Обнародват промените в Закона за хазарта: Без частни лотарии

Тотото става монополист в лотарийните игри
18 фев 2020 09:04, Петя Славова
59
Обнародват промените в Закона за хазарта: Без частни лотарии
Снимка: БГНЕС

Държавен вестник днес обнародва приетите от парламента промени в Закона за хазарта, с които тотото официално става монополист в лотарийните игри, предаде репортер на БГНЕС.

Още по темата

С обнародването на текстовете лотарийните игри, с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности, издадени на организатори, различни от Държавно предприятие "Български спортен тотализатор", се прекратяват и съответните удостоверения се обезсилват.

Печалбите от игрите, които не са изплатени до влизането в сила на закона, се изплащат според съответните условия и правила. С влизането в сила на промените в закона спира и разпространението и продажбата на билети, фишове, талони или други удостоверителни знаци за участие в игрите от организатори, различни от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор".

След гласуване на второто четене на промените в закона в зала вносителят Валери Симеонов посъветва хората, които имат да получават награди от частни лотарии "да предприемат съответните мерки, да си ги потърсят, или да заведат дела, за да ги получат".

"Добър съвет към българските граждани е да спрат да купуват талони. Защото спирането на действието на частните лотарии ще се извърши в момента, в който се публикува закона в Държавен вестник", каза още Симеонов след гласуване на промените.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
1
 
! Отговори
шопендар преди 4 години
До ДО 52 смрадлив комунист,не разбрахте ли че само частният бизнес е работещ,всичко национализирано е на дотации,и се използва от червената мафия за собствено облагодеталстване,а сегашният строй е червено-мутренски,комунистическо варварски,и докато не бъде погребан и последният комунист тази стана няма да отлепи от дъното към което я теглите.
53
0
 
0
 
! Отговори
шопендар преди 4 години
сега като няма билетчета ,игралните казина ще се напълнят.който се е заразил от хазарта,отърване няма,все ще намери начин да си начеше крастата
52
3
 
1
 
! Отговори
ха-ха преди 4 години
Ами чисто и просто ликвидираха конкурента на държавната хазартна Мафия, наричана ТОТО. Сега печелившите драстично ще намалеят, мераклиите да играят също и пари за българския спорт отново няма да има. Та така, умря и последната надежда на бедния българин за лесна печалба.
51
2
 
3
 
! Отговори
ДО 51 А ТИ КАК ИСКАШ преди 4 години
СЛЕД КАТО ВСЕКИ ФИШ СЕ ОБРАБОТВА С КОМПЮТЪРНА ПРОГРАМА И ТЯ ИЗЧИСЛЯВА ВЕРОЯТНОСТА КАКВИ ЧИСЛА ДА НЕ СЕ ПАДАТ...ДА СЕ ЗАБРАНИ ОБРАБОТКАТА НА ФИШОВЕ С КОМПЮТРИ.ПОСЛЕ СФЕРАТА С ТОПКИТЕ Е В ПРЕДВАРИТЕЛНО СНИМАНЕ НА ВИДЕА С ПРАВИЛНИТЕ ТОПКИ КОИТО СА С РАЗЛИЧЕН ГРАМАЖ ЗА ДА ВЛЯЗАТ ПРАВИЛНИТЕ ТОПЧИЦИ.А НЕПОТЪРСЕНИТЕ МИЛИОНИ ТАМ ИГРАТА Е ЧЕ ВЪОБЩЕ НЯМА МИЛИОНЕР ПРОСТО СВАЛЯТ ДЖАКПОТА ЗА ДА НЕ ГО ИЗПЛЮЩИТЕ ВИЕ...
50
2
 
3
 
! Отговори
ДО 52 преди 4 години
ИМА ЕДНА ОЩЕ ПО ДОБРА ДУМА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ ....ТРЯБВА ВСИЧКИТЕ ГОЛЕМИ БИЗНЕСИ ДА СЕ ОДЪРЖАВЯТ ВСИЧКИ ЗАВОДИ ДЪРЖАВНИ А ЧАСТНИЯ БИЗНЕС ДА СЕ СВЕДЕ ДО МАГАЗИНЧЕ ИЛИ МАЛКО ЦЕХЧЕ ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА Е НАРОДА МОЙЕТО ДЕТЕ НЕМОЖЕ ШЕПА БУРЖУАЗИЯ ДА ВЛАДЕЕ НАРОДНИТЕ СРЕДСТВА....30Г.ФАШИЗЪМ ИМПЕРИАЛИЗЪМ МРЪСЕН КАПИТАЛИЗЪМ СТИГАТ!ВРЕМЕТО Е НАШЕ НАШЕ.....
49
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
,,..Обнародват промените в Закона за хазарта: Без частни лотарии..'' Ето тази думичка ,,Обнародват'' ми липсваше в живота в последните години. Премахването на частният бизнес се нарича комунизъм.Ако не сте го чували преди,си го запишете на тавана там където спите.Та сутрин и вечер да си го четете.Как може един частен и развит бизнес да бъде ,,обнародван'' ?// Ами вземете и ,,обнародвайте'' и проститутките и дрогата.Той бизнесът с оръжието и боеприпасите си е перманетно ,,обнародван''.
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Див ПетелМайка му май беше дъъълго време управител на тотото. Сигурно си има врътка за точене там.
47
5
 
4
 
! Отговори
XIKS преди 4 години
ЦЕЛТА Е ЕДНА - СЛЕД ВРЕМЕ СОБСТВЕНИКА ДА Е БОРИСОВ ...
46
3
 
6
 
! Отговори
Дери Ярето преди 4 години
Не се ядосвайте Богатите ще станат още по-богати а ББ най-богат... Така е направена системата у нас.
45
2
 
11
 
! Отговори
Акепарил преди 4 години
Ирена Кръстева и дебелото й синче пак намазаха.
44
1
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До Анонимен 41: Прав си ! Чакаме след 6 месеца Наредба 18 и как да направим трудни нещата за малкия и среден бизнес..... Големите които имат оборот над 10 милиона не ги вълнува тази наредба изобщо... а мобилните оператори се регистрираха като банки и депозираха по 1 милион лева.... сега като им плащаш се води вноска в банка..... хахаххаха да му мисли малкия и среден бизнес .... нов компютър с лиценз, нов софтуер и т.н. едни пари на вятъра ... е разбира се имаш винаги вариянт да пишеш на тетрадка
43
1
 
0
 
! Отговори
мафиозо преди 4 години
Те и да ударят джакпот някъв макар и не огромен пак няма смисъл защото ще замине за нула време. Няма да ги пазят за сметки.
42
1
 
10
 
! Отговори
мафиозо преди 4 години
до НЯМА РАЗЛИКА Така е, да. Всичко е за секундата удоволствие в което си представят, че са спечелили. Знаят, че ще има разочарование, но се пристратсяват към малката надежда, че ще се нагушат и почват да живеят в измислен свят като наркоманите.
41
7
 
11
 
! Отговори
НЯМА РАЗЛИКА преди 4 години
ДАЛИ ЩЕ СЕ ДРОГИРАШ ЛИ ЩЕ ТЪРКАШ БИЛЕТЧЕТА Е ЕДНО И СЪЩО ГЕНЕТИЧНОЗАСЯГАТ СЕ ЕДНИ И СЪЩИ ЧАСТИ ОТ МОЗЪКАЖЛЕЗИТЕ ОТДЕЛЯТ ЕДНИ И СЪЩИ КОМПОНЕНТИЛОТАРИЯТА Е ОФИЦИАЛНА ДРОГА- НЕ ЗАВИСИ ДАЛИ Е ЧАСТНА ИЛИ ДЪРЖАВНАТЯ Е ФИЗИОЛОГИЧНО ЕКВИВАЛЕНТ НА ЖЕНСКО СЕКСУАЛНО УДОВОЛСТВИЕРАЗЛИЧНИ ФОРМИ - ЕДНАКЪВ ФИНАЛЕН РЕЗУЛТАТТЪРКАЙТЕ И МУШКАЙТЕ ДО ПРИПАДЪКНИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО ДАМИ И ГОСПОДА
40
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой просто завидя на Черепа и реши, че може да си присвои бизнеса му. Защото лапачката е наистина е сериозна.
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обнародват промените в Закона за хазарта: Без частни лотарииТО В БЪЛГАРИЯ НЕЩО ЧАСТНО ИМА ЛИГЕРБ СА КОМУНИСТИ
38
0
 
7
 
! Отговори
Fax from Kazan преди 4 години
Хубавото е, че народът може най-накрая да види резултатът от тези мними милионери и печалби, и да спре да си хвърля парите за билетчета. Апропо, как така старите билетчета трябва да се премахнат едва до края на годината?? Царят май е гол.
37
2
 
15
 
! Отговори
Див Петел преди 4 години
Сега трябва много внимателно да се прочете закона, за да се разбере къде са заложили клаузата, с която Шиши ще почне нов лотариен бизнес на мястото на Черепа.Няма как да няма такава клауза. Няма логика. Лапачката е твърде много и трябва да се даде на човек, който да я разпределя както е уговорено предварително.
36
1
 
24
 
! Отговори
mm преди 4 години
Частни лотарии не може, ама частни казина може.
35
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ШИШИ харесва това! Боянският прилеп го потупа по рамото.....