COVID-19 изплаши депутатите, без журналисти по кулоарите

Дезинфектант пред всяка врата към пленарната зала
66

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Парламентът предприе мерки за разпространението на COVID-19, но реално ограниченията са само за журналистите, но не и за депутатите.
Още по темата

Промените са обяснени с нуждата да бъде ограничено струпването на много хора на едно място. Вчера репортерите влизаха в сградата на Министерския съвет след проверка на температурата и само със защитни маски.

В Народното събрание чак такива крайни мерки не са предприети, влизането в сградата става без проверка, но пък движението по кулоарите е забранено за журналистите. Пишещите репортери вместо да заемат обичаните си места в Пресгалерията в западния кулоар, бяха настанени в зала "Запад".

Председателката на НС Цвета Караянчева провери сутринта, преди да открие заседанието, как са настанени журналистите и обясни, че целта не е да се затрудни работата им.

В същото време обаче операторите и фоторепортерите снимат от обичайното си място в дъното на пленарната зала. Този път обаче има и възможност да работят и от балкона на НС.

За депутатите обаче няма извънредни мерки. Те не носят маски. Пред всяка врата към пленарната зала има поставен дезинфектант.

Служителите на НСО на входа на сградата също са без защитни маски, но пък носят предпазни ръкавици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
5
 
! Отговори
Ннн преди 4 години
Депутатите са по- страшни и от коронавируса. Много повече хора си отидоха от този свят ,благодарение на тях !!!
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисирките сигурно разнасят птичи грип. Първо да станат Хора с голямо Х и Човеци с голямо Ч.
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
охооо колко удобно, без журналисти, сега ще има и с какво да оправдаят неходенето си на работа, ако изобщо се разбере, че не ходят
55
0
 
2
 
! Отговори
само питам преди 4 години
До ДДРОнег Да а пък какво ли ще стане като останем без депутати? Дали не са хляб та да огладят света?
54
0
 
6
 
! Отговори
ДДРОнег преди 4 години
Така ами народните "избраници" трябва да се пазят и кътат А данъкоплатците кучета ни яли !!!Иначе голяма глупост - забраниха масовите културни мероприятия и др., но масовите и некултурни мероприятия си вървят ли вървят По магазини, по МОЛ-ове и навсякъде - тълпи А защо не забранят и ходенето на работа напр. , има фирми с по неколкостотин работници ???!!!Абе дАржавата прави нещо, колкото да не е без хич, да отбележи дейност, вчера един се върнал от Милано, и хайде на кръчма, - та смятай .
53
0
 
3
 
! Отговори
чичо Гошо преди 4 години
До апчих Какво щяло да стане,ако някой кихнел в парламента?Ми ще се получи голяма криза за тоалетна хартия.
52
0
 
9
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 4 години
Моля, Господа депутати да публикувате от къде се снабдихте с предпазни маски? Вземете си ходете вкъщи и не се връщайте повече! Гласувайте си не 45 дни платен отпуск, а 365 - по-евтино ще ни струва на нас обикновените данъкоплатци!
51
0
 
8
 
! Отговори
интересно преди 4 години
А защо ?От дни медицински "величия" ни успокояваха, че този вирус е безобиден, дори по-лек от другите вируси.Спрете с противоречивите си изказвания, защото колкото повече се изказвате със заблуждаващи мнения, толкова по-съмнителни ставате.Кога най-после един политик ще има смелостта да каже истината, а не да чакате спокойно вирусът да отмине.Защото това няма да стане, за съжаление.Не си крийте като щраусите главите в пясъка.Колкото повече лъжете, толкова повече паниката става по-голяма.
50
0
 
5
 
! Отговори
изречение преди 4 години
Правилно си е първото изречение, парламентът разпространява ли, разпространява... :))) Именно с яловите си мерки
49
0
 
6
 
! Отговори
апчих преди 4 години
Кво ли ще стане, ако някой кихне в парламента :D
48
0
 
5
 
! Отговори
Кирил и Методи преди 4 години
Оправете си първото изречение.
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пекинвиетнамчева, разпускайте си панаира вече. До гуша сте дошли на хората.
46
0
 
14
 
! Отговори
реалист преди 4 години
Бай *** изгони мисирките.
45
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Техните маски са банкноти в евро. Откраднаха ги от народа и ще им стигнат за сто години напред.
44
3
 
9
 
! Отговори
Даниела преди 4 години
Преди десетина минути, един забавен човек "бай Тъпчо" беше публикувал забавен текст на който се смях от сърце, но незнайно защо беше набързо изтрит.Вероятно инструкциите са, хората да бъдат постоянно под стрес и да четат само за вируси и депутати!Всички коментари, които не всяват страх и паника а само хумор и разтоварване, трябва да бъдат незабавно премахвани...Мислете позитивно! Пишете за позитивни и весели неща, напук на системата.Дори и осъдените на смърт са пеели преди разстрела!
43
4
 
7
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 4 години
Ще чакаме кризата с вируса да се задълбочи в България ли за да поискаме (не)любезно оставките на провалилите с каквото се захванат мутри от ГРОБ ?
42
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудят се как да си пишат по-дълга ваканция, отсега още ще си обявят великденска, която ще удължат до лятото. А вземат по 10 000 лв. и повече заплати, безполезни изедници.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от 41 От обикновения грип исках да кажа...
40
0
 
12
 
! Отговори
Легендата преди 4 години
Моля еи затворете всичко още днес, защото нещата за ден ще излязат извън контрол. Сега не е момента да политиканстваме или да се правим на смели. Нашата държава е стара и населението ни е болно, ще пострадаме много лошо, ако не се вземат мерки.
39
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аре някой да ми каже, че този вирус е по- безопасен от обикновения вирус и да го пребия.За последното денонощие в Италия умряха 160 човека от вируса!!!!