Преди години беше свински грип, сега коронавирус, догодина какво?

От НС: Паниката заради COVID-19 била напълно излишна
156
Преди години беше свински грип, сега коронавирус, догодина какво?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Депутатите от различни парламентарни групи призоваха да не се създава паника във връзка с коронавируса. 

Според Георги Михайлов от БСП се вдига прекалено много шум около COVID-19. 
Още по темата
"В крайна сметка нека да изчакаме да видим как ще се развие ситуацията, засега имаме 6 случая в цялата страна, така че не бива да се създава допълнително напрежение сред хората", коментира той. 
 
Александър Сиди от Обединени патриоти пък призова за доза хумор.Според него паниката е излишна. 
 
"Тя е създадена през последните няколко седмици и много се надявам хората да не се подават на паника. Преди няколко години щяхме да умрем от свински грип, сега от някакъв короновирус, догодина ще е нещо ново", отсече той. 
 
Специално за забраната на парламентарните журналисти да се движат по кулоарите на НС, Сиди определи мярката като абсурдна. 
 
"Коронавирусът се разпространява от медиите, може би заради това ви изолират, той се разпространява чрез ефира и най-добрият начин да се предпазиш е да си спреш телевизора. Това е абсурдна истерия, която може да доведе само до срив на световните пазари", коментира той. 
 
Според него не е добра и идеята да се купят термокамери за НС, защото депутатите не били по-различни от останалите хора. 
 
Нигяр Джафер от ДПС пък смята, че мерките в НС са адекватни и са в синхронен с предписанията на Националния оперативен щаб.
 
"Принципно смятат, че депутатите не са в рисковата група на най-застрашените. Много по-сериозно внимание трябва да се обърне на медицинските специалисти, които работят на терен", коментира тя. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отмяна на изборите?!Бойко остава на власт още 10години!!!
91
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от капиталистическото геерберско здравеопазване умряха повече българиотколкото от короната
90
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На депутатите нищо няма да им стане, тях ги пазят :) Вашата работа е да работите в условия на пандемия за малки заплати за да богатеят те. Родителите ви да се заразят и да гинат. Дори за децата ви не проявяват милост и ги пращат обратно на училище. Arbeit macht frei - трудът те прави свободен!
89
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а ГЕРбавата чума от 10 години мори народа !!!!
88
6
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Другари са разбра ли се кой щам на Коронавируса е по опасен?:):):):)Президента Радев каза,че Софийския бил много незначителен за разлика от този опасния на Шипка и благодари на тези,които не се подадоха на манипулациите и се качиха горе при него:):):):)Лятото на Бузлуджа на поляната трябва да се съберете колкото може повече,че ако може и всички другари да хапнете скара и да пиете по някоя бира:):):):):)
87
2
 
12
 
! Отговори
gf hf mf :> преди 4 години
Общо заразените около стотин хиляди, а умрелите няколко хиляди и при това положение целия свят се страхува, ами ако умрат милиони? Това си е направо като военно положение сега, представете си после?Някой се заигра със страха у хората и успя.Добре дошли на прага на Новия Световен Ред. :)
86
1
 
8
 
! Отговори
Romeo and Juliet преди 4 години
Истината е че този вирус бърлува из страната в момента. А заразените не са 6 те са повече. Даже тези които са заразени нямат си и на представа че са заразени хахаах. Ковид19 удря силно възрастни и хора бъбречни проблеми и дихателни проблеми
85
3
 
9
 
! Отговори
ооооо шипка преди 4 години
абе другарката импексова нема изказвания тия дни, почвам да се притеснявам.
84
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Содом и Горон за човечеството?!Толкова се е разпищовел този свят,че не може да няма обратна реакция на природата.Алчността ще погуби човечеството.По бедните хора повече щадят природата!!!Годпод ни праща предупреждения,но алчните богати не ги интересува!!!
83
4
 
14
 
! Отговори
Българинът преди 4 години
ЧЕРВЕНИТЕ КОМУНИСТИ И ЗА ЧЕРНОБИЛ ТАКА ГОВОРЕХА ДА НЯМА ПАНИКА
82
1
 
6
 
! Отговори
. преди 4 години
Догодина подобрен корона вирус със 100% летален изход
81
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До zoroСериозно ли смяташ, че не трябва да са отворени границите. И че гурбетчиите ще се върнат завинаги. Безработицата ще стане 50% И ще паднат заплатите.
80
0
 
17
 
! Отговори
АтанаСпорМюнхен преди 4 години
Тези съвсем не мислят. Карантината има смисъл при малко случаи. Като станат 500 ще е вече късно. Нямаме една машина от тези които ползват германците. Няма как да лекуваме тежките случаи. Задействайте се народни представители докато не сме изпуснали последния влак.
79
0
 
1
 
! Отговори
До81 преди 4 години
Дано те чуе Господ
78
3
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Колеги, хубаво предлагате това-онова, но вашето е глас в пустиня.Евреите решават какво ще стане тук, още от преди 30 години.Един евреин(Луканов) им се противопостави, а те го ликвидираха.
77
1
 
21
 
! Отговори
DivockХампарцомян преди 4 години
Тук вече не става дума за крадене, а директна липса на интелект. Буквално нищо няма да ни струва карантината сега, но ако изпуснем положението, няма кой да ни спаси. Още днес трябва всичко неесенциално да се спре и затвори.
76
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Италия със 140% дългове, съсипан туризъм, милиарди загуби за бизнеса и разходи по овладяване на епидемията. Догодина още едно вирусче и с Европа е свършено. Толкова вече сме слаби.
75
0
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Догодина армията по улиците,а айдуците в затвора.
74
0
 
11
 
! Отговори
Всяко нещо преди 4 години
си има предимства и недостатъци. Пандемиите са цената, която плащаме и ще плащаме за глобализацията. Климатичните промени са цената, която плащаме за алчността и консуматорското си поведение. СПИН е цената, която плащаме за сексуалната революция и т.н.
73
2
 
6
 
! Отговори
Отговор преди 4 години
До година социалистически грип.