Радев и БСП били виновни, че няма да имаме пари от ЕС

За Плевнелиев той и БСП ни отдалечили от Еврозоната
Обновена: 5 апр 2020 15:00 | 5 апр 2020 14:39, Камелия Цветанова
598

БСП и Радев са виновни, че няма да получим пари от ЕС, защото те всяваха страх за еврозоната, смята президентът в периода 2012 – 2017 г. Росен Плевнелиев.

Според него те са тези, които всяваха страх от Еврозоната.

"Ако бяхме сега в чакалнята, България щеше да получи немалка помощ. Сега ще се оправяме сами. Икономиката ни няма бързо да се възстанови", предупреди той в предаването "Опорни хора" на Bulgaria ON AIR.

А специално за Румен Радев Плевнелиев коментира: "Аз вече го наричам непрезидента Радев, защото той отказа да е президент, а седи някъде отстрани и води своите малки кампаниики".

Още по темата

"Само общи приказни, нито едно предложение, нито едно решение. Това е непрезидент, който се опитва да окупира властта. Той се заиграва със страховете на хората, но не дава решения и това го прави един обикновен популист от многото които виждаме", обвини още Плевнелиев.

Според него вече сме изправени пред две кризи – здравна и икономическа.

"Най-малко три месеца ще са нужни за социална изолация, а в цялата си фаза тази криза ще трае още две години", смята той.

Според него мерките, които предприема правителството у нас са навременни и правилни.

"Врагът е невидим, ситуацията е много тежка, кризата е дълбока, призна той.
Плевнелиев смята, че икономиката ни няма да се възстанови бързо, но все пак България стои добре на фона на останалите страни.

"Трябва да вземем дълг, трябва да имаме кеш, защото тази криза е непресказуема", настоя той. 

Той прогнозира, че България ще остане на дъното поне година и половина – две.

"Изключително важно е да сме заедно и тук не прави чест на Радев и на БСП в една толкова сложна ситуация да продължават да клатят лодката и да се опитват да я обърнат“, скочи още Плевнелиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


598
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
355
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ГЕРБ от години има мнозинство в Парламента - да са ни вкарали в Еврозоната.
354
6
 
14
 
! Отговори
Българин преди 4 години
НЯМА ЛИ НАЙ-ПОСЛЕ МЕДИИТЕ ДА ПОЧНАТ ДА СЕ САМОУВАЖАВАТ И ДА НЕ ДАВАТ ТРИБУНА НА ТОЗИ *** ПЛЕВНАЛИЕВ. АКО ТОЙ ЗАСЛУЖАВАШЕ КАПКА ВНИМАНИЕ И СЕГА ЩЕШЕ ДА Е ПРЕЗИДЕНТ, НО КАКВО ДА ГО ПРАВИШ - ***! Пиша нарочно с главни букви...
353
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако бяхме в Евро зоната сега щяхме да имаме част от 750 милиарда бюджет за кризата. Това са парите които се раздават в Еврозината.------Как така се раздават, от небето ли падат тия пари?
352
6
 
16
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 години
Росен, шефа на автомобилния клъстер в България... кажи росене, колко фолксвагена сглобихте? Поне каруци правете, да ти отиват на цървулите. Пък и са еко, ще спечелите европейски проект на зелените талибани.
351
7
 
14
 
! Отговори
МИЛЕН преди 4 години
Алоо Банов тоя е 200 пъти повече президент от теб
350
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Досега не сме случвали на президент. Просто всички са кадри на бекапе и са прости като военни манерки.
349
7
 
15
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 години
Иначе бълнуванията на Росен са доста смешни. Германия отказва финансова солидарност с Италия, ако следите новините. Та можете да си представите как ще искат да помогнат на балканското село ( в техните очи) наречено България.
348
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ти защо си против Еврозоната? Имаш ли икономипеско образование или поне обосновка? Или просто така си против всичко, защото си просттт. :)
347
10
 
15
 
! Отговори
оиайдо преди 4 години
Португали и Полша взимат милиарди, защото се пораждат анти-европейски настроения. За послушковците от територията един голям от Кончита Вурст и Урсула Фон Дер ***....Колкото повече го хвалите тоя ЕС, толкова повече ще ядете фон дер лайненА Плюнката няма смисъл да се коментира изобщо, за тоя Народен Съд и нищо друго
346
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако бяхме в Евро зоната сега щяхме да имаме част от 750 милиарда бюджет за кризата. Това са парите които се раздават в Еврозината.За жалост ние ще теглим заеми, защото няма от къде пари да минем така. Ние сме бедна държава. Вие сте неспособни да правите производства и да печелите пари. Масово сте ревльовци.
345
10
 
18
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 години
И какво като Нинова е против еврозоната? И аз съм против,ама какво от това,нали Бойко управлява? Кой му пречи да ни вкара в каквото си поиска?На ГЕРБ все някой им е виновен, Станишев, Живков всички са им виновни, иначе да са ни направили Швейцария на Балканите.
344
8
 
8
 
! Отговори
Октопода преди 4 години
Греиката на ББ беше,че допусна РР да стане президент.На времето Иван Костов сложи един анонимния от Варна,за да загуби.юСега това направи и ББ като сложи ЦЦ като кандидат на ГЕРБ.Сега си сърба попарата.Плевниев,беше по-достоен от ЦЦ,но говореше откровено за Русия и Путин.
343
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Президент без никакъв авторет и връзки в политиката и света. То по голям автобол не си е влравало простолюдието. Ама нищо яжте сега ориз, а той хайвер с 110к заплата на година. Като ви е толкова акъла.
342
4
 
12
 
! Отговори
? преди 4 години
До АнонименГлистите откъде изпълзяват?
341
13
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
аз също съм против нато ес сета и еврозоната без да имам нищо общо с радев и БСПсега се видя каква грешка направи българия като влезе в ес никаква координациямисъл закъснели реакции българия да излиза незабавно от ес докато е жива
340
9
 
30
 
! Отговори
ГЕРБ са гадове преди 4 години
Лъгане, крадене, мазане и така 10 години тези от Европа да не са слепи, че не сме отлепили и сантимитър. Шарл Мишел Белгийски премиер: Спрете парите от ЕС за България, храним мафията на Борисов. Това са фактите.
339
9
 
21
 
! Отговори
1234 преди 4 години
Бойко, Бойко голем грях имаш тоа. Вместо да му дърпаш ушите да го бе опнал
338
33
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плевнелиев, успял сам да развие бизнес и то в чужбина, построил бизнеспарка в който сега генерира най високото БВП, милионер. Народа смята че е ***. Радев, военен послушко, нищо не направил сам през живота си само е слушал началници, за държавата пак нищо, сега си взим заплатата и даже нищо не е дарил още щото е от село и трябва да събере някои лев. Та драги кои е по смешен?? Кой разбира повече човека милионер оправил се сам или държавния чиновник послушко??? Няма да разберете капитализма
337
3
 
3
 
! Отговори
дедо Ви преди 4 години
До ТОВА Е ИСТИНАТА: Питай ги италианците
336
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямаме късмет с президентите.