Отлагат матурите за 7 и 12 клас, ще се проведат през юни

Борисов чака предложения за останалите ученици
114
Отлагат матурите за 7 и 12 клас, ще се проведат през юни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Като индикативни дати за държавните зрелостни изпити сме предложили 29 май и 1 юни. След обсъждане евентуално ще предложим една седмица по-късно да се проведат. Така че изпитите ще бъдат най-вероятно през юни”. Това обяви министърът на образованието Красимир Вълчев.

Още по темата


В началото на юни за 12 клас, по-късно за тези от 7 клас.

"Учениците от 7 и 12 клас са с приоритетно значение. За тях е важно да завършат физически по училищата, защото трябва да кандидатстват после. За другите искам до 7-ми или 10-и май да ми дадете вариант – ще пускаме ли детските градини, по какъв начин, колко”, заяви премиерът Бойко Борисов.

Няма да има орязване на пари за образованието, обеща той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може и без НВО след 7 клас за ученици, които няма да се състезават за елитни гимназии, защото и 0 точки да изкарат, пак участвастват в класирането и влизат в някакво училище.(този абсурд е пак следствие на "умната" политика на МОН). Така че най-оптималният вариант е да се проведе НВО за децата, които искат да влязат в конкретно училище и са се подготвяли съвестно, за да се преборят с конкуренцията, а паплачта да си остане по къщЯта.
97
0
 
1
 
! Отговори
Краси преди 3 години
Всеки ученик,който може да си напише трите си имена без правописна грешка,има право на диплома за средно образование!!!
96
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-новото, че квестори ще са учители до 50 години. Има училища, в които половината даскали са пенсионери. Стоят си в къщи , щот не схващат нови технологии. Получават заплати над 1300 лева и пенсии 500- 800, над 2000 лева месечено. А младите, дето взимат в пъти по-малко на първа линия - квестори. Хайде крайно време е да се промени закона. Ако на някой много му се работи да избира пенсия, или заплата. Не става едни с пенсии и заплати от бюджета, а други с кредити за оцеляване. Това ли е морално.
95
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другите държави вече са го решили- Румъния, Италия,Франция затвориха училища и университети до септември 2020. Нека да се вземе бързо решение и за Бг, неяснотата и протакването е стресиращо за всички, най-вече за детската психика. Ситуацията вече излиза извън контрол, май месец дойде едно нормално решение не могат да вземат!!
94
0
 
4
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
тоз до кога ше се явява да се изказва така неориентирано и всъщност нищо да не казва - седмица по-рано, седмица по-късно, през ден - нещо различно. Аман... голяма драма е тва. Абе оставете децата на мира, септември започват и това е.
93
0
 
5
 
! Отговори
Веси, преди 3 години
кое да е мислено? Нима не доказаха до сега, че мисленето е за тях мисия невъзможна?
92
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В седми клас матури няма, има НВО.И датите за него са си и без това през юни.Смешници! Идея нямат какво правят и какво приказват. Калинки герберски.А, да, поредното калинкино понятие - "завършване на училище физически"! Смях на смеховете, като повечето ви неща!Докато ходя с намордник и сме запрени по градовете дете на училище няма да пусна, освен за изпитите.Гледайте си работата и по-малко се месете, че само бели и глупости творите.
91
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-разумно е матурите да бъдат отменени, както направиха 11 други държави, които имат по разумни управляващи. В ситуация на пандемия да връщаме 7 и 12 клас в училище, а после и на изпит - това е малоумно. Още повече, че завършващите през тази година и без това са изтеглили късата клечка и положението им изобщо не е равнопоставено със завършващите през други години
90
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не става така!
89
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Или всички, или никой...КАКВО Е ТОВА?САМО 7 И 12 КЛАС НА УЧИЛИЩЕ И САМО ПО БЕЛ И МАТЕМАТКА?ЗНАЧИ ОКОЛО 10% ОТ КОЛЕКТИВА НА БОЙНАТА ЛИНИЯ, А ОСТАНАЛИТЕ ВКЪЩИ?ГЕНОЦИД?
88
1
 
13
 
! Отговори
Веси преди 3 години
Искам да попитам, помислено ли е по въпроса за връщането на 7 и 12 клас в различни ситуации ? Хубаво връщат се - стоят на 2 м разстояние, по групи и т.н., но..... Докато пристигнат на училище пътуват с градски транспорт повечето, много са от села и близки градове, пътуват с влак ....само един да се зарази, какво се случва с всичките му съученици, с учителите, със съответното училище, тогава за тези хора матурите през юни ще са само блян. Не бива да се залага така необмислено бъдещето на децата!
87
3
 
8
 
! Отговори
МИРА преди 3 години
Очаквам в скоро време Г-л Мутавчийски да напусне щаба,защото никой не го слуша.Дано и този път не загубим 'войната' зарадиполитиците.Нека не се влияем от шепата хора които и без това не са спазвали до сега препоръките .
86
6
 
19
 
! Отговори
До 89 преди 3 години
Жалко,че заради шепа недобросъвестни родители, писали писмо до министъра, мислейки си,че ковид в целия свят е просто "манипулация", бойкотират всички взети мерки досега и всички усилия и лишения на добросъвестните!
85
3
 
15
 
! Отговори
Даскал Пандо преди 3 години
Защо правите трагедия от всичко? В Италия ще оценяват учениците от онлайн уроците. Училището ще започне от септември.Има достатъчно време да затвърдят учебният материал и да продължат новата учебна година!
84
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези дето настояват учениците да си стоят в къщи, как ще го обясните на един тинейджър който хвърлил огромни усилия да се подготви за кандидатстване след 7-ми или след 12-ти клас! Има и такива деца, представяте ли си!А ковид е и ще се докаже тепърва, че е манипулацията на века!!!!Бъдете здрави!!!
83
1
 
9
 
! Отговори
ЕЕЕ преди 3 години
До Анонимен 62Мисля, че за първо място по некъдърност на министерствата ще има голям наплив.
82
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 2233То и здравният министър е счетоводител.....
81
1
 
17
 
! Отговори
2233 преди 3 години
До Анонимен 83 Един от най-слабите образователни министри. За справка по образование финансист.
80
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шведския модел е жив *** , над 16000 болни над 2000 смъртни случаи , на всеки 8 един умира . Не мерси , който му е фен да види майка си на апарат за изкуствено дишане и тогава пак да говори . Бай *** е всезнаещ и всемогъщ . Може един живот да се спаси с всякакви мерки , каквито се взимат съм съгласен на лишения и ограничения . Тия където се радват на шведския модел го правят единствено за да си видят чалгите и кръчмите отново да работят , това е тяхната болка.
79
15
 
5
 
! Отговори
Бизнесмен преди 3 години
Отново повтарям- децата в училище, защото ни трябват КАДРИ- 700лева бруто заплата давам, което е нормална заплата за българските условия! Даже е над минималната!