Шефът на депутатите от ГЕРБ: Войната между институциите не я започнахме ние

Гарантираме уважение към институциите, заяви Дариткова
121
Шефът на депутатите от ГЕРБ: Войната между институциите не я започнахме ние
Снимка: БГНЕС

Войната между институциите не я започнахме ние. Предизвикателството беше от страна на президента, заяви пред БНР Даниела Дариткова, председател на ПГ на ГЕРБ.

Тя допълни, че управляващите не са открили конкретен повод за обръщението на Румен Радев, в което той обяви, че снема доверието си от правителството на Бойко Борисов.

Още по темата
"Събрахме се, обсъдихме и решихме, че от наша страна гарантираме уважение към институциите, взаимодействие в рамките на предвиденото от закона, защото така реализираме даденото ни доверие от българските граждани, ангажираме се с това да имаме разумен диалог и разчитаме на същото отношение, защото това е в интерес на България", посочи Дариткова.

По думите ѝ от премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов е дошло предложението за намаляване на напрежението в отношенията с президентската институция и обявяване на примирие от страна на управляващите.

Дариткова посочи, че от ГЕРБ се отнасят изключително отговорно към всеки протест. Шефът на депутатите на управляващата партия обаче беше категорична, че не трябва да се се спекули с важни теми и да се подклаждат страхове у хората по темата за влизането ни в "чакалнята" на еврозоната.

"Имаме ясно обединение между всички политически сили за това, че посоката на България е влизане в еврозоната. Това потвърждава и нашата евроатлантическа ориентация, защото става дума не само за финансови параметри, а и за геополитическа ориентация", посочи Дариткова.

Тя уточни, че България е подложена на наблюдение по отношение на корупцията освен от САЩ и от европейския механизъм за сътрудничество и проверка. Дариткова заяви, че очаква в скоро време страната ни да се справи с корупцията в размерите, в които са очакванията и на самите граждани.

България винаги е водила разумна и балансирана външна политика, но категорично тя е ориентирана в евроатлантическа посока, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
21
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
тая Даритковска да си спомни КОЙ ПРЪВ ЗЕ ЗАЯДЕ с Президента!-Не беше ли Милиционера,турен са "главпрокурор"?А кой тури милиционера на тоя пост?..-Не беше ли Цацата?..-А кой тури цацата на неговия си пост?..-Не беше ли Тиквата,който.."Ти си го избра"?..Възниква и въпроса:-А КОЙ тури Тиквата на такава позиция,че да се прави на "падишах" в тая Измъчена,но героична ТЕРИТОРИЯ?!?!......Хора,не случайно разни елементи ви се смеят в очите:-"Селяни,вие сте валат"!..но какво да ви разправям?...
26
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-наглата и проста жена в България е др. Нинова от СДС-БСП . Такава крадла и лъжкиня България не е виждала в историята си. Лошото , е че има няколко червени трола, които и подражават без да знаят , че тя иска власта за да краде.
25
19
 
5
 
! Отговори
Крадла Импексова преди 4 години
Къде е крадлата Импексова да ни обясни нещо за корупцията ......
24
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герб демонстрират миролюбие, но не си е баш така. А няма и как да е иначе. На война като на война. Печели не оня, който пръска злъч.
23
2
 
25
 
! Отговори
да де но преди 4 години
вие започнахте война с народа при управлениетови както и тези преди вас.нищо не направихте срещу коупцията и престъпността а сега искате да премахнете и наказанията за кражбите.платихте за скъпи остаряли самолети,подписахте нова концесия за изнасяне на златото от канадците които оставят само 0,5 % за държавата.оставихте божков да открадне 500 млн а василев 4 млрд,ремобнтирате пристанището на доган иии така нататък.просто всички политици сте за затвора
22
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
войната си я водят постоянно Биков, Гърневски и онзи паляяяк дето щял да иска инпийчмант на президента , айде нема нужда , добре виждаме кое как е
21
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нагла, ограничена, ниско интелигентна, типична герберка!
20
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По времето на царя влязохме в НАТО а по времето на Станишев влязохме в ЕС а сега по времето на Боко ще влезем и е еврозона
19
0
 
16
 
! Отговори
Василев преди 4 години
Всеки който се е изправил срещу офшорните банки и корпорации е бил унищожен физически или политически , сложен е край на неговата кариера, а може и да се използва бухалките прокуратурата,данъчни, НАП!Румен Радев изгоря, а още не беше издигнал своя самолет!За всеки действащ политик в България има скътани компромати, защото първо няма безгрешни хора, и съвсем нормално е някой да покаже слабост в определен етап от живота!ГЕРБ е следприватизационен проект на ционистите!Селяни вие сте валат!ЦРУ!
18
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хем грозна, хем нахална и лъжлива. Гербавите крадат като за последно, държавата е абдикирала от задълженията си и когато някой им го каже право куме в очи подскачат като ощипани и все другите им виновни.
17
23
 
6
 
! Отговори
Пишман Президент преди 4 години
Много внимание се обръща на този Пишман Президент Радев ! Ами той само изпълнява задачите, които са му поставени при назначаването му на тази позиция от шефовете му !
16
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другаря Радев и др. Нинова все още мислят, че Руското КГБ ще им помогне в преврата да заграбят власта. Да ама не, сега е 2020 г., а не 1944 г. Капиш.
15
2
 
30
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
След като видяха че народът "настръхна" от думата импиичмънт и разбраха че Радев има огромна подкрепа- Герб заквичаха на "умряло" като куче бягащо и квичащо от страх) Явно сега ще са в обяснителен режим -че никога не са искали да нападат Президента- Борисов иска спокойствие за да може да си краде и да ни продава на чужди интереси а ТЕ гербочиновниците му клатят стола -единствено за да покажат колко са верни на Буда и как нападат враговете му) ***! А Цачева плаче ли,,плаче..за татко си )
14
2
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
и така:-Има два пътя пред гробарето:-1. Пълна и безусловна КАПИТУЛАЦИЯ в тая "война" ,което лично аз им препоръчвам за да се избегнат повече ненужни жертви,или..2:-НА ИНАТ жертване на "Цялото Тиквено войнство"..До последно...."Изборът е ваш"..
13
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 9Личи, че си неграмотен !
12
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 10Лучи, че си неграмотен !
11
1
 
28
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Много гербави...Калинки са накачулили държавата,като огромните...отровни прилепи...лисици в Астралия,от които са пропищели там.Всички са за...отстрел,че народа вече не може да ги понася с арогантното им и...нагло поведение..Че и таз Дариткова;малко гербаво...папагалче,повтарящо...мантрите на едноличния партиен феодал от Банкя.
10
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
България е ориентирана към Европа, а не към Азия - е те от това сектата "русофилско братство" на кремълския шпионин Малинов изпада в делириум !Бог да пази България от рускотурската империя и предателите на Татковината ни !
9
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вие тихо и кротко си крадете ,а други ви обявяват война.Откъдя накъдя.Даритке,фани са ритни.Да!
8
2
 
21
 
! Отговори
Неграмотен преди 4 години
Толкова сте боси само за облаги сте там