ВМРО обмисля мярката за бизнеса 60/40 да се повиши на 80/20

Искаме да раздвижим българската икономика, каза Юлиан Ангелов
30 апр 2020 11:22, Анисия Иванова
14
ВМРО обмисля мярката за бизнеса 60/40 да се повиши на 80/20
Снимка: БГНЕС

ВМРО предлага мярката 60/40 да влезе в ход и за други сектори, например земеделския. Обмисля се и дали не трябва да се повиши, например да стане 80/20 или някакъв друг процент, заяви депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов пред БНТ.

Нашите предложения са да направим така, че до октомври 2021 г. да бъдат разсрочени банковите и данъчните задължения на фирмите от най-засегнатите браншове - туризъм и транспорт, обясни още Ангелов.

Още по темата

По думите му икономическите мерки имат не само социална роля да се помогне на затруднените фирми, а да се раздвижи изцяло българската икономика.

Той отново напомни предложението на ВМРО държавата да гарантира ваучер за почивка на всеки работещ на трудов договор или самоосигуряващ се. Целта е българите да останат в България и това лято да е "българско лято".

Другото, което настояваме, е да има по-строг контрол по границата с вноса на хранителни продукти, каза Юлиан Ангелов.

Няма нужда държава да стои непрекъснато в извънредно положение, при положение, че може да се приемат конкретни законови мерки, категоричен е депутатът от ВМРО.

Надяваме се май месец, юни месец, пандемията в света наистина да отслабне, допълни Ангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новият капитализъм е: Държавата плаща на работниците, печалбите ги взема капиталиста.При новите мерки трябва 60 процента от печалбите и оборота да се връща в държавата. Държавата инвестира в бизнеса, трябва да получи дялове и акции от бизнеса.
10
0
 
1
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Чиновник, крайно време е в България да се мине на електронно правителство и такива търтей като теб, които нищо не работят да се ориентират към друг бранш. Аз си бачкам на черно за себе си и даже детето ми взема детски и стипендия за социално слаб, а аз на частно си докарвам по 2 бона. Не можеш да ме накараш да плащам данъци за да хрантутя най голямата бюрокрация в света , която е на работа само за да преизбира ГЕРБ. Хайде у лево аз данъци и осигуровки в една фалирала държавата няма да плащам
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия се усетиха че няма да влезнат в власта ,но и тия от воля също...за герб да, но няма да е както сега,не е нужно да гълъби и алфи ,простичко много интересни избори се задават)
8
0
 
3
 
! Отговори
Варадеро Куба преди 3 години
С държавни пари си подпомагат техните ресторанти хотели и заради това искат да увеличат мярката уж в полза на гражданите, че и ваучери за почивка пак за тях.Узаконяват кражба от нашите данъци и ни манипулират чрез телевизии и други медии.Безочливи ,подли и нагли.
7
0
 
3
 
! Отговори
V преди 3 години
А на Лудогорец колко платиха по тази схема за едни месец ,докато в Италия футболистите се отказаха от огромните си заплати ??? Май 200 000 лв само за месец ;) Лудогорец ли ще спасяваме ??? Или ония милионерчета там дет ритат ???
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джулияне ние да не сме Англия, че да предлагаш 80 на 20. Мисли как ще се напълни хазната и колко има в нея, тогава предлагай
5
0
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
Крайно време е сивия сектор в икономиката да бъде елиминиран. Това ще рече никакви заплати в плик, плащане на осигуровки върху реалните заплати, плащане на данъци върху реалните приходи, и вдигане на медианната заплата от 800 лв. на 1000 лв. Чак тогава може да се мисли държавата да спонсорира "бизнеса". Сега, всеки укрива пари и като стане напечено започва да реве държавата да му даде пари. Като не е давал, няма как сега да получи.
4
0
 
5
 
! Отговори
алчност българска преди 3 години
ВМРО предлага мярката 60/40 да влезе в ход и за други сектори, например земеделския.Еееййй няма свян, няма милост тая алчност наша бе ***... Земеделския, Киро - Гела и ко. ще мажат хайвери с нашите кинти а....
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А 100/0 не искате ли? Парите от нашите данъци да ги подарим на бизнеса, че не си е направил сметката? Като искате да помогнете ги дайте директно на хората, а не на бизнеса.
2
2
 
3
 
! Отговори
V преди 3 години
,,Няма нужда държава да стои непрекъснато в извънредно положение,, МИ ЩО ГО КАЗВА НА НАС ПО МЕДИИТЕ ,А НЕ НА КОАЛИЦИОНИЯ СИ ПАРТНЬОР ??? На нас тва ни казват а в кабинета правят обратното. Артисти .
1
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако наистина искат да раздвижат българската икономика, ВМРО трябва незабавно да си подадат оставките.