Защо БСП не хареса поправките в Закона за здравето?

Според социалистите се дават големи правомощия на здравния министър
20

Парламентът прие на първо четене промените в Закона за здравето. С новите текстове се дават повече правомощия на министъра на здравеопазването. Единствено депутатите от БСП гласуваха с "въздържал се".

"Очаквахме друг дебат. На нас днес ни беше предложен готов законопроект. Очаквахме да чуем отчет и анализ на това, което се случва в здравеопазването, какво става с държавните пари и как се изпълняват мерките в социално-икономическата сфера", заяви депутатът от левицата д-р Георги Йорданов в "Денят ON AIR".

Още по темата
Той обяви, че според БСП поправките дават твърде големи правомощия на здравния министър, който ще може да обявява "извънредна епидемична обстановка" за цялата страна или определени региони.

По думите на Йорданов не е било посочено нито какви ще са критериите за въвеждане на такава обстановка, нито мерките, които ще бъдат прилагани.

"Считаме, че се нуждаем от дебат. Ние ще направим нашите предложения между първо и второ четене. Съгласни сме, че в момента прицелът вече са социално-икономическите проблеми", заяви депутатът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му това, което може да се направи, е да се промени ДДС за лекарствата и някои стоки от първа необходимост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До да,да, ама не: "Да бяха прочели закона за защита на населението от бедствия и аварии - можеха да се включат И по-успешно в дебата!"?Не само че са го чели, но и БСП не веднъж са питали защо не се прилага този закон, а се приемат други закони.Законите, приети от ГЕРБ и патериците им се преправят многократно, което не показва високо качество на законодателната им дейност.Но вънаги разправят, че тъкмо поредната редакция е правилна.Да видим дали и този закон няма да го преправят след месец-два
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия са като нек'ви стари моми.Кажете какво сте предлагали.
16
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
До сигурноНАПЪЛНО СТЕ ПРАВ НО МНОГО ОТ ДРАСКАЧИТЕ НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ВРЪЗКАТА А СЕ ХВАЩАТ НА АМБРАЗУРАТА ДА ПЛЮЯТ БСП. НАЛИ ПРИ ЕДИН ОГРОМЕН ГАФ ЗДРАВНИЯ МИНИСТЪР ЩЕ ПОСТРАДА А БОЙКО ЩЕ ГО УВОЛНИ БЕЗЦЕРЕМОННО ЩОТО ВИЖ КАКВИ ПОПРАВКИ Е НАПРАВИЛ НО ПОД НЕГОВА ДИКТОВКА. И БОКО ЧИСТ И ОБИЧАН ОТ НАРОДА А АНАНИЕВ ВИНОВЕН. ТОВА Е СТАРА ПРАКТИКА НА БОЙКО АКО НЕ СТЕ ЗАБЕЛЯЗАЛИ ДО СЕГА БОЙКО Е МИНИСТЪР НА ВСИЧКИ МИНИСТЕРСТВА А ПИОНКИТЕ ЗАЕМАТ САМО ДЛЪЖНОСТТА.
15
2
 
2
 
! Отговори
да,да, ама не преди 3 години
Да бяха прочели закона за защита на населението от бедствия и аварии - можеха да се включат И по-успешно в дебата!
14
4
 
1
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Разберете! Ако се налагат популярни решения, примерно - раздаване на пари, знаете кой ще се изтъпанчи най отпред! Но, тук има да се тормози народа и напред е поставен този невзрачен пореден, повреден бушон! В един момент Бойко ще го изгони и ще блесне пред народа как се разправя с такива омразни за населението будали! И ще назначи следващата глупава офца!
13
1
 
7
 
! Отговори
Андрейчо преди 3 години
Значи,да се разберем - не е хубаво така да се пише,че партията -столетница нищо не ха- ресва ?! Напротив - харесва и то много харесва САМАТА СЕБЕ СИ и освен това САМО НЕЙНОТО МНЕНИЕ има значение,нали така ?!
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бсп нищо не харесва, това го знаем.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГРАД КОЗЛОДУЙ е на 56 години
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Град козлодуй е на 12 години
9
4
 
4
 
! Отговори
3 неща преди 3 години
Ние всички знаем, че БСП нищо не харесва. То си е предизвикателство да открием 3 неща, които БСП харесва. Предизвиквам ви! Ще се пробвате ли?
8
7
 
4
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
да живее ПП ГЕРБ
7
4
 
9
 
! Отговори
Не ме Интересува преди 3 години
Защо БСП не харесва закона. Аз лично не го харесвам защото се дават много права на едно абсолютно недоразумение като здравния министър. Досега издаде куп неадекватни закони, някои от които промени след три часа. Слуга на Борисов, а преди това на всички власти. Работи в МФ от 1980г.БКП.
6
6
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Другарят /д-р/ Йорданов е /дървен/ философ, а не лекар. Освен това, той не обясни:1. Защо при карловската луканка имаше купонна система?2. Защо Гей Дмитриевич не намали въпросното ДДТ.
5
4
 
6
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
всичко е интереси политиците не им пука за обикновените хора в БЪЛГАРИЯ
4
4
 
9
 
! Отговори
сигурно преди 3 години
Правомощията и законите които има , му ги дава тиквата ,за да се скрие после зад гърба му ,и да не носи отговорност за нищо !!
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коронела Вирусова щом е участвала в дебатите без знаечиние дали и харесват поправките или не... е съучастник в мръсните дела на Парламента. Единственото правилно решение беше, когато напуснаха Парламента не трябваше да се връщат после и да оставят Гърбавите да си трошат главите
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не гласуваха против , а се въздържаха! Това е бягане от отговорност. Изобщо защо има въздържал се в парламента. Или си за или против???
1
5
 
10
 
! Отговори
ноятс преди 3 години
Свиленски в Панорама - разбирам защо Деска го е зарязала, но дали съдбата и не е "от трън на глог"?!