Шефът на депутатите от ГЕРБ: Войната между институциите не я започнахме ние

Гарантираме уважение към институциите, заяви Дариткова
121
Шефът на депутатите от ГЕРБ: Войната между институциите не я започнахме ние
Снимка: БГНЕС

Войната между институциите не я започнахме ние. Предизвикателството беше от страна на президента, заяви пред БНР Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ.

Тя допълни, че управляващите не са открили конкретен повод за обръщението на Румен Радев, в което той обяви, че снема доверието си от правителството на Бойко Борисов.

Още по темата
"Събрахме се, обсъдихме и решихме, че от наша страна гарантираме уважение към институциите, взаимодействие в рамките на предвиденото от закона, защото така реализираме даденото ни доверие от българските граждани, ангажираме се с това да имаме разумен диалог и разчитаме на същото отношение, защото това е в интерес на България", посочи Дариткова.

По думите ѝ от премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е дошло предложението за намаляване на напрежението в отношенията с президентската институция и обявяване на примирие от страна на управляващите.

Дариткова посочи, че от ГЕРБ се отнасят изключително отговорно към всеки протест. Шефът на депутатите на управляващата партия обаче беше категорична, че не трябва да се се спекули с важни теми и да се подклаждат страхове у хората по темата за влизането ни в "чакалнята" на еврозоната.

"Имаме ясно обединение между всички политически сили за това, че посоката на България е влизане в еврозоната. Това потвърждава и нашата евроатлантическа ориентация, защото става дума не само за финансови параметри, а и за геополитическа ориентация", посочи Дариткова.

Тя уточни, че България е подложена на наблюдение по отношение на корупцията освен от САЩ и от европейския механизъм за сътрудничество и проверка. Дариткова заяви, че очаква в скоро време страната ни да се справи с корупцията в размерите, в които са очакванията и на самите граждани.

България винаги е водила разумна и балансирана външна политика, но категорично тя е ориентирана в евроатлантическа посока, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
28
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Другари наздраве и да ви питам:):):)Някой ден дали ше можете да съберете повече от 1000 човека в София на протест срещу правителството?:):):):)Питам за един преател:):):):)
46
18
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Тука някой ме бърка със Странджата и Зоро:):):):)Партизански номера:):):)
45
1
 
28
 
! Отговори
- преди 4 години
ГЕРБ е безидейна, "небългарска" партия, със зависими членове, управлявана по мафиотски модел, който е прехвърлен в държавното управление. Допускам, че и симпатизантите на герб осъзнават това. Ако са честни пред себе си - ще отчетат фактите.Ще ЧУЯТ думите на Президента и ще се отрекат от вожда си. Но само ако са честни и достойни граждани а не "робове" слуги, нагаждачи и интересчии.
44
22
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Събрали се оня ден ***,Пульо,Атанас и аз да свалят правителството:):)):):)Саша Симов и Таско Ерменков в челните редици:):):)На Саша Иракската булка Хакимчето и тя там:):):)Нея трябва да я проверяват всеки път за онези опасните жилетки с бомби:):):):)Като нищо в един момент ше извика Аллах Акбар и ше натисне копчето:):):):)
43
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен до Тонката преди 4 години
Недоразвитото умствено и психически *** на ГЕРБ Тонката (Зозо ) пак се появи и скача от статия на статия където пише за мафията ГЕРБ. Тонка написал си градовете където са купили гласовете от ГЕРБ ли ? Тонка щом мафията напира да се приеме еврото явно е решила да се отегли от власта и да остави една хипер фалирала страна на следващите които решат да управляват. Навсякъде кранчетата за пари секнаха защото Европа вече не вярва на лъжите на ГЕРБ. Остана само един внос на отпадъци.
42
2
 
24
 
! Отговори
До Тонката преди 4 години
Ще повторя нечие мнение - Странджата и Тонката са типичен пример за политиката на Герб в Здравеопазването - няма пари за хапчета и болнични заведения и такива *** са се развихрили...
41
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов действа от позицията на по-силния, снизходително.Но опасността, драги ми Бойко, идва винаги оттам, откъдето най- малко очакваш. Смири се малко. Всеки има достойнство.
40
5
 
17
 
! Отговори
До Да допълня... преди 4 години
Недоразвити са му краченцата на Каскета - няма как да стъпи в обувките на истинския Гешев. Който за разлика от този - е мразил комунистите но е обичал Родината си и не се е снимал пред чужди знамена в почивките между инструктажите...
39
21
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
София,Пловдив,Варна,Бургас,Стара Загора,Велико Търново,Нова Загора,Сливен,Хасково,Габрово,Казанлък,Шумен,Силистра,Кюстендил,Враца,Монтана ГЕРБ-ПОБЕДА:):):):)Догодина със сигурност и Перник:):):)А кой воюва с Българския народ?:):):):)
38
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гробари вие воювате срещу целия Български народ
37
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България трябва да напусне ЕС
36
0
 
18
 
! Отговори
Киро Х преди 4 години
калинка.
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каквото повикало , такова се обадило . Никакво уважение нямате , свидетели сме на отношението ви и в събрание и в изказвания от депутати и от всички по-горе в службите към самата институция и човека на който първо трябва да кажете титлата и тогава двете имена . Сега един по един заявявате за уважението , което го нямате . Да дойдат мисирките ! Нека хвърли камъка този , който е безгрешен , но такъв между вас не виждам !
34
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Россия великая федерация Болгария должна быть с Россией
33
1
 
26
 
! Отговори
минувач преди 4 години
Скоро ще накарат и чистачките да декларират че 'война' не искат! А какви ястрби бяха преди няколко дни... Сега искат само 'спокойствие' да могат да доокрадат каквото е останало.
32
9
 
5
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
Нямам вяра на САЩ за корупцията.Надеждата ми е в Гешев. Дано оправдае легендарната си фамилия.
31
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Менда каза, че са започнали политическия импийчмънт на президента "много отдавна". Айде да се разберат, те ли са започнали войната между институциите или не. Менда казва "ние я започнахме". Пък и аз си спомням, че те почнаха с нескончаеми атаки срещу президента, щото им горчеше, когато налага вето и най-вече когато е прав в аргументите си.
30
15
 
11
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Добрутро другари:):):):)Отварям леден Хайнекен и питам кво стана с многохилядните протести за оставка на Борисов?:):):):)Утре нещо ше има ли да се включим?:):):):)
29
2
 
24
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Единственото за което Българският народ е благодарен на ГЕРБ ее,,--ЕМИГРАНТИТЕ!! Ще ме попитате защо ?? Ами за 11 години ГЕРБ толкова съсипа държавата - до ТАКОВА ОКАЯНО ПОЛОЖЕНИЕ ДОКАРА НАРОДЪТ -ЧЕ ЕМИГРАНТИТЕ ИДВАЩИ ОТ АЗИЯ И АФРИКА -ИСКАТ ДА МИНАТ "НА ГАЛОП" БЪЛГАРИЯ - ЗА ТЯХ ТОВА Е АДА!! (имаше едно интервю с един сириец В БЕЖАНСКИ ЦЕНТЪР ХАРМАНЛИ които каза така - ИЗБЯГАХМЕ ОТ ВОЙНАТА -ЗА ДА ПОПАДНЕМ В АДА!! ("стаята му беше 4 чаршафа опънати в една класна стая с 40 "стаи" от чаршафи))
28
3
 
23
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Като се прави на толкова морален,принципен и взискателен главният прокурор-каскета с петолъчка, защо не направи и преглед на записите с Ало Ваньо, има ли там данни за престъпление и държавна измяна???Обаче герберският посредствен мозък може да се манипулира по най елементарен начин, с едни компромати, и той приема всичко за чиста монета, не се напряга да помисли малко логично, защо е неудобен президента!!!Селяни прости вие сте валат!Агент Ели РаважЦРУ!!!