Шефът на депутатите от ГЕРБ: Войната между институциите не я започнахме ние

Гарантираме уважение към институциите, заяви Дариткова
121
Шефът на депутатите от ГЕРБ: Войната между институциите не я започнахме ние
Снимка: БГНЕС

Войната между институциите не я започнахме ние. Предизвикателството беше от страна на президента, заяви пред БНР Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ.

Тя допълни, че управляващите не са открили конкретен повод за обръщението на Румен Радев, в което той обяви, че снема доверието си от правителството на Бойко Борисов.

Още по темата
"Събрахме се, обсъдихме и решихме, че от наша страна гарантираме уважение към институциите, взаимодействие в рамките на предвиденото от закона, защото така реализираме даденото ни доверие от българските граждани, ангажираме се с това да имаме разумен диалог и разчитаме на същото отношение, защото това е в интерес на България", посочи Дариткова.

По думите ѝ от премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е дошло предложението за намаляване на напрежението в отношенията с президентската институция и обявяване на примирие от страна на управляващите.

Дариткова посочи, че от ГЕРБ се отнасят изключително отговорно към всеки протест. Шефът на депутатите на управляващата партия обаче беше категорична, че не трябва да се се спекули с важни теми и да се подклаждат страхове у хората по темата за влизането ни в "чакалнята" на еврозоната.

"Имаме ясно обединение между всички политически сили за това, че посоката на България е влизане в еврозоната. Това потвърждава и нашата евроатлантическа ориентация, защото става дума не само за финансови параметри, а и за геополитическа ориентация", посочи Дариткова.

Тя уточни, че България е подложена на наблюдение по отношение на корупцията освен от САЩ и от европейския механизъм за сътрудничество и проверка. Дариткова заяви, че очаква в скоро време страната ни да се справи с корупцията в размерите, в които са очакванията и на самите граждани.

България винаги е водила разумна и балансирана външна политика, но категорично тя е ориентирана в евроатлантическа посока, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Събрахме се, получихме заповед да спрем наредената от Първия провокация към президента, защото почваме да ставаме за смях на мисирките. Нека сега доказват, че нямат сестра.
66
6
 
8
 
! Отговори
Къс преди 4 години
Обичам ГЕРБ,обичам НАТО,обичам ЕС,обичам СЕТА,обичам Еврото,обичам когато българите се дърлят помежду ди и не излизат по улиците.Нека да си го кажем точно.Ние не заслужаваме да обитаваме територията,затова по висша раса ще ни замени.Вие пълнете молове,кръчми и кафенета и си седете у вас.
65
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рубладжиите пищят неистово само при вида на Дариткова. Не дай си боже да пуснат статия за Караянчева или Бойко... пак ще сменят памперсите.
64
6
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Днес съм дежурен на двоен надник.
63
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В сливенския затвор как ще ти се зарадват.....Мммммм!
62
3
 
21
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
Вие от ГЕРБ водите война срещу българският народ.
61
6
 
7
 
! Отговори
!!! преди 4 години
Седете си в къщи и си плащайте сметките.Само така можем да спасим ГЕРБ,Доган,Пеевски,ЕС и капитализма.Нека не се поддаваме на провокации идващи от Русия.Ние сме надежден партнъор в НАТО и ЕС и ако трябва не 2,а 20 милиарда ще дадем за самолети.Ще си дадем всичкото злато и вода на концесия,за да можем да поддържаме нашите западни братя.Долу комунизма!Да на мултикултурализма!
60
3
 
2
 
! Отговори
Рон Джеръми преди 4 години
До ТонкатаИ аз ще ожаля ***.
59
1
 
18
 
! Отговори
поп Вечерко преди 4 години
Дано гръм ви тресне, когато сте се събрали всичките.
58
1
 
12
 
! Отговори
бръ бръ бръ преди 4 години
Тая има много виснали (.Y.)
57
1
 
9
 
! Отговори
F5 преди 4 години
Крадат отпечатъците от тъчскрийновете!
56
1
 
30
 
! Отговори
Василев преди 4 години
В България няма нито една антигерберска медия!От сутрин до вечер само пълнята главата на селянина ***, колко добри управници са ГЕРБ, как ни водят към светлото евроатлантическо бъдеще, как се поучават от грешките си!А в действителност картината е като клина на Пинк Флойд от песента "Още една тухла в стената", където пионките-тоест българските граждани сами отиват на конвейра в месомелачката!Животът е жесток селяни прости, ГЕРБ е ционистка партия, а вие сте по прости, отколкото си мислех!ЦРУ
55
26
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Аре стига опорки бе:):):)България умирала:):):):)Дайте да свалим ГЕРБ от власт и сигурно няма да умира?:):):):)пак партизански номера:):):):)Борисов 4 е на хоризонта другари:):):)Жална ви майка:):):):)
54
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква война бре, какви пет лева, не слушате ли какво Ви говори ЧОВЕКЪТ, не президента, държавата ни умира, ще ни остане само топонимът "България", това не го ли разбрахте бре ****оти ли сте!?
53
1
 
26
 
! Отговори
Х преди 4 години
Лъжеш Дариткова! Още с избирането на Радев, войната започна и се видя кой кой е! Всички видяха, че той е за народа а ГЕРБ са против него! Кого лъжете? Може да заблудите само неграмотни, ***, измити мозъци и платени клакьори! Този Президент не е ваш, той е на народа! Плевнелиев беше вашата подметка!
52
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква война бре, какви пет лева, не слушате ли какво Ви говори ЧОВЕКЪТ, не президента, държавата ни умира, ще ни остане само топонимът "България", това не го ли разбрахте бре, *** ли сте!?
51
1
 
19
 
! Отговори
баси държавата преди 4 години
Такова головодие рядко се среща!
50
26
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Ами щом във всички големи градове на България ГЕРБ печели избори значи сме доволни:):):):)Импексова:):):)спечели само в Горна Малина,Каспичан,Полски Тръмбеш,Русе и Благоевград:):):):)
49
1
 
30
 
! Отговори
мак преди 4 години
Тая ... късопаметна да си спомни за цвък, който ставаше и лягаше с мисълта какво да изграчи срещу Радев, независимо, за какво ще го питат. Сега вожда прие щафетата, така че герб да не се прави на света вода ненапита по въпроса кой започва войната. Все бълват омраза и обиди, ке.л..еш и *** да ви напомня ли?
48
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А бе, вие, дето ни плашите с Импексова, доволни ли сте от днешните крадци?