Нинова в атака: Борисов се скри от въпросите на хората

Направил поредната стъпка към еднолична власт
Обновена: 21 апр 2020 14:00 | 21 апр 2020 14:00, Камелия Цветанова
257

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заради проваленото от ГЕРБ извънредно заседание, на което трябваше да бъде изслушан премиера Бойко Борисов за мерките на МС за кризата, червената шефка Корнелия Нинова  обвини министър-председателя, че се е скрил от въпросите на хората и се е подиграл с тях.
Още по темата

„Отговорността е негова, лична и персонална заради това,че днес се скри и че няма план как да изведе страната от кризата. Днес Борисов лично даде пример, че за него думи като институции и държавност не съществуват и направи поредна стъпка за еднолична власт, вървяща смело към диктатура“, скочи още соцлидерката.

По думите й социалистите днес са искали да поставят на премиера въпросите на техните избиратели.

Според нея правителството създава хаос, внушава страх, разделя обществото и остави хората на произвола на съдбата.

„Хаосът се създава с постоянната смяна на позициите, правителството и лично Борисов създават стрес. Говори се за катафалки, претрупани морги. Използват се страха от болестта, за да скрият безсилието си срещу безработицата, фалитите и неясното бъдеще, настройват хората едни срещу друг - София срещу провинцията, такива под карантина и такива без, българи срещу роми, едни експерти срещу други“, отсече Нинова.

Тя коментира още, че правителството се храни от тази раздяла на обществото и от страха.

„Държавата абдикира от отговорността си. Правителството работи на принципа проба – грешка, а ние искаме от тях ясен план оттук нататък за излизане от кризата“, отсече лидерката на БСП.

Въпреки провала на днешното заседание, левицата не се отказва от искането си за изслушване и отново е внесла подписи с искането за извънредно заседание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
7
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Корнела не разбра ли, че за представители на тяхната телевизия няма да има повече участия в НС до края на мандата му :)
203
7
 
7
 
! Отговори
Курнелия - ликвидира преди 4 години
*** е майстор единствено само по "ликвидацията "!Квото е пипнала до днес-все е било ликвидирано!- Техноимпекс- Булгартабак- НЕК......и т. н.!Следва БСП и България!!!!Ще допуснем ли отново това?
202
4
 
5
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До *** е абсурд: Пак ли се почва с копи/пейста? Да чакаме ли сега "Корнелия Лицемерка" "Само да попитам","Корнелия Милионерка", "Техноимпекс" и т.н. Нещо по темата да напишеш? Как сме с парламентаризма по Бойково време. Нямаш опорна точка?
201
5
 
3
 
! Отговори
Курнелия е абсурд преди 4 години
*** очевидно(може би без да иска) помага на Борисов, защото тъкмо когато на него започнат да му се клатят краката и се появява тя и започва да плаши хората, че тя може да стане министър председател. Въпреки, че е очевидно, че народа (те и в БСП половината не я искат) никога няма да допусне *** да ръководи България. Това се вижда вече три пъти поред на избори. Не го ли схванахте все още...
200
3
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До апо: Това са "основните въпроси"? Основни за какво. За прехода е писано много и продължава да се пише и приказва. За близкото минало прокуратурата има какво да свърши (но не вярвам да направи много нещо). Но това, което е ставало преди 50 и повече години е вече историяА основните въпроси на настоящето са други. И именно тях ако не решим ще тъпчем все на едно място. Вече трети мандат на Бойко и сме все на опашката на ЕС, намаляваме под 7 милиона, емиграцията продължава. Това са проблемите.
199
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със сигурност нито един българин не е отнесъл въпросите си към БСП.Може би само Баджанака,Симов и тез-онез от позитанските шу.тове, си измислят такива,че Мутафчийски не им остави поле за изява...
198
4
 
4
 
! Отговори
апо преди 4 години
До ognyanzЧе то това са основните въпроси !!Не се ли отговори на тях , не решим ли еднозначно какво искаме , този ПРЕХОД ще продължи да цикли и упадъчни отломки от миналото ще продължават да си играят с живота ни.ББ и ГЕРБ са на сцената от 10 години , докато БКП са цели 75 , кого се опитвате да заблудите за миналото.Аз помня края на соца , Луканов , Беров , Виденов . Костов ... та до днес , все *** , грабеж и фалити и вечения рев за пари и власт за добрия СССР и гнилия капитализъм.Стига !
197
1
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До Анонимен 212: Доста плоско.
196
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Борисов се скри от въпросите на хората"*** те комунистите не са хора на булка!
195
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо ли не се учудвам на високото самочувствие на ГЕРБ?
194
3
 
7
 
! Отговори
Да се обединим? преди 4 години
Да се обединят управляващи и опозиция? За какво. Да крадат заедно? Бойко сигурно няма нищо напротив, но няма да мине номера.
193
2
 
9
 
! Отговори
до 203 преди 4 години
с нетърпение очаквам новия епизод от шоуто за нелепици , небивалици и излагации с водещ най-некадърния , злобен и нещастен комедиант - балканския Ал Бънди.:))))))))))))))):))))))))))))))
192
1
 
6
 
! Отговори
Ел. парламент? преди 4 години
До Затворете парламента: Не може да се създаде електронен парламент. По конституция депутатите лично трябва да присъстват. Но се оказва, че Бойко може да отказва да отиде в парламента за да отговаря на въпроси когато му е кеф. Това е то гербаджийското разбиране за парламентаризъм.
191
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Затворете парламентаНе ти дочетох коментара, ти си го предложил. Извинявай
190
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Затворете парламентаЩом учениците могат да преминат електронно, защо и депутатите да не могат?
189
5
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До апо: Това пък откъде го извади? От историята на миналия век и сега точно Корнелия Нинова трябвало да отговаря за това, което е ставало преди повече от половин век? Ти самият не си бил роден тогава.Сега е ред на Бойко и гербаджиите да отговарят, защото те са избрани да решават проблемите, а не за да създават проблеми. А проблеми има, няма как да се скрият.
188
4
 
2
 
! Отговори
Затворете парламента преди 4 години
Вместо да се обединим срещу настоящата тежка ситуация, ние се разделяме. Нито премиерът Бойко Борисов или лидерката на БСП Корнелия Нинова са прави. Прави са единствено тези, които предложиха да се създаде електронен парламент. Така премиерът няма да може да се крие заради здравната ситуация, а спорове като този ще бъдат невъзможни.
187
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Епидемията в България сега започва заради неадекватните мерки на правителството. Досега вирусът само се внасяше от чужбина и правителството не спираше този внос и разпространението му. Борисов това няма да си го признае. До седмица ще имаме около 3000 заразени, плюс-минус 1000.
186
8
 
8
 
! Отговори
апо преди 4 години
Нинова , БСП(БКП) , президента и цялата червена пап лач , нито има какво да питат нито да настояват за отговори.Самите те не са отговорили на хиляди въпроси свързани с терористичната им дейност , с избиването цвета на нацията без съд и присъда , с жестокото погазване на всеки глас за свобода и справедливост в продължение на 45-50 години.Кога ще отговарят за фалитите , разграбването и катастрофите на държавата по време на техните управления?Мястото на тези крадливи предатели е в затвора и в истор
185
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Права е Нинова - борисов е мишka!