Цветанов: Партията ми ще е на принципа - "не на лидерството"

Знам къде са грешките на ГЕРБ, искам да ги избегна, призна той
Обновена: 30 юни 2020 19:01 | 30 юни 2020 16:38, Анисия Иванова
152

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Новата политическа партия, която бих изградил, ще бъде на принципа: Не на лидерството!". Това каза пред БНР бившият втори в ГЕРБ Цветан Цветанов - председател на Евроатлантическия център за сигурност, който обяви, че ще създаде политически проект.

"Знам къде са грешките на ГЕРБ и това, което трябва да се предотврати в изграждане на един политически проект", обясни Цветанов и добави: "Партията е единственият начин да имаш своята представителност и да реализираш политическите амбиции, които имаш".

Цветанов посочи, че политическият проект, който ще създаде, ще бъде разположен център-дясно в политическото пространство и би си сътрудничил с всички политически формации, които изповядват евроатлантическите ценности и които гарантират демокрацията, правовия ред и всички реформи, които са неотложни.

"Валери Симеонов и "Обединени патриоти" гласуваха против сделката за Ф-16 и тук няма да можем да намерим своето припокриване, но същевременно Симеонов е защитник на това страната ни да запази своя суверенитет, като бъдем част от силна и обединена Европа и да ограничим руското влияние, което се засилва в България. Ето тук имаме силни допирни точки с Валери Симеонов", обясни той.

Цветан Цветанов изказа недоверие в резултатите от социологическите проучвания, които не дават добър шанс на политическия му проект.

Записи, снимки, скандали

"Институциите в страната трябва максимално бързо да се произнесат по всички теми, от които в момента всички български граждани се чувстваме омерзени", заяви бившият вицепремиер и министър на вътрешните работи. Той коментира и недоверието в институциите, което демонстрира президентът Румен Радев, заявявайки, че не вярва в безпристрастността на прокуратурата.

"Подобно поведение по никакъв начин няма да създаде условия за консолидиране на обществото и за правенето на политики, в които да участват и опозицията, и управляващите", смята Цветанов.

По думите му колкото по-бързо има категоричен отговор за това, което е изнесено в публичното пространство, дали е вярно, или не е - това ще намали както фалшивите новини, така и интерпретациите, които генерират публично напрежение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
4
 
! Отговори
Позор преди 3 години
От цялата работа се разбра,че има афинитет към Черкез Балевски. Като шемети ще са си лика-прилика. Ако партия от бившето СДС се докосне до тия гнуснници това ще е пълен позор.
44
0
 
4
 
! Отговори
Том Ханкс преди 3 години
До: Алекс (номер 44)Ако наистина си го скъсаш, ще те поканя за участие в новия ми филм "Терминалът 2" за поддържаща роля!
43
2
 
4
 
! Отговори
Край преди 3 години
Не на лидерството се постига само с мажоритарни избори за парламент - тогава имаш 240 "лидери" дето ще е се избиват да се контролират взаимно.Сега от парламент нужа няма - става това дето скажат ББ АД/ДП с помощта на патериците - Марешки и Каракачана с хранената уж опозиция на Корнелия.7-8 души командват България.
42
2
 
10
 
! Отговори
Джим Рон преди 3 години
Не на лидерството? В голяма грешка си Цеко. Направо закривай преди да си почнал. Принципите на лидерството са в основата на всичко успешно на тази земя. Такива джендърски проекти няма кой да ги подкрепи.
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ако имам възможността да направя партия щях да я кръстя "Със Лустрация към Демокрация" и изпълнителния и комитет ще се казва "Виновните хора във затвора".
40
1
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 3 години
ако и един Българин гласува за тоя ***, си късам паспорта на две. Благодаря
39
1
 
14
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
Сериозно, кой би гласувал за този пъпеш?! Докато тиквата беше ракета-носител, да кажем, че чрез ченгеджийските си номера е допринесъл за печеленето на изборите. Но без да е във властта, т.е. без репресивен инструмент под ръка, е просто жалък. Той не само трудно чете и пише, не само е изключително пpocт, но е изключително нелицеприятен. Цветанов дори няма просташката "харизма" на Борисов. Има единствено негативите от злоупотреба с подслушване апартаменти и бюлетини.
38
0
 
10
 
! Отговори
смях преди 3 години
цветане, предлагам за лого на партията ти да избереш едно УХО. С това ще си най-разпознаваем.
37
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партия Пипон ще"оправи" българските без вазелин.
36
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се ли накраде бе фелдфебел кривоглавест?
35
1
 
15
 
! Отговори
Freeman преди 3 години
Целта е да се съберат недоволните от ГЕРБ, а след изборите пак ще се прегърнат с Борисов и ще си управляват двамката. Влезе ли в Парламента няма с кого другиго да се коалира. Целият "разрив" е просто пясък в очите на и без това не особено интелектуално надаренитe избиратели на ГЕРБ. Уж носи промяната, пък всъщност получаваме още от същото.
34
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се ли накраде бе ***?
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партията ще е с принцип - да го подухват българските граждани дорде душата заплаче.
32
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още един, който прави партия и вика: "Българи, елате всички заедно да се обединим (около мен)!" И десни и леви се цепят и люспят, че и ДПС и царистите. И всеки път резултата е един и същ. Защо сега да е различен?!
31
1
 
10
 
! Отговори
123 преди 3 години
Цветанов работи за САЩ. Евроатлантици като него вече не са популярни.
30
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аудио файловете в които е гласът на Борисов е от Цветанов. Той дори го беше записал в тоалетната, а там беше някакъв висш магистрат май Коканов беше и каза: ама вии *** забравихте бе.
29
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Достоен човек. Дано американците да го назначат за премиер а Бойко за президент.
28
1
 
4
 
! Отговори
Е Цецка преди 3 години
Само след година ще видиш,какво е колективно ръководство!Всеки дърпа чергата към себе си
27
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя може да бъде само организатор на провокации. Всеки, който е разграждал(а, не гадил), България ще си плати скъпо.
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Говорете спокойно пред смартфона си. Цецо слушалката ви чува и записва старателно...А след това ще кажете кова е фалшиво аудио не съм го казал скалъпено е... Да бе да, а един мармот завива шоколад в станиол...