Радев оцени: Влязохме с хаос в извънредното положение, излизаме с още по-голям

9% ДДС е работа "на парче", смята президентът
Обновена: 27 май 2020 12:34 | 27 май 2020 12:34, Красимир Ангелов
478
Радев оцени: Влязохме с хаос в извънредното положение, излизаме с още по-голям
Снимка: БГНЕС

Влязохме с хаос в извънредното положение, излизаме от него с още по-голям хаос, заяви в Садово президентът Румен Радев.

Той отново разкритикува управляващите и някои от най-големите им антикризисни инициативи  – за намаляване на ДДС в някои сектори и за създаването на Държавна петролна компания.

Още по темата
"Аз не мисля, че към такава сложна и отговорна система, каквато е данъчната, трябва да се подхожда "на парче" и без ясни идеи и разчети", подчерта държавният глава, цитиран от bTV.

Според него сегашната данъчна система е несправедлива и ни отдалечава от европейския модел, като ощетява бедните и средната класа за сметка на богатите. "Крайно време е дебатът за прогресивното данъчно облагане да стартира", призова държавният глава.

Той определи като авантюра идеята за създаване на държавни бензиностанции. Според него цялата инициатива показва неспособността на държавата да се справи с картела в горивата и е странно как сега тя ще играе двойна роля – на конкурентен участник на пазара и на регулатор.

"Тук ще трябва да се налеят огромни публични ресурси. Тези, които искат да реализират тази идея, трябва да покажат много ясно откъде ще се вземат тези ресурси. Ако ще строим държавни бензиностанции по начин, по който се строят магистрали и се ремонтират язовири, по-добре да не го правим", заяви Радев.

Според него вместо бензиностанции, държавата трябва да построи центрове за дигитални технологии в областните градове, да ги оборудва адекватно и да осигури качествени млади специалисти.

"Тази инвестиция в млади специалисти по единна държавна програма и в нашите деца доказано ще бъде рентабилна", подчерта президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


478
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
1
 
25
 
! Отговори
1 преди 3 години
Вече взе ли позиция по недопустимото поведение на рашките покрай 24 май и техните злобни посегателства върху културата ни или това за него са "второстепенни" въпроси?Виждам, че иска да се изкаже ....
293
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога ще имаме наистина Независим президент :( тоя направо чупи срама от всякъде.
292
7
 
36
 
! Отговори
GG преди 3 години
Радефф посраното пак критикува... Къде беше ти бе мижитурко, когато положението беше най напечено ? Като президент защо даде някакъв план или идея ? Скри се под чехъла на Деса...
291
5
 
34
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
На този *** обитаващ Дондуков 2 и на Мая Манолова вече май никой не им обръща внимание:П:):):)Като ги гледам и на минипротестчетата всяка Събота колко хора ги подкрепят смешна работа:):):)
290
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Злата свекърва става все по-зла и очаквам скоро да започне да се върти в кръг и да си хапе ГЗа от яд. О, гений на злобата и природната тъбота. Деса от ми падна в очите с куция си втори личен избор. Предишния й, ако и да не блести с ум поне не се излага.
289
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Да, така еАз също харесвам президента,но за съжаление,той предаде България и надали повече ще участва във властта,заради предателството си към страната!Не случайно му слагат толкова минуси.
288
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тази година ще е последната дето ще чете реч за Нова година .. няма и да го слушам ще си пусна Дико Илиев
287
28
 
14
 
! Отговори
Да, така е преди 3 години
До Да така еДа (запетайка) така е. Прав е президентът (пълно окончание-подлог) (запетайка)един от малкото читави хора в БГ (точка). Мазниците на Бойко се *** от яд ( запетайка) че е различен. Аз със сигурност не съм от мазниците на Бойко , но ти си отявлено неграмотен. Дерзай!
286
40
 
8
 
! Отговори
Да така е преди 3 години
Прав е президента един от малкото читави хора в Бг мазниците на Бойко се *** от яд че е различен
285
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев мачка,гербаджиите смърдят.Това е положението.Има само един вариант Радев да не вземе втори мандат.Ако така се стекат събитията,че му се отдаде възможност другата есен да стане премиер.Но заради сроковете на мандатите това е малко вероятно.
284
5
 
28
 
! Отговори
Ускорено издиган преди 3 години
в проскубаните ни ВВС,РР остана с грешно впечатление че е велик стратег.Влезе като наказателен вот,неподготвен в голямата политика и ръководен от съветницитеси от БСП,започна да твори глупост след глупост.Смята,че народът е като вказармата-каквото му каже командирът,това е истината.Но хората са интелигентни-виждат какво е,сравняват положението с демагогските му приказки и разбират,чете са долна проба манипулация.Че има проблеми е факт,но хаосът е само в главатана РР(и няма да изчезне).
283
19
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
До магаревъдЗа Мангъров има повече. Явно и там само "гербави ***".:)))))))))
282
5
 
35
 
! Отговори
Mr . STARBUCKS преди 3 години
"Все за нещо ще намерида се начумери:ту му млякото горещо,ту пък друго нещо."
281
14
 
37
 
! Отговори
ceko преди 3 години
този *** защо си мисли, че нормалните хора се интересуват от мнението му!електората дето е гласувал за него даже не го следи вече
280
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ех ех хората го избраха защото си държеше устата затворена и не успяха за 1 месец да разберат колко е *** , добре е че сега говори несвързаности и декламира произведения по Решетников и става ясно защо смвната на зелен чорап с бял не променя драстично капацитета на ***. Тъжно е че има такава длъжност и президент който плаче като вдовица за *^*. Къде останаха мъжественоста и достойнството сялаш всеки който влезе в политиката си оставя топките отвън
279
7
 
37
 
! Отговори
Радев преди 3 години
- Десо, стига си мрънкала ами стягай куфарите... - ще те водя на МОЛ в Масква на 24-ти...
278
7
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-слабият президент на България за последните 30 години. Освен да плюе и да пуска популизъм и скандали абсолютно нищо друго не свърши за целия си мандат.
277
8
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев влезе в Президентството като Аслан, а ще излезе посpан !
276
4
 
42
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Да работиш, като роб... - сън да не спиш ден и нощ, а някой, който спи до обяд и нищо не върши - постоянно да плюе върху теб... - наистина се иска голямо самообладание... - аз лично бих му отпорил два шамара...
275
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МиленаИскаш да кажеш, че пРецедента няма акъл за две стотинки и даже не може и речите дето ги чете да си разбере ли? По принцип съм съгласен с тва заключение, но ако е така, такъв президент на нас не ни трябва, така че пак късата клечка.