Безработицата расте, всеки ден се регистрират по 1300 души

Пуснат е телефон за психологични консултации
23 мар 2020 11:56,
72
Безработицата расте, всеки ден се регистрират по 1300 души
Снимка: БГНЕС

От началото на кризата с коронавируса досега много работодатели освобождават работници, като много от тях се регистрират в бюрата по труда. За края на миналата седмица броят на регистрираните варира от 750 до 1300 на ден, заяви социалният министър Деница Сачева, съобщава bTV.

Още по темата

"Преди всичко не вреди - този принцип трябва да спазват всички и от хората по високите етажи", коментира тя по повод прегласуването на закона за извънредното положение. Според Сачева целият закон е върнат, въпреки че ветото е частично. Това означава, че ще има още няколко дни забавяне на действието му, за да започнат допълнителните социални услуги.

43 хиляди души получават патронажна грижа - това са самотноживеещи, трудноподвижни, социално слаби, хора под карантина.

"Всичко зависи от закона - 20 млн. лв. се насочват към общините за увеличаване на тези грижи. Има специално внимание върху старческите домове - осигуряваме дезинфектанти и да се следи за нуждите им. Пускаме телефон за психологични консултации - 080088001. На него могат да се правят и други консултации за хора в бедстващо положение.“, допълни министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Във форума на Днес.бг живеят 2-3 червено/руски/китайски/комунистически/кубинско/венецуелски/асадски *** пишещи нонстоп апокалиптичните си параноични съновидения
21
4
 
31
 
! Отговори
80224 преди 4 години
Сега вече ще се покаже истинската безработица, която властта беше преодоляла. Да, нямаше масова безработица, защото хората напуснаха държавата. сега вече дойде време и за тази истина. Пред фактите и угодническите медии и коментатори просто замлъкват. По-горчиво е от пелин реалното положение с отдавна неработещата индустрия, с инвеститорите, които обраха малцината квалифицирани и умни. Сега ще внасяте ли работна ръка, защото тук не се намирала?
20
13
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
ДО 20 -Отвори сайта на НОИ и виж какво пише там - поне чети малко -имаш нет! смотан!
19
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 16 КъньоКак кой?Кой проспа милиони невнесени данъци от Божков?Кой?!!!!
18
18
 
4
 
! Отговори
До ФСВ преди 4 години
Грешиш ти тролска червена мутро
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще расте и аз ще затворя фирмата и ще се наредя там!
16
8
 
1
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
До 15 - много ГРЕШИШ!!
15
5
 
24
 
! Отговори
Къньо Раданев преди 4 години
Я един въпрос с повишена трудност - КОЙ е виновен, че работодателят осигурява на минималната работна заплата? КОЙ е виновен, че работодателят дава пари под масата, които НЕ СЕ декларират, данъци за тях НЕ СЕ плащат? КОЙ?
14
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Емигрантите/гастарбайтери не са внасяли вноски в НОЙ, а в страните където са работили,респективно обезщетения ще си търсят оттам
13
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Киро Брейка от вчера: И мишките се изпокрили у тях и не смеят да излязат, ама като огладнеят и излязат от дупките за сиренце и котарака ги чака. А котарака е капитализма, от който сте се набълбучили със заеми.
12
4
 
29
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
До Пижо- Тези храни ще се раздават на гетата - защото ще ги затворят и после ще стане страшно - за Гетата ток вода храна всичко ще е безплатно с месеци напред- а за българите ако не си платят тока -ще се спира- и храната ще е С ПАРИ!!
11
3
 
43
 
! Отговори
Хахахаххахахахха преди 4 години
Гастербайтъри, крадци и просяци се върнаха в Тиквенистан. Сега ще видите истинското ниво на безработица и ще лъсне лъжата на Тиквун. Реалното ниво е над 30 процента. Катастрофата ще е брутална.
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите имаме права и свободи плащайте..
9
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
от 9 И след това на Борсата ще взимаш още 6 месеца по 300 лева. И това пари ли са?
8
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 1 Кой идва да се крие от вируса у нас ,бе ***? Масово се затварят предприятия. По закона който въведоха работодателят ти може да ти изплати еднократно само 60 % от това на което си осигурен. Половината народ е осигуряван на минимална заплата- тоест ще вземеш към 330 лева и после се спасяваш както си искаш.
7
4
 
28
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Доколкото разбирам (по думите на Борисов) в хазната имало малко сланинка (7 милиарда) и можело да вземат още кредит от 5 милиарда лева (миналата година взеха 16 милиарда кредит) и по мои прости изчисления -на месец полиция армия безработни пенсии и т.н. са поне 2 милиарда- значи горе долу имаме пари за 4 месеца -после КО ПРАЙМ??
6
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрете помощите за команчите и ги дайте на временно безработните.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е това унас, бе приятел? Я дай адреса? УНСС, НСА? Тия ги знам къде са...
4
3
 
24
 
! Отговори
Баи преди 4 години
Ми досега получаваха помощи там сега ще ги приемаме за да получават тук - и когато останем без работа ще ни се каже пари иок- фискалният резерв свьрши заради вьрналите се от чужбина - умираите
3
5
 
28
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Как не ги е срам! Всяка община от ГЕРБ получава по 20 млн. за "домашен патронаж" - дейност, с коята БЕЗПЛАТНО и ДОБРОВОЛНО се занимава Българският червен кръст!!! Съд и затвор за точещите пари в тази катастрофална икономическа ситуация! Подкрепете Българския червен кръст, ако искате да помогнете! До касите в хипермаркет "Билла" има колички на БЧК, където може да дарите стоки, които доброволци от БЧК раздават на самотноживеещите и нуждаещи се хора! За разлика от Сачева, те не крадат парите ви!