Желае ли Румен Радев втори мандат или има друг замисъл?

Защо президентът не спира с критиките към кабинета?
20 май 2020 09:58,
276

Президентът Румен Радев обяви, че ако той е управлявал страната, нямало да се краде толкова много. Изявлението идва, след като преди дни премиерът Бойко Борисов заяви, че българите имат голям късмет, че управлява той, а не Радев.
Още по темата

"Не вярвам, че един обединител на нацията може да произнесе такива думи. Ако си спомним тези 4 месеца на служебно правителство - имаше много скоростно желание да се похарчат за "Грипен"-ите милиарди. Ние никога не сме си позволили такъв тон и такива квалификации, да не говорим за хъкането и мъкането", отвърна вчера Борисов.

Защо президентът Радев не спира с критиките към кабинета? Това коментира за "България сутрин" изпълнителният директор на социологическа агенция "Галъп Интернешънъл" Първан Симеонов.

"Това е поредно открехване на вратата. Президентът от време на време открехва още малко и още малко, като оставя своите опоненти, критици и анализатори да разсъждават и да гадаят - дали той ще върви към втори мандат или се е замислил за нещо друго. Не виждам в това директна заявка, а един тийзър", посочи Симеонов за Bulgaria ON AIR.

Според политолога противопоставянето между премиера Борисов и президента Радев вече не е на тема коронавирус, а е "онова противопоставяне, което чувахме години преди това".

"Неслучайно Радев напомни вчера, че е свалил доверието си от това правителство, което на практика означава, че и той излиза от коронавирусния режим", допълни политологът.

Първан Симеонов е на мнение, че е настъпило време на търсене на нови играчи. Така президентът се опитва да държи вратите отворени към опозиционните течения, които се организират, смята той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
5
 
15
 
! Отговори
БОЙКО преди 3 години
На следващите избори ще въведа ценз иВашето кандидатПрезидентче ще събере 3 гласа (от сбъркани) бюлетини.
189
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев на снимка - все едно показват некролога на България !
188
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГРОБЗащо?
187
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТрезвенЯВНО ОЩЕ НЕ ТЕ Е ПУСНАЛО СЪВСЕМ
186
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГРОБЯвно ТЕЛЕВИЗОРА им е социалистическо производство
185
19
 
6
 
! Отговори
ГРОБ преди 3 години
ПОЗНАВАМ ЗАКЛЕТИ ГЕРБАДЖИИ, КОИТО САГА ПЛЮЯТ ПО ТЕЛЕВИЗОРА КОГАТО ЧУЯТ ЗА ГЕРБ!
184
4
 
14
 
! Отговори
ТРОЛ преди 3 години
Търся си червена приятелка, която да може да пише
183
17
 
6
 
! Отговори
Трезвен преди 3 години
Аве тийнове, спрете се малко да плюете, Радев такъв, Радев онакъв, ще кажеш че досега герберите не си правиха каквото искат, въпреки вашия омразен Радев.Върнете си Плевнелиев и му слушайте в захлас мъдрите изказвания, айде няма да го псувам, тъй като е имал трагедия в семейството и знам че е кофти.
182
14
 
2
 
! Отговори
ЧИТАТЕЛ преди 3 години
Като спечели и втори мадат някои ще си лижат ла...те пръстчета. Цецкини мокри сънища!
181
8
 
12
 
! Отговори
Нормален преди 3 години
Знаете ли кои подкрепят Радев?В нашата махала има една банда пияници, наркомани, някои от които са лежали в затвора и са били в комуни.От сутрин до вечер пият бира пред магазина и плюват Борисов.Не знам от къде намират дори пари за пиене, но по цял ден това правят.
180
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Резиденцийка със слуги, готвачи и прочее, после доживотна президентска пенсийка и какво ли още не за едно нищоправене. Това е най-сладката държана службичка господа!
179
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 194Ей сега ще те обявят за враг на народа, защото мислиш да си купуваш скъпа кола. Абе, ти знаеш ли колко пенсионера можеш да найраниш с тия парЕ бе? Никакъв морал нямате значи. А за платени драскачи които иначе ги мързи да учат и да бачкат, па не знам колко можеш да си купиш (не че ти трябват, само на теория за цената им си говорим).Така разбират справедливостта червивите комунистически мозъци.
178
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев нарече българския Народ крадец.Това може да го каже един изтъкан от злоба, завист и фанатична самооценка за непогрешимост слепец.Той и до сега си мисли, че назначаването на любовницата му на две заплати и даване партамент за усамотение, когато българите масово напускаха страната да търсят работа навън, е напълно в реда на нещата, щом той го е направил.Той така реагира и когато баща му блъсна Стефчо инвалида на кръговото в Харманли, като дори не порица опита за потулване на случая.
177
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изпълнява замисъла, да ни направят президентска прокремълска република от която измъкването ще е...
176
13
 
5
 
! Отговори
Трезвен преди 3 години
До хнигйАми не вярвам да си създаде собствена партия, просто е мъжкар Радев и не мисля че ще направи това.По скоро за втори мандат като президент, все пак, все някой трябва да се противопостави на обичайното - йес сър да сър и изпълнявам....хахах.Както писах по долу, съгласен съм единствено с това че трябват свежи и нови лица ( за клипчето )
175
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименСлед като червeните джeндъри окрадоха държавата, само "мутрa" (както го наричате) МОЖЕ ДА ВИ ОПРАВИ!
174
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТрезвенРадвам се за теб и приятелите ти, само не си забравяй да платиш вноската в края на месеца.Коя вноска?Писал съм Мерцедес Е220 на 5 години.Това е кола втора ръка, чиято цена се върти около 25000лв.Плащам в брой.Изискването вече е по банков път за да сме точни.Да на съм луд да оскъпявам допълнително?
173
4
 
11
 
! Отговори
izh преди 3 години
Фуражката е бита карта за голяма част от спонсорите си. Сега преобладават най грабливите и нагли комунобизнесмени и то си личи по държанието му. Те просто се притесняват за имуществото. Силния лай отвлича внимание. Понеже няма да събере достатъчно пари - за следващите избори ще се търси по лукава кандидатура. Щото може доста бизнеси да се свият
172
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До едва лиИ аз се съмнявам да се кандидатира отново, но по малко по-различни причини от тия, които посочваш.
171
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като червeните джeндъри окрадоха държавата, само "мътрa" (както го наричате) МОЖЕ ДА ВИ ОПРАВИ!