няма да кажеш за него. Ако беше казал, нямаше да е тайно. Такива *** тези политици, че и народа вземат за мезе.
62
0
 
24
 
! Отговори
българин преди 4 години
А кой казва че " сте"? Просто българите са озадачени.Защо така ялово и напористо държите да сме там? Това ще ни направи ли истински европейци? Ние си имаме парична единица на която държим! На времето беше обезпечена със злато от НРБ, вече не е. И въпреки че парите ни са като шума.Държим на тях! Защо трябва да приемем еврото? Който му е нужно когато пътува си обменя! ЗАЩО Е НУЖНО ДА НИ ЗАДЪЛЖИТЕ ДА ПОЛЗВАМЕ ТАЗИ ВАЛУТА?! НЕ ЖЕЛАЕМ ЕВРОТО!
61
0
 
5
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Вярвай си!
60
1
 
28
 
! Отговори
Да бе! преди 4 години
Аз не вярвам на човек на който на челото му пише Крадец и Измамник!
59
1
 
26
 
! Отговори
Патриот преди 4 години
ОСТАВКА-СЪД-ЗАТВОР!
58
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горанов защо не е токова медийно активен, когато държавата взема поредния многомилионен заем?Колко милиарда заеми взе това правителство? ????? ЗАщо????
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако фортуна е с нас всичко ще мине гладко иначе Бог да ни е на помощ.
56
0
 
15
 
! Отговори
лабава му е бурмата преди 4 години
очите нямат блясък а лицето радост, означава че финансовия знае защо.несамо си е мутерайката яхнало ами немож нещо да подвие. отвсякъде го киризят и дебнат как да го подкапичнат като подпише загробващия документах тези мъртви очимусака лъжинеискат и необещават те..шо го траеме тоя болен та чак загиващ за Народа Декойн Евроски
55
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Властимащите трябва да проумеят, че са загубили доверието на населението. Хората за НИЩО вече не им вярват. За нищо. Не е проблем на комуникацията или формулировката. Положението в страната е контрастно. Ние не искаме капитализъм от латиноамерикански тип.
54
3
 
38
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Искаме РЕФЕРЕНДУМ за влизането на България в Еврозоната !Глас народен - глас Божий !Натикаха ни в НАТО без да ни питат.Натикаха ни в ЕС без да ни питат.Сега искат за една нощ да обеднеем още повече, натиквайки ни в така наречената Еврозона.Кой ще има полза от това ?Обикновните хора ? НЕ !Далавера ще има само за управляващата мафия.Затова суверенът трябва да бъде питан.Каквото кажат хората - това да е.
53
0
 
17
 
! Отговори
Kiii преди 4 години
Дс вземе да си изчисти зъбния камък,за резил ще стане по срещите
52
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След думите на Стив Ханке гербавите влезнаха в обяснителен режим. В понеделник когато банките отворят ще си проличи на кого са повярвали хората и дали ще се юрнат да обменят спестените си левчета на загуба.
51
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Владко се страхува от високото и живее в апартамента на Кръстника, той е проспал 250 милиона от хазарта, а сега седнал да ни обяснява за ползата от еврото. Най- добре е да си подаде оставката и да ходи да си доучи.