Обнародват промените в Закона за хазарта: Без частни лотарии

Тотото става монополист в лотарийните игри
18 фев 2020 09:04, Петя Славова
59
Обнародват промените в Закона за хазарта: Без частни лотарии
Снимка: БГНЕС

Държавен вестник днес обнародва приетите от парламента промени в Закона за хазарта, с които тотото официално става монополист в лотарийните игри, предаде репортер на БГНЕС.

Още по темата

С обнародването на текстовете лотарийните игри, с изключение на томбола, бинго, кено и техните разновидности, издадени на организатори, различни от Държавно предприятие "Български спортен тотализатор", се прекратяват и съответните удостоверения се обезсилват.

Печалбите от игрите, които не са изплатени до влизането в сила на закона, се изплащат според съответните условия и правила. С влизането в сила на промените в закона спира и разпространението и продажбата на билети, фишове, талони или други удостоверителни знаци за участие в игрите от организатори, различни от Държавно предприятие „Български спортен тотализатор".

След гласуване на второто четене на промените в закона в зала вносителят Валери Симеонов посъветва хората, които имат да получават награди от частни лотарии "да предприемат съответните мерки, да си ги потърсят, или да заведат дела, за да ги получат".

"Добър съвет към българските граждани е да спрат да купуват талони. Защото спирането на действието на частните лотарии ще се извърши в момента, в който се публикува закона в Държавен вестник", каза още Симеонов след гласуване на промените.


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
шопендар преди 1 месец
До ДО 52 смрадлив комунист,не разбрахте ли че само частният бизнес е работещ,всичко национализирано е на дотации,и се използва от червената мафия за собствено облагодеталстване,а сегашният строй е червено-мутренски,комунистическо варварски,и докато не бъде погребан и последният комунист тази стана няма да отлепи от дъното към което я теглите.
56
0
 
0
 
! Отговори
шопендар преди 1 месец
сега като няма билетчета ,игралните казина ще се напълнят.който се е заразил от хазарта,отърване няма,все ще намери начин да си начеше крастата
55
3
 
1
 
! Отговори
ха-ха преди 1 месец
Ами чисто и просто ликвидираха конкурента на държавната хазартна Мафия, наричана ТОТО. Сега печелившите драстично ще намалеят, мераклиите да играят също и пари за българския спорт отново няма да има. Та така, умря и последната надежда на бедния българин за лесна печалба.
54
2
 
3
 
! Отговори
ДО 51 А ТИ КАК ИСКАШ преди 1 месец
СЛЕД КАТО ВСЕКИ ФИШ СЕ ОБРАБОТВА С КОМПЮТЪРНА ПРОГРАМА И ТЯ ИЗЧИСЛЯВА ВЕРОЯТНОСТА КАКВИ ЧИСЛА ДА НЕ СЕ ПАДАТ...ДА СЕ ЗАБРАНИ ОБРАБОТКАТА НА ФИШОВЕ С КОМПЮТРИ.ПОСЛЕ СФЕРАТА С ТОПКИТЕ Е В ПРЕДВАРИТЕЛНО СНИМАНЕ НА ВИДЕА С ПРАВИЛНИТЕ ТОПКИ КОИТО СА С РАЗЛИЧЕН ГРАМАЖ ЗА ДА ВЛЯЗАТ ПРАВИЛНИТЕ ТОПЧИЦИ.А НЕПОТЪРСЕНИТЕ МИЛИОНИ ТАМ ИГРАТА Е ЧЕ ВЪОБЩЕ НЯМА МИЛИОНЕР ПРОСТО СВАЛЯТ ДЖАКПОТА ЗА ДА НЕ ГО ИЗПЛЮЩИТЕ ВИЕ...
53
2
 
3
 
! Отговори
ДО 52 преди 1 месец
ИМА ЕДНА ОЩЕ ПО ДОБРА ДУМА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ ....ТРЯБВА ВСИЧКИТЕ ГОЛЕМИ БИЗНЕСИ ДА СЕ ОДЪРЖАВЯТ ВСИЧКИ ЗАВОДИ ДЪРЖАВНИ А ЧАСТНИЯ БИЗНЕС ДА СЕ СВЕДЕ ДО МАГАЗИНЧЕ ИЛИ МАЛКО ЦЕХЧЕ ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА Е НАРОДА МОЙЕТО ДЕТЕ НЕМОЖЕ ШЕПА БУРЖУАЗИЯ ДА ВЛАДЕЕ НАРОДНИТЕ СРЕДСТВА....30Г.ФАШИЗЪМ ИМПЕРИАЛИЗЪМ МРЪСЕН КАПИТАЛИЗЪМ СТИГАТ!ВРЕМЕТО Е НАШЕ НАШЕ.....
52
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
,,..Обнародват промените в Закона за хазарта: Без частни лотарии..''
Ето тази думичка ,,Обнародват'' ми липсваше в живота в последните години.
Премахването на частният бизнес се нарича комунизъм.Ако не сте го чували преди,си го запишете на тавана там където спите.Та сутрин и вечер да си го четете.Как може един частен и развит бизнес да бъде ,,обнародван'' ?// Ами вземете и ,,обнародвайте'' и проститутките и дрогата.Той бизнесът с оръжието и боеприпасите си е перманетно ,,обнародван''.
51
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре де, ама в държавното тото 6/49, две поредни седмици се падат едни и същи числа!! Сега им дават със закон всички билетчета на тия измамници...
50
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Див Петел

Майка му май беше дъъълго време управител на тотото. Сигурно си има врътка за точене там.
49
5
 
4
 
! Отговори
XIKS преди 1 месец
ЦЕЛТА Е ЕДНА - СЛЕД ВРЕМЕ СОБСТВЕНИКА ДА Е БОРИСОВ ...
48
3
 
6
 
! Отговори
Дери Ярето преди 1 месец
Не се ядосвайте Богатите ще станат още по-богати а ББ най-богат... Така е направена системата у нас.
47
2
 
11
 
! Отговори
Акепарил преди 1 месец
Ирена Кръстева и дебелото й синче пак намазаха.
46
1
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 1 месец
До Анонимен 41: Прав си ! Чакаме след 6 месеца Наредба 18 и как да направим трудни нещата за малкия и среден бизнес..... Големите които имат оборот над 10 милиона не ги вълнува тази наредба изобщо... а мобилните оператори се регистрираха като банки и депозираха по 1 милион лева.... сега като им плащаш се води вноска в банка..... хахаххаха да му мисли малкия и среден бизнес .... нов компютър с лиценз, нов софтуер и т.н. едни пари на вятъра ... е разбира се имаш винаги вариянт да пишеш на тетрадка
45
1
 
0
 
! Отговори
мафиозо преди 1 месец
Те и да ударят джакпот някъв макар и не огромен пак няма смисъл защото ще замине за нула време. Няма да ги пазят за сметки.
44
1
 
10
 
! Отговори
мафиозо преди 1 месец
до НЯМА РАЗЛИКА
Така е, да. Всичко е за секундата удоволствие в което си представят, че са спечелили. Знаят, че ще има разочарование, но се пристратсяват към малката надежда, че ще се нагушат и почват да живеят в измислен свят като наркоманите.
43
7
 
11
 
! Отговори
НЯМА РАЗЛИКА преди 1 месец
ДАЛИ ЩЕ СЕ ДРОГИРАШ ЛИ ЩЕ ТЪРКАШ БИЛЕТЧЕТА Е ЕДНО И СЪЩО ГЕНЕТИЧНО
ЗАСЯГАТ СЕ ЕДНИ И СЪЩИ ЧАСТИ ОТ МОЗЪКА
ЖЛЕЗИТЕ ОТДЕЛЯТ ЕДНИ И СЪЩИ КОМПОНЕНТИ
ЛОТАРИЯТА Е ОФИЦИАЛНА ДРОГА- НЕ ЗАВИСИ ДАЛИ Е ЧАСТНА ИЛИ ДЪРЖАВНА
ТЯ Е ФИЗИОЛОГИЧНО ЕКВИВАЛЕНТ НА ЖЕНСКО СЕКСУАЛНО УДОВОЛСТВИЕ
РАЗЛИЧНИ ФОРМИ - ЕДНАКЪВ ФИНАЛЕН РЕЗУЛТАТ
ТЪРКАЙТЕ И МУШКАЙТЕ ДО ПРИПАДЪК
НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО ДАМИ И ГОСПОДА
42
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой просто завидя на Черепа и реши, че може да си присвои бизнеса му. Защото лапачката е наистина е сериозна.
41
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Обнародват промените в Закона за хазарта: Без частни лотарии

ТО В БЪЛГАРИЯ НЕЩО ЧАСТНО ИМА ЛИ

ГЕРБ СА КОМУНИСТИ
40
0
 
7
 
! Отговори
Fax from Kazan преди 1 месец
Хубавото е, че народът може най-накрая да види резултатът от тези мними милионери и печалби, и да спре да си хвърля парите за билетчета. Апропо, как така старите билетчета трябва да се премахнат едва до края на годината?? Царят май е гол.
39
2
 
15
 
! Отговори
Див Петел преди 1 месец
Сега трябва много внимателно да се прочете закона, за да се разбере къде са заложили клаузата, с която Шиши ще почне нов лотариен бизнес на мястото на Черепа.
Няма как да няма такава клауза. Няма логика. Лапачката е твърде много и трябва да се даде на човек, който да я разпределя както е уговорено предварително.
38
1
 
24
 
! Отговори
mm преди 1 месец
Частни лотарии не може, ама частни казина може.