Поискано от БСП: По една минимална заплата за хората в неплатен отпуск!

Същото да важи и за самоосигуряващите се
Обновена: 5 апр 2020 10:40 | 5 апр 2020 10:40, Камелия Цветанова
502
Поискано от БСП: По една минимална заплата за хората в неплатен отпуск!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП излиза с четири предложения за справяне с последиците от кризата предизвикана от строгите мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса.

Според червената шефка Корнелия Нинова, което искат тя и съпартийците й е цялата политика да се ориентира към хората които са пострадали.

Още по темата

Левицата предлага държавата да отпусне по една минимална заплата плюс осигуровките на хората, които са в неплатен отпуск и на сомоосигурявщите се.

"Това ще струва 912 млн. лева за тази група българи", пресметна тя пред bTV.

Втората мярка е за земеделските производители.

"Предлагаме помощ за отглеждането плодове, зеленчуци, месо и мляко. За ресторантите - те искат освобождаване от тротоарно право, от такса смет и освобождаване от ДДС на изхвърлените храни. Четвъртата мярка - един трансфер от държавата от общините в размер на 10% от държавната субсидия. Общо всичко ще струва около 1,5 млрд. лева", каза Нинова.

Тя отсече, че депутатите от БСП няма да подкрепят актуализацията на бюджета на второ четене.

Според нея промените, предложени от властта, само задълбочават проблемите.

"В условия на криза управляващите действат на принципа проба грешка“, обвини тя.

"Нямат план как да излезем от кризата, този бюджет не помага на засегнатите хора. Мярката 60/40 не работи. Всичко е вземайте кредити, но тези кредити трябва да се връщат. Вътре няма нито едно евро от европейските пари, отделени за България, това са почти милиард", каза соцлидерката.

Тя разкритикува и решението на мнозинството извънредното положение да бъде удължено до 13 май.

"Предложихме извънредното положение да е до 30 април, не до 13 май. Да го удължим с по-малко, като изтече случая да отчетат, няма пречка след това да се продължи. На 3 април да го удължиш с почти 45 дни е стресиращо", коментира Нинова.

Според нея парламентът трябва да продължи да работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


502
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
364
4
 
4
 
! Отговори
Не преди 4 години
За жалост на тази жена няма как да се дадат пари на неосигуряващи се на реална заплата или такива които въобще не се осигуряват. Които най-вероятно са мнозинството в демографията на която иска тя да "помогне". Това е обида към тези които не лъжат с доходите си.А за онзи със селото.Повечто нямат такова. Да отглеждат и сеят не могат сега, мина му сезона.Печалба няма да имат в най-скоро време и не си струва да чакат като в града ще си намерят по-добре платена работа дори и да чакат същото време.
363
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко е бутафория отначало до край в БГ, превантивно у нас се създава предпоставки за криза, защото по презумция икономика не съществува, всичко е безкрайно надлъгване на псевдо държава, псевдо работодатели, които често карат работниците да напускат и без криза, минимални заплати и осигуряване, отказ на некомпетентни лекари да работят, а всичко стои празно.Извънредно положение без смисъл и т.н, създаване на постоянен хаос, за да граби който може винаги.
362
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ми баща ти като има що се оплакваш бе да ти даде едни 50 000 на заем толкова 2-3 месеца ще се изкараш,И като ти гледам мисленето ние не знам дали сме селяни ,но ти си чист *** ако правиш разликата
361
3
 
3
 
! Отговори
Богат Гаден преди 4 години
Аз има да изкарам и 100 година така. Боли на фара. Тамън да поизпукат малко социални слаби, че да не се налага, да ги гледаме, като се пускат из скъпите райони, за селфита.
360
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 390Баща ми кара на хайвер и на стриди и пенливо вино, но доходите му са около 20 пъти по високи от моите.Това, че ти си простоват селянин, оригваш се на чесън, не означава, че свест ите хора искаме, да сме като теб
359
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
писах на тоя който бяха с 300 в чужбина
358
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 388Аз за страни не работя. Работя за коса моании, не преди всичко работя само и единствено за себе си!
357
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е извинявам се ние ядем картофи и супи и яхни и салати не всички сме като тебе и семейството ти което я кара на Хайвер и скариди ние и скумрията си я обичаме
356
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 385Че сионера е на 120 години, свикнеш яше да живее на картофи, защото друго не може да си позволи и се увива в парцали. Аз и децата ми, такъв живот няма да живеем. То не е за живеене е изобщо. Ако теб те устройства скотското, както непременно си личи - живей си го! Аз просто си искам парите за безработица, които МИ СЕ ПОЛАГАТ.
355
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тей както е тръгнало няма и да имаш къде да избягаш те в Европа с тази криза само за вас ще плачат ще се наложи като другите българи да работиш за по 1000лв и да работиш за страната си колкото и чуждо да ти е
354
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дай ми 2500 и ще ти покажа как ще изкарам най малко 3 месеца без работа Пък и аз ли те набутах в София
353
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още една причина младите да бягаме с 300 или с колкото хвърчи самолета ...
352
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
че аз да не вземам 2000 лева бе и 1500 не вземам чисто и що да не спестиш Един пенсионер с 300 лв и сметки плаща и от глад не умира ама нито телефона му от 1000лв нито ходи с кола да магазина
351
4
 
15
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Погледнете я ,бе ! Една фалшива усмивка, една наглост , една поза на човек , който цял живот е паразитирал на гърба на народа !!! Гнусна твар ! С една дума , социалист - негоден за нищо индивид !
350
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До мдааЩерев ти ли си.
349
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 378Ми имах заселване би! Ама останах без работа, щото шефа продаде компанията и тя фалираха след това. Даже и заповед за уволнение нямах. Имам 2500 лева спестени, ама съм от София. Село нямам в което да отида. Безимотен съм, н 23 съм, КАКВО ИСКАШ ОТ МЕНЕ! Да легна и д аумра, защото на ТЕБ не ти е кеф, така ли? Faith in humanity = 0 .....
348
4
 
6
 
! Отговори
мдаа преди 4 години
До къде ни докара "шайката" , да си харесваме комунистите !
347
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 376Може би, Ко не плащах по 350 лева за осигуровки и полочавах и тези, които работодателя дава, ЩЯХ ДА АСЪМ СПЕСТИЛ.И какви 10 години те гонят бе! От 13 годишен лид бачкам! А катонизмрът Тея 1 Милин, дето са половината работни ръка, кой ще ви потребява на вас, богатите, продукта?! И кво ти е по-умното па на тебе? Дак ми 5к заплата и аз ще пестя. Ама 90% от хората си 2000 не докарват.
346
0
 
2
 
! Отговори
Shark преди 4 години
До 367. Искам да отида на село. Ама хайде кажи ми в кое точно село да отида, а? Като съм от града, родителите ми също, и нямам къща на село. Ще ми подариш ли една, отивам веднага! Не ме мързи, ще работя, ти само ми я подари!
345
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
кой ти говори за 20 000 лв едни 1500лв що не задели За 10г са по 12.5 на месец И друго защо не си на борсата там дават 60% от брутното и пак няма умреш от глад