Цветя пред Паметника на Съветската армия в Деня на победата

Нинова отчете, че без него нямаше да има и Ден на Европа
Обновена: 9 май 2020 13:30 | 9 май 2020 12:41, Камелия Цветанова
740

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Въпреки строгите мерки за ограничение на разпространението коронавируса, стотица отидоха пред Паметника на Съветската армия в София, за да положат цветя.
Още по темата

Сред тях бяха и червената шефка Корнелия Нинова.

България е част от европейското семейство и наша обща отговорност е да го съхраним, променяме и развиваме, за да вървим по-уверено напред и да се справяме по-успешно с трудности и кризи, каза тя, цитирана от  пресцентъра на БСП.

„Днес се навършват 75 години от безусловната капитулация на нацистка Германия, разпалила най-кръвопролитната война в историята на човечеството. Победата на съюзниците, с решаващия принос на Съветската армия, слага край на човеконенавистен режим, който пише най-мрачните страници на миналия век с Холокоста и с десетките милиони цивилни жертви на световния конфликт“, посочи соцлидеркатая.

„Днес е ден, в който трябва да преклоним глава пред всички, които се изправиха и воюваха срещу това зло по фронтовете и в съпротивата. Сред тях са и десетки хиляди български антифашисти и воини, ускорили края на Третия райх с героизма си във финалната фаза на войната. Недостойни са опитите да се омаловажава този подвиг и да се пренаписва и преиначава историята със задна дата заради конюнктурни политически интереси. Историческата истина е една и БСП винаги ще я отстоява“, каза още Нинова.

Тя допълни, че на 9 май е и Денят на Европа.

„Днес се навършват 70 години от деня, в който за пръв път Шуман обявява идеята за Обединена Европа, с което да се гарантира мир между доскоро непремирими съперници. 70 години след това, 450 милиона европейци споделят общите ценности като мир, равенство, солидарност, върховенство на закона, социален прогрес и икономически просперитет. България е част от европейското семейство и наша обща отговорност е да го съхраним, променяме и развиваме, за да вървим по-уверено напред и да се справяме по-успешно с трудности и кризи. Нека бъдем горди българи в силна и социална Европа! Днес не е ден за противопоставяне и отрицание. Днес е ден на осъзнаване. Без Деня на победата нямаше да има Ден на Европа!“, допълни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


740
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
595
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 626Още един, който никога не е кандидатствал за виза: американците раздават туристически визи на кило, а за работни, миналата година взех 10 годишна работна без проблем, а всяка година хиляди студенти ходят да бачкат лятото там.От друга страна защо така Раша изгони част от българската танцувална група, защото не им били наред визите издадени от самите тях? М?Няма да получим безвизов режим със САЩ формално докато има ***, които могат да отидат в САЩ и да правят поразии там.
594
1
 
5
 
! Отговори
One преди 3 години
И тия ако не са предатели, те па на.
593
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Паметника на съветския окупатор - меката на сектата "русофилско братство", който служи за редовно приброяване на предателите на България.
592
2
 
5
 
! Отговори
4epa преди 3 години
И В ПОЛША ЛИ ПОДНАСЯТ СВЕТЯ !!!!!!!!!!!!!
591
2
 
9
 
! Отговори
me преди 3 години
Робско племе сме, да празнуваме победата на окупаторите ни
590
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
нашите по-серковци дето ревът за падане на визите 30 годиниси мислят че като плюят най-големия враг на америка - русия ще получат безвизов режимна кого сте нужни бре на тях ид-иоти не им трябват борци срещу комунизма с минстърпредседател второ поколение комунист и второ поколение служител на МВРпредседател на народно събрание партиен секретарнужни сте дсамо да лаете против русия и дастрадате че не сте н османската империя - само дето не сте си сложили фесовете
589
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 624 Посмали малко, мюмюне. От това което си написал няма нито едно, което да е вярно. Нямало османско робство, ами имало руско робство, ха ха ха. Това българин изобщо не може да го каже и изобщо ти не си българин. И диверсиите, които правиш са много плоски, за да им се върже който и да е.
588
6
 
9
 
! Отговори
ми сигурно преди 3 години
До Анонимен 613И щяха да докарат едно десетина милиона ***,и днеска щеше да си серьожка,и да си горд с името си!
587
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 3 години
Да свалил е вражески Месершмит с прашка,но отломки от самолета са паднали върху него и така е загинал.
586
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истинският Таско Ерменков е загинал през втората световна война при превземането на Берлин.Този е негов двойник.
585
3
 
11
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
руската пета колона има повод да пие водка или боршчик
584
3
 
9
 
! Отговори
Комунист преди 3 години
Не е ли обида за съветската армия хора като тези на снимката да поднасят венци?
583
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Начи, когато сме били в пределите на Османската империя било лошо. Нищо, че българчетата можели да учат в най-престижните университети в Западна Европа и Русия. Българските търговци са имали пазари на целия Балкански полуостров и Близкия Изток. А тези другари дето ни учеха колко било лошо, сега поднасят цветя на армия дето ни е окупирала. Изтупала ни е златен резерв и финанси. Затвори българите в страната. Избиха цвета на нацията. В петък гледахме новините на руски. Върнаха ни 30 години назад.
582
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
предателите венци носят, защо не е забранено от общинския съвет питам тоз позор ???
581
5
 
2
 
! Отговори
отсергията преди 3 години
До Ташко Как от къде лъскачо от сергията от която баце си взима маски с които корни се е забърсвала,да не загуби мириза на живота а барселона е далеч...Май няма да стигне до там
580
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ташко с медали - като на прасе звънче.
579
6
 
3
 
! Отговори
до 610 преди 3 години
Македония и Беломорска Тракия ги проигра немския агент, като атакува 4 държави. Сазонов има 2 предупреждения да не се влиза в подобна война. Анти конспираторите обаче не вярвали та довели страната до 1ва и 2ра национална катастрофа - найс а?!
578
9
 
16
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Какви са тези от снимките? На крадци на кашкавал приличат! Сега сериозно. Отвратен съм от отблъскващото, антибългарско поведение на Герберската клика в лицето на Фандъчка и Бойко, лицата, които изпратиха потеря от 5000 жандармеристи, полицаи пожарникари и катаджии да провалят със сила скромното събитие по честване на годишнината от убийството на Великия Български родолюбец ген.Христо Луков само преди 3 месеца!Същите тези двамата, сега с мълчаливо съгласие допускат честването на тероризма! Позор!
577
11
 
21
 
! Отговори
ХА ХA XA преди 3 години
Голям цирк: гейове с медали, пендионери с портрети на сталин, рокери с наднорменно тегло
576
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като свалят от власт руския зар Освободил България от Ислямско РОбство- Александър Втори, Руснаците са ПОДКРЕПЯЛИ сърбите... За тях НЕ е имало значение, кой управлява БЪлгария- Батенберг, или после- Фердиданд. Затуй и Батенберг напуска БЪлгария... Фердинанд е ВИНОВЕН само че е правил войни срещу по- силни държави от България... Но сърбите също направиха война срещу Австро- Унгария, а после станаха Югославия с ПОДРЕПАТА на руския цар. А БЪлгария си остана малка.