Сачева оптимист за скок на минималното обезщетение за безработица

Правителството иска да насърчава заетостта, посочи социалният министър
16 май 2020 21:06, Красимир Ангелов
15

Дали ще увеличим минималното обезщетение за безработица? По скоро, да, но за това ще можем да говорим след юни месец. Това обяви социалният министър Деница Сачева в предаването "Опорни хора" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Тази мярка се дискутира в момента, правят се различни разчети. Сега не мога да ви дам положителен отговор, но със сигурност мога да ви кажа, че това е мярка, която правителството обмисля. Ще обявим какво е възможно като увеличение, когато сме готови“, допълни социалният министър.

Още по темата
По думите й със сигурност политиката, която правителството води, не е политика на насърчаване на помощите, а политика на насърчаване на заетостта.

"Ще предложим като мярка за борба с безработицата да бъде под формата на субсидирана заетост, но тази мярка ще можем да анонсираме през втората половина на месец юни. Ще търсим механизъм как да направим безработните отново работещи", заяви още Сачева.

Относно мярката 60/40 тя посочи, че до този момент общият брой на подадени заявления е 2016 за почти 30 000 работници.

За трети пореден ден има намаляване на хората, които се регистрират като безработни. Няма как да се сбъдне прогнозата на част от бизнеса за 500 000 души на трудовата борса. Не предвиждаме безработица от 10%, завърши тя.


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
14
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Все едно слушам Лейон Хуйпръцунян. Мисъл йок. Единствения начин да се обогати вътрешния им свят е целево заразяване с ***.
13
4
 
2
 
! Отговори
Програмист преди 2 месеца
Що ли си мислят някои хора че държавата е длъжна да ги издържа? На всекиго според вноските, това е справедливо.
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тази поразително много прилича на Трифон Иванов /светла му памет/.
11
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А бе тая кукумявка от психиатрията ли излиза-повече пари дека са ма жената се регистрира на 2 април и онзии ден и дадоха огромната сума от 170 лв има стаж 30 год работила е на 610 лв последно за какви пари пее тая певица
10
5
 
14
 
! Отговори
Хемус преди 2 месеца
Обещал съм си,от първи януари 2020 година,да не вкарвам стотинка в държавата под формата на осигуровки,докато не измислят индивидуалните партиди,а не пирамиди!Прав,здрав и корав,поработвам тук там,единствено за себе си
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оптимистка ...помощи за ромовете
8
0
 
19
 
! Отговори
българин преди 2 месеца
Оптимистка била госпожата от ГЕРБ? И това че ще им дадете още "някой лев" От горе на безработните! Ама тая "пандемия" госпожо,върна много хора и семействата им в 1 клас! Схващаш ли? Тепърва ще започват с "демократичните" глупусти с "интервюта" Сивита и каквото се сетиш там за "работа"! А ВИЕ НИЩО НИТО ЗАГУБИХТЕ! Нито Ще загубите! Поне докато сте на "власт" Още малко! Та за какво говорите госпожо?!
7
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Престъпно е да се взимат пари от осигуряващите се на реалните си заплати, за да се дадат на укривалите доходи, които сега са безработни. Това минимално обезщетение за безработица е точно това. Да си получават колкото им се полага според платените осигуровки, както е за всички останали.
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сачева скоро и тя ще е трайно безработна да я видим тогава като няма кой да и даде ваучер за храна и пари
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трайно безработните нито кредити може да вземат, нито ваучери за храна и пари раздадохте, затова и ще протестират до оставката 3
4
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е видяхме ви мерките. 70 милиона за колекторска фирма. И за обиди по форуми и тн трият, а мутрата и шайката си ни кълнат да измираме. Ае сиктир!
3
0
 
28
 
! Отговори
Йеп преди 2 месеца
Понякога се чудя, тоя Борисов, обкръжението си от зоологическата градина ли го набира?
2
1
 
24
 
! Отговори
отвратен преди 2 месеца
400 ЛВ. ЗАПЛАТА Е МНОГО ЗА РОБА КОЙТО ГЛАСУВА ЗА ШАЙКАТА !ТРЯБВА ДА СИ ПЛАЩА ЗА ТОВА ,ЧЕ РАБОТИ !!
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не ми млецай глупости Тулуп. Не оставка! Затвор!