Радев отсече: Мерки, за да няма гладни хора, гладният ще излезе на улицата!

Президентът дарил цялата си заплата преди половин месец на Видин
Обновена: 7 апр 2020 12:06 | 7 апр 2020 11:30, Камелия Цветанова
632

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев отново призова правителство да вземе бързи мерки, които според него вече дори закъснявали, за да не се допусне да има хора, които мизерстват.

„Да няма гладни хора, защото гладният човек ще излезе на улицата“, предупреди той.

„Редом със здравните мерки трябват убедителни и навремени мерки за борба със социалната и икономическата криза, защото ако няма адекватна реакция ще има последствия“, каза  държавният глава.

Според него има вече някакви мерки, но те не са достатъчни.

Още по темата

Той смята, че обществото трябва да спазва указанията на властите.

„Но не можем до безкрай, докато има вирус у нас, защото вирус ще има и след 13 май, пак ли ще стоим в това положение? Нужно е да мислим сега как управляемо и по-бързо да излезем от това положение“, коментира Радев.

Според него е нужно да се мисли не само за физическото, но и за психическото здраве на нацията.

„Хората, които вземат тези решения са сити хора, но има много гладни. Заради това казвам: „Не чакайте момента, в който гладът ще победи страха“, посочи президентът.

След депутатските призиви и той да дари заплатата си за борба с коронавируса, Радев съобщи, че още преди половин месец е дал цялото си месечно възнаграждение за възрастните хора в община Видин.

"За разлика от депутатите и министрите, които възнамеряват да си дарят заплатите към края на извънредното положение, аз го направих в началото. Дарението трябва да е направено навременно и когато е далеч от камерите, другото е суета и популизъм“, коментира той

Държавният глава призова депутатите сега да си дарят и заплатите за март, както го е направил и той, ако много държат да се равняват по президента.

„Дарителството е осъзнат дълбоко личен акт“, посочи Радев и допълни, че и съпругата му също е дарила 10 000 лева.

А за критиките на премиера Бойко Борисов в края на миналата седмица срещу него, Радев отбеляза, че министър-председателят трябва да се запознае със законите и Конституцията и да прочете, че президентът не може да налага вето върху решение на НС. 

„А от други коментари се въздържам. Гьоте го е казал най-добре - няма нищо по-страшно от активната глупост“, скочи държавният глава, след като Борисов го обвини, че" върви като дърта свекърва" след мнозинството. 

Той поздрави специално шефа на „Пирогов“ проф. Асен Балтов и неговия екип заради това, че са успели за много кратко време на практика да изградят ново отделение. Радев  благодари и на дарителите, които дали над 3 милиона лева на „Пирогов“.

Според него крайно време е да се намеси и държавата по-решително и финансово и организационно преди да свърши пандемията.

„Важно е да запазим живота и здравето на нашите медици и това, че има 30 заразени вече е достатъчно тревожно и аз ще призова да се оборудват с лични предпазни средства всички“, посочи още Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


632
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
348
31
 
18
 
! Отговори
РВ преди 4 години
Чета коментарите и не мога да повярвам! Та тук е пълно с подръжници на един абсолютно неадекватен, простоват,груб, невъзпитан, самовлюбен,полу-грамотен и криминално проявен човечец. Как въобще може да го сравнявате с Генерал Радев? Та вие чувате ли въобще какво казва? Не вярвам народа ми да е на това ниво.
347
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се пънете толкова герберите ,ваш Бойко не по хубав ,утре пак ще сте на работа в общините, администрацията и държавните учреждения , местата и заплатите са ви сигурни ,така,че По полека ! Свобода и достойнство няма да имате ,но вие сте нямали никога ,няма да усетите липсата им !Браво на ГЕРБ в краткосрочен план са победители,но всички един ден ще са губещи , децата на техните избиратели и България!
346
22
 
12
 
! Отговори
тцтц преди 4 години
Ама днес герберските *** са в ступор . Седят , кършат пръсти и се чудят какъв кусур да му намират на Радев
345
21
 
8
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Нане: Веруваш или не, но Радев не е човек ,който ще взема да баламосва целият български народ, не е като бат'ти Бойко.Разбирам, че и за това, че президента Радев си е дарил заплатата още през март, пак трябва гербадижийските *** да напишат нещо негативно - това е постоянна опорна точка. Но не звучите убедително. По-добре изчакайте опитният лаладжия на ГЕРБ Тома Биков да каже нещо от парламентарната трибуна и повтаряйте след него.
344
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До До 347Даже не си разбрал, какъв беше скандалът с Москов. Лошо е да нямаш образование и да не можеш да четеш
343
5
 
25
 
! Отговори
Вреден и безполезен преди 4 години
Здравният министър на Нова Зеландия Дейвид Кларк нарече себе си ***, задето по време на извънредното положение е закарал цялото си семейство на плаж. Публично се покая и каза, че е готов да понесе пълна отговорност за необмислените си действия. Интересно как да наречем Радев, който закара огромно множество на Шипка в началото на епидемията. Мисля, че квалификацията на австралийския министър ще е доста мека в случая. Куфар-гара-Москва!
342
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какъв публичен диспут бе? Той Радев не може да говори ако не чете речите дето са му написали съветниците. Двубоя няма да е честен.
341
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 358Да. Управляващите отговарят! Защо тогава той бойкотира действията им и нахищва л умпе ните и безотговорните? Защо слага пръти в работата им? В Германия, Италия, САЩ, Франция и т.н. да си чул опозицията да се обажда? Тръмп дори в единия ден говори едно, на другия ден обратното. И никой в този момент не се упражнява върху това. Като не помагаш не пречи! Затова българите в ямите ги слагат по двама. Ако единия тръгне да излиза другия го дърпа. Светъл пример.
340
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да се молим да не става война докато тоя е главнокомандващ. Боже опази!
339
10
 
24
 
! Отговори
Минаващ преди 4 години
Само подъл и низък човек може да използва пандемията на народа,за собствени политически цели.Ако можеш помогни,ако ли не замълчи.Господ гледа!Него не можеш да заблудиш!
338
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде са мисирките,да организират един публичен диспут между Радев и Борисов ?
337
7
 
14
 
! Отговори
Нане преди 4 години
Я неверувам тоа да е дал нещо,има някаква врътка!Вън лъжеца от двореца!Блазе им на Видинчани!
336
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 50,,,,,Защо Радев да отговаря на Мисирките да не би той да Управлява. Той е Представителна Институция няма никакви права за Управление. Той може да обяви Военно Положение и да свали Правителството и Парламата. Което отдавна трябваше да направи. Взима власта с Армията и вкарва всички в Затвора. Това ако го беше направил сега нямаше да сме Коронясани и да се чудим с какво да нахраним децата си. Ама и той е един ПреЦедент дето нЕма никой у главата.
335
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ходи да шмърка от шланга на респираторите обдишващи зарезените с коронавирус, а не да се ослушва като п расе в теменужки! Както го контрира д-р Петър Москов. Защото ББ и останалите действат и има резултати. А този само лакардии и бойкотира всичко. Преди вето е имало разговор на четири очи и си е замълчал. После хоп вето, за да се напарави на голям мъж. Забави жизнено необходими мерки с 2 денонощия. Голям държавник! Нищо конкретно, от къде и как. Но прави всичко мерките да се провалят.
334
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев никога не е отговарял на въпроси на *** ! Няма защо ! Да отговаря ,този който управлява ,решенията и властта са негови !
333
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Краят е близо ,щом шайката се активирала по сайтовете да пази вожда , значи народа е на правилният път ! Долу ГЕРБ ! Долу БСП! Долу ДПС ! Президентска Република !
332
16
 
8
 
! Отговори
До 347 преди 4 години
Петър Москов подари на турците 1 милион ваксини против туберкулоза,които сега могат да спасят хиляди човешки животи.Не ми го хвали.Да ходи сам да помага,като е толкова ербап.
331
4
 
18
 
! Отговори
kasapa преди 4 години
папагал само повтаря след Корнишона и си бърка в носа.направи нещо ,освен критиката ...това всеки го може даже целият Български народ владее това изкуство!дела трябват ...а не думи!
330
10
 
22
 
! Отговори
Тодар Правешки преди 4 години
Другари, да не забравяме, че През-ден-та освен заплата получава и пенсия, при това най-високата в държавата!Бил дарил, но ЕДНОКРАТНА заплата. Като е велик, да си дарява заплатата и да кара само на пенсията. Сещам се за думите на Клемансо :"Има два ненужни органа - простата и президентът на републиката!"
329
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един герберски *** отговаря на 30 + или - Мазните им прастенца работят