Борисов се надява детските градини да бъдат отворени преди 24 май

Премиерът няма да приеме акциите на „Левски“
Обновена: 16 май 2020 14:42 | 16 май 2020 11:50, Елка Василева
231
Борисов се надява детските градини да бъдат отворени преди 24 май
кадър: Facebook

Правителството работи да отвори детските градини преди 24 май. Това обяви премиерът Бойко Борисов на инспекция на интерконектора Гърция-България. По думите му този риск си заслужава, защото работещите майки и бащи трябва да могат да се върнат на работа.

"Детските градини се надявам следващата седмица преди 24 май ще ги отворим. Това е единственото място, за което се знае, че повишава заболяването. Този риск си заслужава, защото на работещите майки и бащи, трябва да знаят, че връщайки се на работа, могат да оставят децата“, каза Борисов, цитиран от БНТ.

Премиерът допълни, че в понеделник ще бъде готов законопроектът за създаване на държавни бензиностанции.

Още по темата

Коментирайки скандала с акциите на ФК "Левски", Борисов заяви, че няма да ги приеме и че джиросването на акциите отпреди дни е било подигравка.

"Насила може да вземеш от човека, насила не можеш да му дадеш. Цели държави са извлекли полезните изкопаеми от цели континенти. Това беше подигравка, защото е ясна целта. По какъв начин и защо. Вие утре може да ми прехвърлите вашата къща с децата. Като го позволява, мен законът ми позволява да кажа, вие сте просто едни негодници. Не, не са на мое име, нито знам кой какво подписва, нито как, някак. Нито съм дал съгласие, нито някой ме е информирал. Не ме интересува, то е направено умишлено, за да не стане. И затова феновете и въобще почитателите на "Левски" да си търсят, който го е направил. Утре всяка една фирма в ликвидация може да ми джироса акциите си на мен", обясни премиерът.

За предпологаемите SMS разговори между Васил Божков и финансовия министър Владислав Горанов премиерът заяви, че по времето, когато са проведени, Божков не е бил обвиняем.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"да сколасаме" ми звучи като написано от неграмотен но хитър служител
181
0
 
3
 
! Отговори
123 преди 3 години
До яка мама - нека учителките и леличките да си почиват и да взимат заплати. И без това доста са се преработили от Коледа до сега. На тези майки, които не ходят на работа и обикалят моловете, децата са им по частни градини. Иначе да чакаме 15 септември, когато тръгнат всички вируси, освен Коронавируса и когато децата са изгубили вече всякакъв имунитет и да пуснем градините. Тогава пак ще скочат, че искат ваканции. Направо да ги освободим от работа и задължения и само да получават заплати!
180
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До как? "спокойно да работи персонала? Как?"
179
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До смешна държава Ако е вярно което си написал "30 хил учители по детските градини", то отговаря на въпроса защо Началството се страхува а ги върне на работа, те бая народ бе...
178
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До баба мара защо ще отваряте детските градини и така сми си добре даже много добре
177
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До тя Въпроса не е за децата а за служителите в детските градини, които за да получават заплата трябва да я заработват все пак.
176
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Какво е туй "да сколасаме" ***, ти книжовен български не знаеш.
175
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен "дойде ред да сколасаме и персонала в детските градини!СРАМОТА!", е че не искаш да работиш но искаш да получаваш заплата и направо да отидеш в лятна ваканция
174
5
 
3
 
! Отговори
Колева преди 3 години
В почти всяко изказване има противоречие.Имам чувството ,че говори,колкото да каже нещо.Това за градините не го приемам.
173
4
 
3
 
! Отговори
любопитен преди 3 години
добре де, Ананиев нали има заповед за извънредната епидемична обстановка, в която пише, че се преустановява работата на детски ясли и градини - т.е. до 14 юни. На какво основание и кой ще наруши тази заповед и ще носи ли отговорност за последствията?
172
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не можем да си позволим правителството да падне,защото ще стане по-зле,много по-зле!
171
4
 
4
 
! Отговори
Абе преди 3 години
***..Имате голям късмет, че ви Управлявам..
170
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо най-големия фен на Левски Борисов, който има над 16 милиарда не даде 30 милиона от тях да подпомогне любимият отбор?
169
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е кво има да се надява Тлъстия самовлюбен ***.Нали в тази Територия той коли и той беси.Квото каже - това правят. Всички институции и телевизии са му подчинени.България е парламентарна република само на книга.
168
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
заразиха се персоналите в болниците,сега някои изнемогват, дойде ред да сколасаме и персонала в детските градини!СРАМОТА!
167
2
 
7
 
! Отговори
Ама че сте злобен/на преди 3 години
"Персоналите" отдавна са с изчерпани отпуски. Например, моята майка. Всеки нормален човек ще иска да се върне на работа. Особено пък хората, които наистина обичат професията си. Българинът му дай да плюе. Явно сега, покрай евентуалното отваряне на детските градини, ред е на "персоналите" там. Само човек, който няма или не обича децата си, може да злобее по адрес на тези, на които поверява най-скъпото си.
166
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Държавата се грижи за здравето и възпитанието на децата, родителите също. Срог( рационален) дневен режим в този момент нямат децата, нямат и безработните родители. Не само здравето дава дълголетие, самочувствие, трудоспособното, а правилното му изразходване.
165
2
 
2
 
! Отговори
до 186 преди 3 години
Така е имаше мтого добри неща , то това че скриха радиацията от народа не може да им се опрости !
164
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не беше скрито, просто не бяха открити зад фасадата на забавлението. Имаше правила, ред, мерки за безопасност, които се спазваха
163
5
 
7
 
! Отговори
тя преди 3 години
Родителите искат някой друг да възпитава и отглежда децата им , те да нямат грижа !