ГЕРБ обвини Радев: Повел полумаргинали, на ръба на крими контингента, на шествие

От управляващата партия настояват държавният глава да се извини
Обновена: 20 фев 2020 16:11 | 20 фев 2020 11:12, Камелия Цветанова
515
ГЕРБ обвини Радев: Повел полумаргинали, на ръба на крими контингента, на шествие
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, dnes.bg

ГЕРБ реагира остро на скандала, който се развихри вчера при почитането на 147-ата годишнина от обесването на Васил Левски в София и обвини президента Румен Радев, че е организирал агитка с полумаргинали на ръба на криминалния контингент.

Още по темата
Пред Паметника на Левски вчера стотината души първо аплодираха бурно президента, а след това започнаха да освиркват столичния кмет Йорданка Фандъкова. От речта на Фандъкова не се чу почти нищо, защото бе заглушена от възгласи "Мафия", "Оставка" и "Румен Радев".

Вината за това е на държавния глава, смятат управляващите.

"България не е учебна площадка за политически аматьори, нито възможност за осъществяването на лични властови амбиции", скочи в декларация от името на ПГ на ГЕРБ Тома Биков.

"Всяка година на 19 февруари отбелязваме смъртта на един от стожерите на българската национална идентичност Васил Левски. На тази трагична дата ние си спомняме неговите завети и вярващи в безсмъртието на неговите идеали свеждаме глави, за да се поклоним пред паметта му. Нито един политик през всичките години от новата ни държавност не се е осмелил да оскверни това свято място, на което Апостолът на свободата даде живота си за свободата България", отсече той.

Радев в словото си за Апостола: Унинието ни допусна търговците в храма на демокрацията

Според Биков обаче вчера за пръв път е била нарушена традицията да се почете паметта на Левски със смирение. Направил го е Радев, като е организирал агитка от средите на БСП, които заедно с наемници и полумаргинали са поругали паметта на Дякона.

"Тази безпрецедентна провокация към паметта на Левски беше предвождана от Радев, който събра агиткачджии, които обитават периферията на криминалния контингент. Отговорността за тази срамна акция се носи от Радев, а най-силната реакция беше на хората, които отказаха да се присъединят към шествието, организирано от затъналия в скандали и безпомощност Румен Радев", коментира Биков.

Според него на третата година като президент той предлагал единствено пошлост, дребнавост и политическа неграмотност.

Президентството се контролира от случайни хора, които са готови да заложат на карта всичко в името на оцеляването си и се е превърнало в инструмент на партийна пропаганда, смята депутатът от ГЕРБ.

"Институцията се превърна в инструмент за рушене на дълго изграждани и пазени национални консенсуси. Поругаването на паметта на Левски от страна на Радев е действие, което няма как да бъде подминато с мълчание и разбиране. Радев вчера премина границата, от която няма връщане назад. Той стана тартор на партийна агитка и за ПГ на ГЕРБ той ще остане такъв до края на мандата си. Радев се превърна в разединител на хората, който паразитира върху националната памет, а това е обидно и недопустимо за всички, които искат да живеят в чиста и свята република", обвини Биков.

Според него нито една партия, институция или политик нямат право да приватизират, обсебват и поругават българската национална памет.

"Настояваме Радев да се извини за този безпрецедентен гаф. Не искаме извинението за себе си, а за всички, които пазят спомена за националните герои. Не бива да позволяваме България да стане заложник на страха, защото цената за противопоставянето на различни групи, самоцелната властова амбиция, ще бъде плащана дълго време от обществото“, отсече Биков.

От БСП реагираха на обвиненията на ГЕРБ в защита на държавния глава.

Според Драгомир Стойнев в декларацията на ГЕРБ има твърде много гняв. "Не мога да разбера каква е тази ярост и злоба към тази институция с толкова висок рейтинг", призна той.

Стойнев посочи, че Радев има право да организира шествия и не е редно ГЕРБ да набеждава участниците в него за маргинали.

Според него ГЕРБ насажда раздразнение и омраза, а социалистите искали да я преодолеят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


515
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
327
10
 
8
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 4 години
До 681. Доколкото си спомням,а ти би трябвало също, с камъни бяха гонени БСП след техни управления.
326
16
 
11
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
До 331. Нещо доста си се объркал. Рейтингът на радефф в момента е 51%(и ще пада още). Но той е сравнително висок, защото пРезидентът нищо не прави и от него нищо не зависи и така не дразни хората. Сложи го за премиер или министър и ще видиш колко ще му е рейтингът.
325
7
 
9
 
! Отговори
123 преди 4 години
До ПроСоТоНай-обичам да ме плашат разни мишки Просото ли си Простото ли си не се напъвай много ,защото човек който не знае къде отива,стига там където не иска.Вземай си копейките и марш да си лягаш маргиналче
324
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-големият Исторически парк в света е твърдо зад Румен Радев! Президентът ще открие официално втори етап на Исторически парк на 1 март! За тази година има 70 000 резервации от скандинавски туристи
323
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей ПРОСЕНИЯ крайно време е някой да ви отговори според питането ви.т.е. НА ЗЛО КУЧЕ ЗЪЛ ПРЪТ.ПРЕКАЛИХТЕ С ТАЯ КРЕМЪЛСКА ...дето я НАТРЕСОХТЕ на българите за пРезидент.Вашите приказки за злоба и *** са в стил КРАДЕЦА ВИКА ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА,айде сик..ир вече.Мало/умният Гадев буквално насъсква лум/пениядата към сблъсъци,измислени протести,саботажи.НАПРИМЕР ЗАЧЕСТИЛИТЕ ИЗВЕДНЪЖ ОБИРИ ПО БАНКИ???Какво искате бе,ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ЛИ??Пак ли да ви гоним с камъни и бухалки КОЛКО ПЪТИ ВЕЧЕ!!
322
8
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До 123абе СМОТЛО,и ти ,и аз,и повечето други тук използват някакви никове...Но случая е друг:-ТИ ме наричаш "маргинал" ,а това вече излиза извън "тайната на регистрацията"..Кажи кой си ,дай адреса си,и ..ще се видим в съда!..
321
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев има 70% рейтинг, а сикаджийската мутра 31% и боко си мисли,че народът езад него... хахах само цеганите и мъртвите души гласуват за гроб. Официално на последните избори 150 000 починали хора са гласували за герб..
320
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като гледам коментарите гербавите кучета направо са подивяли тоя път.. пяна им тече от устата...
319
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи който освирква Фъндъкова е полумаргинал, а който е против Бойко - цял маргинал. :)
318
3
 
5
 
! Отговори
123 преди 4 години
До ПроСоТо: А ти?Защото с това традиционно българско име......,а маргиналче?
317
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а Левски смирен ли е бил срещу робството, точно обратното не трябва да сме смирени а да отстояваме правата си
316
8
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
побесняхя гробарите,пяна излезна на устите им..Това е добър знак!
315
12
 
7
 
! Отговори
Морският преди 4 години
А онзи плъх Костя Копейкин ,защо не смее да се върне във Варна,а спи в мазето на "Позитано"?.Нов любовник ли си е намерил да го тъпче ?Във Варна го хванаха на калъп и то от пасивната страна
314
16
 
7
 
! Отговори
До Макаров преди 4 години
Господин посланик, кога ще си приберете бок"лука от президентството?
313
9
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До 123готов ли си да излезнеш с името и адреса си?..И да оставим на съда да реши дали съм "полу",или "пълен"!Е?
312
7
 
19
 
! Отговори
реалист преди 4 години
"ГЕРБ обвини Радев: Повел полумаргинали, на ръба на крими контингента, на шествие"Няма да се учудя, ако това постановка на ГЕРБерастите. Но и дори да не е, пак Мутрите във властта заслужават да ги освиркат. Оставка!!!
311
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другаря пРезидент отказва да осъзнае, че стана Президент включително благодарение гласовете на много десни избиратели.Той продължава да си мисли, че представлява БСП.Избирателя гледа и си прави изводи как да гласува следващия път.
310
12
 
16
 
! Отговори
681 преди 4 години
Гробарите вместо да се радват, че хората не си ги подгонили с камъни, опитват да се бранят с Левски...
309
15
 
13
 
! Отговори
Emigrant преди 4 години
Какво да очакваш от един т,ъп селянин с вкиснат от фуражката мозък??!! Ти го гледаш,че тръгнал за панахида,като че ли тръгнал на Трифон зарезан??!! Ухилил се,защракал си селфита като пубертетка,тинейджърка?! А бе просто срам за нацията!! И тоя туфлек 5 години взема грешни близо 12 000 лева месечно,да му гледаме злобната,т,ъпа,пъпчасла физиономия и да съска наизустени опорни точки,мантри и п,учи масали??!! Срам за тез небългари дето са си дали гласът за такъв кьопек!!
308
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия ни го натресе това нещастно недоразумение Радев, а сега ни гледат от Москва сеира и потриват доволно ръчички че техния човек така успешно съсипва България и предизвиква тотална нетърпимост между българите.