Преди години беше свински грип, сега коронавирус, догодина какво?

От НС: Паниката заради COVID-19 била напълно излишна
156
Преди години беше свински грип, сега коронавирус, догодина какво?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите от различни парламентарни групи призоваха да не се създава паника във връзка с коронавируса. 

Според Георги Михайлов от БСП се вдига прекалено много шум около COVID-19. 
Още по темата
"В крайна сметка нека да изчакаме да видим как ще се развие ситуацията, засега имаме 6 случая в цялата страна, така че не бива да се създава допълнително напрежение сред хората", коментира той. 
 
Александър Сиди от Обединени патриоти пък призова за доза хумор.Според него паниката е излишна. 
 
"Тя е създадена през последните няколко седмици и много се надявам хората да не се подават на паника. Преди няколко години щяхме да умрем от свински грип, сега от някакъв короновирус, догодина ще е нещо ново", отсече той. 
 
Специално за забраната на парламентарните журналисти да се движат по кулоарите на НС, Сиди определи мярката като абсурдна. 
 
"Коронавирусът се разпространява от медиите, може би заради това ви изолират, той се разпространява чрез ефира и най-добрият начин да се предпазиш е да си спреш телевизора. Това е абсурдна истерия, която може да доведе само до срив на световните пазари", коментира той. 
 
Според него не е добра и идеята да се купят термокамери за НС, защото депутатите не били по-различни от останалите хора. 
 
Нигяр Джафер от ДПС пък смята, че мерките в НС са адекватни и са в синхронен с предписанията на Националния оперативен щаб.
 
"Принципно смятат, че депутатите не са в рисковата група на най-застрашените. Много по-сериозно внимание трябва да се обърне на медицинските специалисти, които работят на терен", коментира тя. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имаше и п(т)ичи грип.
111
1
 
5
 
! Отговори
zoro преди 4 години
До 100- В Англия министър на здравеопазване е заразена,под карантина е,в Ватикана и там кардинали са болни - не е до образованието,а до съдба..На Нострадамус измря цялото семейство по време на чума -а той живя още години...И след като няма лекарства против тази коронка- защо да не е ракийка с чесън? По-добре да умреш сит,отколкото гладен!Сега идват празници,а с тях и гурбетчии...Да внимаваме..
110
3
 
4
 
! Отговори
Китайски вирус преди 4 години
Разликата между птичи грип, ебола и свичнски грип е че Ковид19 е открит през 2013г. мисля че и е мутирал след известно време а сега убива възрастни. Дори и да изчезне след няколко години може да се появи пак и ще се наименува на Ковид20. Централната точка на вируса е Китай
109
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мда, много старци ще умрат. Това е неизбежно рано или късно
108
6
 
14
 
! Отговори
Интересно преди 4 години
ГЕРБ УНИЩОЖАВА БЪЛГАРИЯ ОТ ГОДИНИ, НИКОЙ НИЩО НЕ ПРАВИ.
107
2
 
24
 
! Отговори
1 преди 4 години
Защо всички тия приказливи народни избранници не вземат по един букет и да посетят болното семейство в Пирогов? Ей така за подкрепа...Големи думи лесно се казват - особенно докато си здрав...
106
0
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
От два дена не съм го окуражавал Тонката, но вече е време!
105
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мразим ама как мразииим знаят най добре неграмотни злобни създания...Имене си мразим още повечеЩо за невежа...,
104
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За успокоение на Александър Сиди ще му каже, че догодина пак ще е коронавируса, защото ще си вилнее без никой да го спре, та дори и летните температури.
103
0
 
1
 
! Отговори
.. преди 4 години
Ами сега... Камелия Цветанова!Това е... неграмотните и *** писачи са по-страшни от всички вируси.Тоя сайт заприлича на пик, блиц и актуално взети заедно.
102
1
 
3
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
В цял свят ни се чудят,чудо невидели,за ковид признахме,но не и за умрели !
101
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За догодина питайте другаря Радев,Нинова и президента им Путин...,те знаят най добре неграмотни злобни създания...Що за невежа...,
100
5
 
4
 
! Отговори
Тонката изсра преди 4 години
Другари са разбра ли се кой щам на Коронавируса е по опасен?:):):):)Президента Радев каза,че Софийския бил много незначителен за разлика от този опасния на Шипка и благодари на тези,които не се подадоха на манипулациите и се качиха горе при него:):):):)Лятото на Бузлуджа на поляната трябва да се съберете колкото може повече,че ако може и всички другари да хапнете скара и да пиете по някоя бира:):):):):)
99
3
 
10
 
! Отговори
РусенецЪ преди 4 години
Потресен съм, втрещен съм, чувствам се адски гузно, че всъщност най смисленото изказване е на някой си Нигяр Джафер от ДПС! Име и принадлежност към политическа сила, които не приемам в България! Но фактите са си факти. Защото аз отнесох "свинския грип" /разновидност на тип А/ по Коледа 2018. В 9:00 сутринта си бях супер, витален, работих с желание. В 10:00 бях проснат като жартиер. След 24 часа грейна красива двустранна пневмония! Хайде системи, хайде чудо. Тоя хумор онзи да си го навре .. там.
98
7
 
13
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Не вярвате, че Бойко е *** ?Ще повярвате скоро.
97
1
 
13
 
! Отговори
Край преди 4 години
По опасен вирус от българските парии няма - създават трайно отвращение от държавата и за 30 г. са избили стотици хиляди родени и неродени българчета.Когато и да дезифенкцираме с *** народното събрание все сме закъснели.
96
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От герберското капиталистическо здравеопазване умряха повече хораотколкото от лошото социалистическо здравеопазване
95
3
 
13
 
! Отговори
Алов преди 4 години
Боже какви хора ни управляват наистина това е Бич Божи иначе няма да се опомним
94
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-сериозно внимание трябва да се обърне на простите, на бедните. За тях превенцията срещу вируса е чесън и ракия. Потресаващо, но факт. Същите тия имат какви ли не гости гастарбайтери от Италия. Отиде в Италия да мия тоалетни, върне се тука- зарази цяло село. Неслучайно вирусът пламна в дълбоката провинция и в най-бедните квартали на София. Да си беден, значи, че си *** и обратно. Максимата не важи за всички, но със сигурност важи за над 80% от бедните и простите.
93
3
 
3
 
! Отговори
140 г руско иго преди 4 години
Догодина частните пенсионни фондове!!!